Fredagsbrev, arkiv

15 januari 2010

Medias funktion.

Nu har lärlingarna hos Svanstedt kommit igång med sin bojkott av media. De säger att media behandlar dem (och deras arbetsgivare) illa. De verkar inte förstå innebörden av att arbeta hos en tränare som är dömd för brott mot djurskyddslagen och samtidigt en fuskare...

Nu verkar det ju inte som att det finns några direkta "talanger" på Svanens personallista men är det så att någon av dem tänkt starta eget (kanske redan när Svanen klivit av) så har dom redan hamnat i maskin! Idag är det stendött på läktarplatser och stallbackar. Du syns, i princip, bara i media. Vill man då inte vara med på de villkoren så säger jag bye bye till alla möjligheter för dessa aspiranter.

Det här med att synas i media är otroligt betydelsefullt för travets aktiva. Ibland går det så långt att förnuftet går om intet och kunderna blir förblindade av all mediaglans. Ta Jennifer Tillman t.ex. Visst, hon är en helt ok lärling som inte gör några större misstag i loppen. I och för sig verkar hon tillhöra kategorin "hänga vante" bakom pållarna men hon har fina resultat. Hur som helst. Det är jättebra att fler kuskar får chansen i loppen men det blir inte riktigt lika lyckat när det är media som lyft fram dem. Vid onsdagens tävlingar på Solvalla så satt Jennifer Tillman i sulkyn under 4:e V-64 avdelningen medan Jorma Kontio och Torbjörn Jansson fick stå vid staketet och titta på... Micke Selin väljer naturligtvis fritt men nog blir man en aning fundersam.


Cupido Fuyan, ger ett markant bättre sexliv. Endast 1:-

Vi går vidare:
Vi är inne på nytt år och det hopp jag lade hos Stc:s nye sportchef Per Wetterholm visade sig snabbt vara just förhoppningar och drömmar. Ingenting vettigt har ännu gjorts av Wetterholm. Jag har tjatat om det här med att vi måste satsa på BREDDEN hur länge som helst men absolut INGET sker! Nu håller det ju redan på att rasa utför i snabb takt för travet men varför i hela friden har man inte försökt göra något?

Åke Svanstedt kör in över 40 millar på ett år.
Stefan Hultman ligger på hundratusen per start.
Björn Goop vann 390 lopp under 2009!
En vanlig V-75 omgång mitt i vintern så tävlar man om ungefär 2 miljoner kronor.

Behöver vi satsa på toppskiktet då?
Jag skulle vilja säga, naturligtvis INTE!
Bredden behöver massor nu.

För det första så borde det naturligtvis vara fler matlappar. En annan självklarhet vore transportbidrag till ALLA oplacerade i ALLA lopp! Det skulle kosta ungefär 8 % av de totala prispengarna uppe på Bergsåker i helgen. Många av de större tränarna gnäller över dålig lönsamhet i verksamheterna. Jag tycker att det känns lite märkligt. När jag och Stefan Hultman tankar samtidigt på Statoil, Ekerö så är det ingen risk att vi blandar ihop våra bilar när vi betalat och gått ut. Idag så kommer nästan alla tränare till travbanorna med egna “småbussar” i halvmilleklassen. Har ni hört talas om samåkning? Här verkar det finnas obegränsade resurser… Nej som sagt, travsporten måste räddas underifrån, så är det bara…

Ingenting görs och nu börjar det visa sig.
Nu i år verkar det som att vi tappat nästan 1 000 B-tränare mot förra året. Fattar ni?! En minskning med ungefär 25 % Vad har Wetterholm tänkt göra åt det? Travet behöver MER bredd. Det är bredden som pröjsar toppen. Han behöver således "vinna tillbaka" tusen aktiva samt hitta tusen nya. Lycka till...


Halv 8 hos mig!

Ett av tv4:s absolut bästa program. Jag missar ALDRIG ett avsnitt, lägger ofta hela veckan i digitalboxen så att jag kan avnjuta alla fyra program i rad. Helge Skoog som lägger speakerrösten är ju 80 % av produktionen och hans kommentarer är faktiskt underbara. För er som inte sett programmet så går det ut på att fyra personer som aldrig träffat varandra får laga en middag var under fyra kvällar. Naturligtvis så är ju deltagarna ganska avgörande för hur veckan skall bli. Den här veckan var de nere i Ystad. Det var en “Idol Ola” lookalike, en tant, en låtsaskonstnär samt en 34 årig tjej som såg ut som 45! Den sistnämnde bodde lyxigt värre och var antagligen rikt gift. Hon presenterade sig som “säljare inom presenter och förpackning”. Det låter som att hennes gubbe givit henne en “presentbutik” som hon kunde leka affär i. Hur som helst. Huset var lyxigt och det gick tydligen hem för hon vann. Hon var absolut INTE en värdig vinnare men ett tiotal armbandsur och 80 olika parfymer i det lyxiga badrummet verkade gett bonus. Hon bjöd på ugnsgrillat kött. För säkerhets skull hade hon köpt 2 köttbitar (a`250:-) och körde de med 15 minuters olika tillagningstid. Detta för att gardera sig och få “rätt” kött. Hon serverade rätterna på lyxporslin så gästerna fick se stora runda djupa tallrikar, fyrkantiga dito samt en trekantig till desserten! Lyxigt värre vill jag lova. Trots att köttet var kallt, potatisen stenhård och portionerna löjligt små så vann hon! Som tur var så fick hon några verbala snytingar av Helge Skoog. Som sagt, inte missa “Halv 8 hos mig”.

Se avsnittet här!

Mer tv!

I kväll är det dags för första par att lämna Let´s Dance. Vår gamla ljudtekniker “Willy Sjögurka” som jag från början hade som favorit verkar sitta ganska säkert ett bra tag till. Precis som i Idol så går det ju att lira. I kväll får vi 50 gånger degen om Stefan Sauk åker ut men det gör han nog inte. Vill ni ha ett tips av mig? Peter Wahlbeck får lämna! Det ger 4,60.

Registrera dig här och lira på Let´s Dance hela omgången så får du 500:- att spela för!

Veckans elände!

I Österrike verkar folket må dåligt. är det inavel, snölunga, eller brist på sunt förnuft som gjort dem så störda? Ett forskarlag har precis fått avsluta ett riktigt vidrigt experiment. Man har grävt ner levande grisar i snön för att se hur de kvävs eller kläms ihjäl! Detta för att “lära sig” mer om lavinolyckor… Jag önskar dessa empatistörda människor tumörer över hela kroppen och avslutningsvis en giftstruma som ger en riktigt längsam och fruktansvärd död…

Läs mer om detta vansinne här.

Nej mina vänner nu skall jag vidare. Hoppas ni får en skön helg så hörs vi nästa fredag. Då skall Kent Knutsson mottaga “Stall Rosas Blyhandske 2009” nere på Rondo.

Förra helgen så skulle Super Light plocka ner Conrads surbock och trots dödensresa så höll det på att gå vägen. Han vinner väl nu i helgen i stället men ni skall få något smaskigare. V-75 2 nummer 9 H.P.Baxter. Svårare var det inte och 18 gånger är väl helt ok?!

Så får det bli…

.

2 kommentarer:

  1. Per Wetterholm och STC skiter fullständigt i oss amatörer. Vi är skräp och våra hästar hade gjort sig bättre som boxvärmare i en box hos Åke Svanstedt... Det bevisar väl ursäkten till att höja licensavgift och försäkringsavgift om inte annat? " Avgiften höjs pga färre licensinnehavare". VI ska alltså stå och betala för att STC klantar sig med olika förslag som bara gynnar de stora. TACK för den.

    SvaraRadera
  2. Jag vill gärna hålla med. Tyvärr så är det så här det ser ut och därför kommer vi inte att ha någon travsport värd namnet om 15 år...

    SvaraRadera