Fredagsbrev, arkiv

11 september 2009

Det skall vara en "Stefan" i år...

Head to head, ett nytt sett att spela på hästar!

Då var man hemma från det underbara Phuket igen. Här hemma springer hästarna som tokar på travbanorna. Återkommer till det senare.

Vi börjar med Reinfeldt och gänget. Säga vad man vill men nog ligger de i och förändrar. Det senaste var 4 miljarder till polisen! Inte en dag försent. Nu är bara frågan hur pengarna skall användas. Under en lång tid så har man arbetat för att "få ut" polisen till folket. Ute i kommunerna har närpolis stationer upprättats och sedan skall poliserna mingla runt på torgen och vara tjenis med kidsen. En gullig men vansinnig idé. Här ute på Ekerö har vi ett sömnigt poliskontor dit Västerorts polisen kommer ut och fikar kanelbullar om dagarna. Ibland så gör som en utryckning och ställer sig och jagar bilister i bussfilen fem minuter i nio då bussfilen varar till nio! Ibland så tar dom en lov genom vårt lilla centrum likt konstaplarna Kling och Klang i Pippi Långstrumps värld. En vanlig fredag så brukar man skölja ur kaffemuggarna, släcka lamporna och låsa igen kontoret vid tretiden på eftermiddagen för att blixtsnabbt försvinna från Ekerö. Vid denna tid har de ligister som under natten skall slå sönder busshållplatser inte ens hunnit ut till Ekerö efter skoldagen!

Nere i Malmö åker ett invandrargäng runt och kör svarttaxi. Man har dessutom som hobby att begå sexuella övergrepp och våldtäkter på unga kvinnor när man ändå är ute och kör! Dessa kriminella element tar inte till sig polisens mys och pys strategi. De föraktar polisen och känner ingen som helst respekt för densamma. I dom här gängen råder en helt annan anda. Våld, hot och total brist av sunt förnuft och empati gör att promenerande poliser som vinkar glatt bara blir ett skämt. Det är i Sverige som polisen måste sitta i domstolar och vittna sedan de kallats för "polishoror" och liknande!

Under mina vistelser i Thailand har jag sett hur polisen jobbar i där. Jag har även blivit konfronterad av dem ett antal tillfällen då jag varit ute och kört motorcykeln. Du ser aldrig smulor från morgonens kanelbulle på en Thailändsk polisuniform. Här talar vi om en överordnad. En polisman som man garanterat visar sin "respekt" som dräggen i Rosengård alltid svamlar om. Respekt som innebär att RESPEKTERA! Här hemma i Sverige glider polisen runt i bylsiga mörkblå "snickarbrallor", för tighta t-shirts och en massa krims krams i skärpen. Riktiga luffartyper. Sedan skall de alltså klappa ungdomarna på huvudet och vara "ute" bland folket. Här har man slagit in på en totalt galen återvändsgränd, tänk om!


Pajaser v/s Poliskonstapel

Fyra miljarder är mycket pengar och då gäller det att satsa rätt.
För det första så borde tungt lastade värdetransporter ALLTID eskorteras av polis. Då skulle vi undanröja hotet om värdetransportrån på en sekund.
Lägg sedan mindre resurser på trafikpolisen och mer på polis som arbetar med riktiga brott.
En annan viktig punkt vore att göra om polisutbildningen och höja åldern för att få bli polis.
Som det ser ut nu så består den svenska polisen till stor del av unga knattar med snaggade huvuden och en skev syn på sin uppgift som polis. Visste ni förresten att varannan polisbil har varit inblandad i krock?! Det pumpar mycket adrenalin när knattarna sätter full fart mot en ungdomsgård i förorten...

Hur som helst så är det bra att regeringen i alla fall inser hotet och nu skjuter till pengar. Skulle sedan någon ansvarig kunna slå igen alla religiösa friskolor och stänga ner all hemspråksundervisning i den kommunala skolan och sedan över lag även styra upp hela skolan 300 % så kanske det finns en gnutta hopp inför framtiden...Över till travsporten:
Alla har ju sagt allt om Derbyt så det finns inte så mycket att tillägga. Maharajah är ju bara fullständigt överlägsen och det är bara att slita av kepsen och buga djupt. Sedan fick vi ju se en pullande Iceland leka med motståndet i onsdags. Min vän och kollega Tarzan tyckte i sin senaste krönika att förra helgens Derby visst var bra men att man nog överdrivit en aning när man talat om det bästa Derbyt någonsin. Möjligt att Tarzan har rätt men då måste jag få undra följande:

Hur bra skulle Iceland vara om han var fräsch?!

Tarzan snackar om att han springer och leker och sedan skärper sig när det blir lopp och där har han nog mer än rätt. Visst skärper han sig. Det går ju inte att vinna lopp om man skall hoppa på tre ben. Vi talar inte om några större problem, men ändå.

Jag har alltid svårt när tränarna säger: "-han skärper sig när det blir lopp" och liknande. Det är säkert förvisso sant men kan omöjligtvis vara det optimala. Tror ni att någon som går ut i en hage med unghästar skulle välja ut Iceland i en flock om han "sprang och lekte" (dvs. visade två graders hälta) bland de andra hästarna? Uppfödaren lugnar spekulanten: "-han kommer att skärpa till sig när han, om några år, kommer till start".

Tro nu inte att jag klankar på Tarzan. Han är en Sveriges skickligaste tränare och har naturligtvis gjort ett fantastiskt jobb med Iceland. Vi skall ju komma ihåg att han varit bra redan för förra året men nu utvecklats flera klasser till, ett kanonjobb har gjorts ute i Enköping.

Jag är helt övertygad om att Tarzan gör allt vad han kan för att försöka komma tillrätta med de småproblem som Iceland med all säkerhet har. Kanske skulle han ligga på lite mindre om han var helt hundra. Är jag ute och cyklar Tarzan? Hör av dig...

Nu Pagadi är även han värd några rader. En riktigt snygg häst som kanske inte når upp i Bauxit Rosas skönhet och utstrålning men väl Mjuka Mockasinens. Vad kapaciteten beträffar så är han dock i en klass för sig. Travar dessutom som en klocka och verkar mjuk och smidig som en panter. Jag tror faktiskt att Nu Pagadi kommer att bli Stig H:s nästa riktigt stora stjärna. Det finns massor av utveckling kvar i hästen och Stig verkar så där läskigt nöjd med honom.

Vilka djur vi får se nu. Själv får jag bläddra till slutet av propparna och leta upp Ålandspropositionerna för september och oktober för Bauxiten. Under hösten kommer vi dock att chansa lite och börja ta ut Bauxiten i voltstartslopp igen. Bakom bilen går han ju felfritt men tappar 50 meter och i volt är han snabb ut, OM han går felfritt. Vi ska ju ha en seger innan årsskiftet har jag ju lovat...

Idol har dragit igång och jag har sett två tjejer som kommer att vara med i finalen. det kan jag säga redan nu. Återkommer i ärendet snart. Förra året gjorde ju Stall Rosas trogna vänner sköna pengar på Idol då ni fick härliga tips inför varje fredagsfinal. Jag kommer naturligtvis att hålla kollen även i år!

Sami Saarela!
Ett märkligt fenomen. Här har vi en jätte duktig hästkille som jobbar i bakgrunden. Nu kommer han alltså snart att ta ut egen licens och dra igång ett nytt travsportföretag.

Sami Saarela.

Killen hasar runt på stallbacken i smutsig T-shirt, trasiga mjukisbrallor och snedslitna träskor.
Han skall då dra igång ett miljonföretag inom travsporten och har kontakt med några av de framgångsrikaste uppfödarna i landet och även flera "tunga" ägare. I vilken annan bransch kan du starta upp ett företag i den storleksordningen, i en stålmannen T-shirt?!

Det är just sånt här som gör travsporten så fantastisk! Och jag gillar Sami, absolut...

Nej, nu får det räcka. Ha en skön helg så hörs vi igen nästa vecka.
Till den här helgen kan ni ta Maharajah degen och lasta in på Alandias Lime i andra avdelningen Duktig tränare och säker kusk drar ner oddset till 9 gånger riset.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar