Fredagsbrev, arkiv

11 december 2009

Idol final!

Vi börjar med en rättelse. Jag har ju skrivit en hel del om "grisfösar åtalet" mot Svanstedt. Vid ett tillfälle så blev Tommy Eriksson namngiven som en av de tränare som tidigare använt grisfösare. Tommy har hört av sig och förklarat att han inte, någon gång, använt grisfösare på hästar. Alla källor är ju inte fullt tillitliga. Beklagar detta och hoppas att Eriksson slipper höra mer om saken.På måndag åker jag med sambon till Barcelona. Att plocka fram resor till låga priser är lite av en hobby för mig. När vi för någon månad sedan åkte ner över helgen till Berlin så betalade vi 2: - var för flygbiljetten! Ryan Air må vara Europas mest oserviceinriktade flygbolag men de flyger i tid och till ”rätt pris”. Flygbiljetterna till och från Paris under den stundande Pda helgen kostade totalt 360: - Precis lagom mycket. Nu väntar då Barcelona. Dryga femtiolappen var. Av princip så har jag undvikit allt som har med Spanien att göra under många år. Ett land som tillåter utstuderat djurplågeri där drogade tjurkalvar spetsas till döds av trikåklädda och håriga spanjorstöntar borde egentligen bojkottas av alla. Hur som helst, nu ska vi dit i alla fall. Svärmor har e-postat massa ”bra” tips inför resan. Det är, som vanligt, gamla trasiga hus, kyrkor och andra ”viktiga” upplevelser som anges. Själv har jag letat efter ett tv-torn utan resultat. Nu har jag i alla fall hittat en kabinbana som går högt över staden. Den ska vi testa, om jag lyckas övertala sambon vill säga. Annars blir det mest tapas och rödvin för min del.

Vill ni förresten resa ner i två veckor till Phuket i vår? Det finns en resa med avgång den 13/4 med boende på ett kanonhotell för 7 790: - är du intresserad av denna resa så klickar du här!

Det har ju varit Nobeltrams i veckan. Pingvingubbar har stått i talarstolar och pladdrat medan kungafamiljen lydigt suttit och lyssnat. Kungen själv ser mest ut som ett förvuxet barn, där han sitter och leker med fötterna när han låtsas lyssna på alla pristagare utan att fatta ett ord av vad som sägs. I Norge delades fredspriset ut. Ganska spejsat när en Dynamitgubbe som Nobel skänker ett fredspris till en Obama som, för närvarande, bombar för fullt i två stora krig. Där får freden verkligen ett ansikte…

Över till annat:
I vårt hem har vi en inspelningsbar digitalbox. Detta innebär att man kan spela in tv-program och titta när man själv har tid och lust. Just nu pågår en kamp om inspelningarna. Mellantjejen hemma spelar in alla skitprogram i ”femman” där det ligger pålagda skratt. Då vet hon att det är kul. Hon har även en förkärlek för alla dessa amerikanska utseendeprogram där halvnakna tjejer struttar runt och pratar botox, plattmagar och näringsdrycker. Knattekillarna i samma program glider runt och är allmänt ”coola”. Mellandottern njuter av varje sekund men jag brukar radera planerade inspelningar och sedan skylla på tekniska problem för att försöka skydda henne från denna galenskap.
Själv har jag nästan bara travet som jag vill spela in. Min sambo blir då lite irriterad då onsdagskvällarna alltid är ”låsta” på tv4 sport när Solvalla ska spelas in. Då går det inte att spela in annat om man samtidigt vill se på tv. Sambon har då en strategi som kallas HÄMND! Hon spelar in ”Andarnas makt” och ”Det okända” från tv4+. Kan ni förstå?! Vilka fruktansvärda skitprogram.

En familj känner sig störda av en massa ”andar”. Vips så skickar man ner mannen med gigantisk hockeyfrilla och John Holmes mustasch. På brölande skånska svamlar han sedan runt i huset tills ägarinnan faller i gråt när han till sist kommer i kontakt med ”gammelmorfar” eller liknande. Är John Holmes upptagen så skickar man hasch Jörgen. Lite annorlunda, mer småländsk dialekt och hår ovanför ögonen istället för på överläppen, annars samma dynga. Och det här mina vänner ser min sambo regelbundet. Med behållning dessutom! Vad är fel???
Nog finns det rätt mycket skit på tv i alla fall. Det kan man inte säga om kvalitétsproduktionen Idol!

I kväll är det final på Globen! Idol ska avgöras. Precis som jag sa förra veckan så skrällde Calle och sopade bort storfavoriten Tove från Idol. Grattis alla ni som hängde på och lirade.
Nu är det då final och Erik är ganska stor favorit. En favorit som faller i kväll.
När jag lirade Calle som vinnare i Idol så fick jag elva gånger degen på honom, det får ni inte nu...
Hur som helst, lille Erik må gapa och skrika så ådran i pannan brister. När allt är över så står Calle och ler...

Unibet ger dig 1000 Kr att spela på Calle... Klicka här!

Det börjar ju dra ihop sig till Årets häst galan nere i Göteborg. Som vanligt så skall även Stall Rosas Blyhandske delas ut. Under detta år så har det varit jämnt. Det är flera kuskar som har samma poäng och därför kommer ni, kära rosa vänner, att få rösta fram vem som skall få Stall Rosas Blyhandske 2009. Den omröstningen börjar på måndag på stallrosa.se.

Dessutom har ni möjlighet att plocka fram en egen kandidat som kommer att vara med i omröstningen! Mer info finner ni här!


Tänkte avsluta med en liten favoritvideo!
Ernst myser lite extra...
Nu får det räcka för den här gången. Lira Calle ikväll så har ni pengar att lägga på en riktig klaring i morgon på Bergsåker! 4:e avdelningen är ett Klass III lopp och där har jag fått mumma på linjen! Ledning start till mål för Miskos Padus! Sören Eriksson behöver bara blunda och åka med. Vessego alla trogna...

Så får det bli...
.

2 kommentarer:

  1. Dina Fredagsbrev är störtsköna...

    SvaraRadera
  2. Hej Dennis!
    Vad gjorde Smulle på Kalmartravet??
    E han sjuk eller körde han som vanligt?

    SvaraRadera