Fredagsbrev, arkiv

18 september 2009

Nu sjunker det...

Lira "head to head", ett spännande sätt att vinna pengar utan att hästen "vinner"...

Stenby och Lundborg lämnar skutan. Det kan tyckas lite fegt att först sparka ett gäng på Solvalla och sedan själv kliva av men jag kan ha viss förståelse för deras agerande. Solvalla har gjort mycket bra saker med alla pengar de haft och när plånboken krymper så blir det ju inte lika lätt och roligt att driva Solvalla. Att Stenby försvinner kanske kan innebära bättre propositioner i framtiden. En liten, men ack så viktig detalj. I övrigt så kommer vi nog inte se så stor skillnad på Solvalla. Fast lite förändringar kan vi nog räkna med. Kanske man kan hyra ut skrytbygget nere på stallbacken och flytta tillbaka till de gamla lokalerna bakom Kongressen igen. De fungerade ju utmärkt innan hybrisen. Sedan kommer väl ett antal golfbilar försvinna. Dessa har ju farit omkring på platserna med ”marknadsföringsfolk” som flugor de senaste åren. Solvallas vagnpark kanske får ses över. Det står ”firmabilar” lite här och var och bara bantraktorerna är väl värda de 10 millar som plockats bort. Behövs verkligen sprillans nya värstinggrejer för att hasa runt några harvar och sladdar på en sandbana?!

Det finns förstås massor som Solvalla skulle kunna spara in på utan att det skulle märkas nämnvärt. Sedan kan man ju fundera på hur anläggningen skulle kunna användas på nya sätt. Undrar hur en årlig musikfestival skulle kunna bära sig? Ett ”Hultsfred” på Valla! Hela anläggningen är ju som klippt och skuren för ett sådant evenemang! Här finns utrymme för flera scener, möjlighet till mat och dryck med olika restauranger, toaletter osv. Solvallas gigantiska parkeringar skulle fungera utmärkt som campingområde under en sådan musikfestival. En helt egenproducerat evenemang skulle antagligen plocka tillbaka mer än halva ”sparkravet”. Vi får väl se hur det blir med nytänkandet framöver.

Nu pågår rekrytering av ny ”travbanechef”. En ny titel som innebär att en person skall sköta två olika uppdrag. Det är ingen idé att jag söker igen, trots att jag vet att jag skulle vara en fantastisk tillgång och absolut rätt person för jobbet. Man skall leta bland de andra banorna i landet och naturligtvis kommer man att finna den man söker där. Tyvärr så blir det då bara ytterligare en nickedocka som anpassar sig och blir stöpt i samma gamla form som Tant Grön och PRO folket en gång för länge sedan spikade ihop. Den som lever får se.


I onsdagskväll så stod Fricken i sändning och förklarade skillnaden mellan att ”åka häst” och ”köra häst”. Kvällen efter fick vi på Gävletravet se en stilstudie i att ”åka häst” när Fredrik B Larsson lekte ”Yankee boy”, liggande i vagnen bakom Timetosaygoodbye, med tömmarna hängande längs skalmarna. Det är därför Jim Frick sitter på banan och Fredrik B står vid staketet när det körs kallblodslopp…

Djurparkslallaren har fått grus i maskineriet. Eller rättare sagt, Opal Viking är slut! Då slår han till med att peta Jorma Kontio! Efter senaste plattmatchen säger Lallaren: ”- Hästen var det inget fel på. Däremot var jag inte nöjd med kuskens insats.” När Jörgen Sjunnesson förra året skulle köra Milliondollarbaby i kriteriet så strulade han till det så att de missade starten totalt (jag VET att hästen var knepig men den gången var Jörgen inte riktigt ”rätt ute”). För några veckor sedan så guldstyrde samme Sjunnesson in Marshland till en andraplats i Derbyt! Skickliga kuskar får alltid fler chanser, av skickliga tränare! Kör man åt Djurparkslallare så vet man aldrig hur det blir (fråga Micael Stjernström).

Över till annat:
Jag noterade att Aftonbladet vägrar vissa politiska partier att annonsera i tidningen samtidigt som man tillåter porrannonser där minderåriga riskerar hamna ”riktigt snett”. Det är en något märklig väg som det vänsterstyrda mediet tar för att blidka sina ägare.

Ute i förorterna bränner invandrarungdomarna bilar för glatta livet. Försäkringsbolagen har fullt upp med att ändra premiekostnaden för försäkringar ute i alla ghetton. Som sagt, vi får hoppas att polisen lägger de utökade resurserna på rätt åtgärder…

I söndagskväll var det premiär för kriminaldeckaren, ”kommissarien och havet” på tv4. Serien är inspelad på Gotland. Var det någon som tittade? Jag skrattade så jag grät. Halva gänget består av duktiga svenska skådespelare och andra halvan är mediokra tyskar. Tyskarna tala tyska och är dubbade till svenska. Och vilken fasansfull dubbning! Polisen talar med en riktigt slemmig röst, dessutom ligger han i sängen med sin son som han smeker lite ”väl” ömt. Riktigt obehagligt. Hela produktionen är katastrofalt usel och när sedan Pippi Långstrump dyker upp som rättsläkare ute på fältet och snackar ”hudskrap” och ”DNA” blir det så komiskt att jag får svårt att andas mellan alla skrattattacker! Stackars Inger Nisson. Först gör hon succé som Pippi sedan försvinner hon i typ, 50 år. När hon sedan dyker upp igen så är det i denna kalkonproduktion! Missa INTE nytt avsnitt på söndag kväll. Per Morberg som hade en roll i förra avsnittet sägs för tillfället ha låst in sig ute på Tullgarn och supit ner sig fullständigt pga. kraftiga ångestattacker efter första avsnittet!Inger Nilsson höjer pulsen på svensk kriminal-tv...


Mer tv. Jag håller full koll på Idol och ni ska, så fort odds blir tillgängliga, få heta tips av mig!

Nu lämnar jag er för den här gången och jag önskar er en skön helg så hörs vi som vanligt igen nästa vecka. Förresten, ni missar väl inte kyrkovalet! Viktiga grejer det där…
Deg till mina rosa vänner!
I sista avdelningen på lördag nere på Åby så kör Dan Widegren Mighty Value själv. Innerspår och vinst till 22 gånger. Varsågoda mina vänner.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar