Fredagsbrev, arkiv

29 januari 2010

Prix dÁmericue!


Så var det då dags igen. Helgen nere i Paris är ju något extra. Entrecoterna är möra som en stallflicka från Bjertorp, baugetterna frasar så där löjligt gott och rödvinet smeker strupen som en vårvind. Sedan är det ju travsport på högsta nivå hela helgen. Opal Viking jagar en eftertraktad matlapp på söndagen och Orlando Sport vinner hela tjotabalongen till 18 gånger!
Mer travsport:
I höstas var jag ofta inne på måndagskvällarna när Solvalla körde Utbildningsloppen. Ibland hade jag egen häst med och ibland blev det bara en fika och lite snack med “de sanna entusiasterna” (de som Solvalla under alla år struntat i). Jag var ofta förbi i Hultmans stall och snackade lite skit med Stefan. Hans grabb, Daniel höll på att gå licenskursen och Stefan var med nästan varje kväll. I onsdags var det debut för Daniel. En del tänker då, “– har det nog bra förspänt” osv. Visst kan man säga att det är så. Klart att Stefan kan erbjuda bättre möjligheter för sin son än vad min skrothandlarfarsa kunde ge mig när han köpte galenpannan Bussig Pärup en gång i tiden. Men, så ser det ut idag. Nästan alla framgångsrika kuskar och tränare har haft en del hjälp på vägen. Men hur gick det då? Ja, Manna hade ju bara en enda seger i karriären och som sista häst utvändigt så var det inte mycket “gratis” som erbjöds. Men nog fan vann han! Väl förspänt eller inte, grabben slog till direkt. Det är bara att skrika grattis! Och en sak kan jag säga er. Jag känner Stefan rätt bra sedan snart 30 år. Daniel har jag bara träffat någon gång. Vi kan säga att de är “lite” olika… Grabben verkar hur sansad och cool som helst! Stefan har legat lågt beträffande tips, råd och liknande under utbildningsloppen. Han har i alla fall lärt grabben att “korta stropparna” så det ser ljust ut. Jag är ganska säker på att Daniel Hultman kommer att vara med och hacka bland de större inom 5 år!
hulle
Det ser lovande ut! Foto: Kanal 75.
Vi går vidare:
Nu skall mupparna “strejka” på Åby! Man kan tycka vad man vill om open stretch. En del gillar det och en del inte. Personligen så tycker jag att det är trams när man leker protest aktion. Tänk om jag skulle vägra anmäla Bauxit Rosa bara för att det är för få långlopp?! Vilket ramaskri det skulle bli (för er kring Sundvall, detta var ett skämt). Nej, Pellejönsar. Sluta tramsa och finn er i verkligheten…
Koranen ett redskap för att plåga djur.
Ibland blir man arg när man läser att djur far illa. Ibland övergår ilskan i frustration över hela situationen. Sedan kommer nästa steg. Ren avsky! Där är vi nu.

På bilden nedan så kan ni se hur en sann muslim vill hur djuret skall behandlas för att de skall vara nöjda. (Klicka på bilden för rätt storlek).
halalslakt
Som sagt. Islam = ondska, idioti, våld och elände.
Alla sanna muslimer: Elda upp Koranen och konvertera till vad fan som helst.

Let´s Dance:
8 gånger degen fick vi ju på min stenklara analys förra fredagen. Peter Wahlbeck fick snöra av sig fjolltofflorna och resa hem till Halmstad och mumsa linsgryta! I kväll så är det lite knepigare. Visst, jag kan göra som Professorn och lämna en “skräll” till 2,25. Rabih åker. Men så enkelt är det nog inte. Det e klart. Rabih har 2,5 % utstrålning och när tungan hamnar mellan tänderna så där “charmigt” så verkar han mest vara utvecklingsstörd och det ger ingen bonus. Nej, vi vill ha mer fetodds och då säger jag: Molly Sandén! Hon är 17 år, skall verka så där gullig osv. Det skiter vi i. Det är bara att ladda in. 8 gånger på Unibet nu!
Registrera dig här och få dubbelt upp på din insättning. Sedan är det bara att lira på Let´s Dance!
Nej, nu är det järnet ut till Skavsta. Ikväll blir det musselgryta uppe på Place du Clichy! Ha en skön vinterhelg ni som är kvar i vinterhelvetet…
Mantorp kör V-75 och jag har fått en betydligt bättre vinnare än förra helgen. Samuel Rehn har “legat i träda” ett tag men nu verkar han vara på gång igen. Nu ställer han sig vi staketet under sista avdelningen och låter Torbjörn Jansson köra (den Torbjörn som fick stå vid staketet på Solvalla för ett tag sedan när Tillmantösen fick köruppdrag av Selin). Longlegs ger ungefär som Molly Sandén. Skillnaden är att hon skall vara sämst och Longlegs skall vara bäst!
Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar