Fredagsbrev, arkiv

25 september 2009

Temperament eller tokeri...

1,50 i odds på att Derby Winner är före George Kemp i 4:e avdelningen! Lira "head to head".

Mycket känslor på Åby förra helgen men det återkommer vi till.
Vi börjar med senaste bråket om de muslimska kvinnornas huvudbonader.
Det verkar vara en manisk fetisch bland de muslimska kvinnorna som driver dem till alla dessa konfrontationer och ifrågasättanden. Personligen har jag mycket svårt att se hur en kvinna kan och VILL strida för en säck på huvudet när det nästan oundvikligen skapar problem för kvinnan?

Jag orkar inte dra hela paketet om det där med ”frivilligt val” att bära detta på huvudet eller inte. Klart som fan att de är tvingade av de muslimska männen. Men så länge muslimska kvinnor går ut i helsidesartiklar där de ”kräver att få bära slöjor, niqab och liknande så får de skylla sig själva. Senast var det en tok som utbildade sig inom barn och ungdom. Verkar perfekt att ha en påskkärring som skrämmer ungarna på dagis och vägrar steka falukorv. För några år sedan var det en muslimsk kvinna som gick bagarprogrammet. Naturligtvis skulle hon sätta sig på tvären och vägra bära kortärmat. Vore ju snyggt att fastna med tröjärmen i degkroken och få armen avsliten. Jag blir så trött. Ute på stan bland vanligt folk = burka av. Toffeltramp hemma i lägenheten = burka på!
Hatmejl till vanliga adressen.


Skulle du köpa en bil av den här kvinnan?!


Åter till Åby.
Det var mycket tragiskt att se när Immenso November dödsstörtade. Johnny Takter plockade honom snyggt ur fältet och han höll sig nära hästen ”hela vägen” när han satt lutad över Immensos huvud. Jag tycker fortfarande att Takter vinglar och far med hängande tömmar men han är en hästvän och det är det viktigaste, kör hårt…

Ludde blev naturligtvis tagen och ledsen av händelsen och inte blev det bättre när fransmännen planerat kamikaze på Luddes häst i Åbys stora. Att Albanen sedan ville nita Fabrice Souloy var väl knappast klokt men det var i alla fall en klassisk ”Alban”. Jag förstår Ludde och han ÄR kanske lite lynnig men vi snackar nu äkta känslor och med tanke på att tränarkåren i Sverige till 75 % består av personer med kraftig autism som aldrig klarar av att visa några som helst känslor så sticker ju Ludde ut ”en aning”. Sånt e livet.

Stall Goop är missnöjda med stallets prestationer under året och detta visar ju på stenhård konkurrens! Alla muppar som hyllar grisfösarn från Matfors skriker ju högt när de ser att han kört in mest i hela landet i år. Det är bara det att Stallet går att likna med en gigantisk fabrik där kvantitet fäller avgörandet. Tittar vi lite närmare på siffrorna så ser vi en ganska intressant sak. Svanstedt har kört in 26 000:- per start i år. Stefan Hultman ligger på 81 000:- Gröna båda två men han från Ekerö är totalt överlägsen!

Över till annat:
Hörde att Robber Bergh fick sitt helikoptercertifikat för två veckor sedan…

Nej nu packar jag ihop för den här gången. På Färjestadstravet händer det märkliga saker i helgen. Göran Långvinner på V-75 och det är ju inte så ofta det händer. Hästen heter Lost Without You och starta i sista avdelningen. 22 gånger känns ju bra.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar