Fredagsbrev, arkiv

28 augusti 2009

Phuket igen!

Lira sköna "head to head" spel i travloppen!

Jag tror att det är 12e vändan ner till Phuket nu. Det är alltid lika underbart. Brukar åka ner två gånger per år och på ”höstresan” brukar ungarna åka med, så även denna gång. Under augusti september så är det ganska lugnt på ön. Priserna är lägre och det är allmänt trevligare. Man brukar tala om ”regnperiod” och visst är det stämmer det. Men det är inte monsunregn alá Bangladesh bara för det. Förra året vid den här tiden så hade vi regn i två timmar på 14 dagar! Den här gången har det regnat lite med. Dock inga mängder så det är ingen fara.Stallchefen med juniorerna...


Tuk Tuk är extra billigt så här års...Thailändska bankomater fungerar
ALLTID, överallt!

Stränderna är dock lite knepiga den här perioden. Det kan vara ganska kraftiga underströmmar och då åker man en bra bit ut i havet… Det går fint att simma in igen om man är en hygglig simmare men det är långt från alla som är det bland turisterna här. Bara i år har fler än 30 personer drunknat bara på Phuket. Om man är rädd för vatten och plötsligt dras ut hundra meter så gäller det att ta det lugnt. Får du panik och drar in fyra kallsupar så är det god natt.

Just nu är det ett ordentligt regn som far ner från himlen. Sambon och ungar ligger på oljemassage nu och jag sitter på balkongen med en kall Changbeer och lyssnar på Pugh Rogefeldt. Senare i kväll blir det en god middag och lite Sam Song på en bar där ett thailändskt reggaeband skall lira.

Direktrapport.

Ni vet väl att phuketsidan.se ALLTID plockar fram de lägsta priserna åt er när ni ska till Phuket. Gör en förfrågan på phuketsidan.se innan ni betalar någon annanstans!
Gör er förfrågan här!

Det blir inte så mycket mer i detta fredagsbrev och någon större koll på travet har jag inte nu. Det har varit Derbykval och finalen ser ut att bli kanonbra!

Bauxit Rosa startar i kväll på Åland och vi bunkrar upp med bubbel här nere om, om, om….

Jag har även fått höra att de stackars amatörtränarna få betala böter för sen ankomst till defileringarna om Per Lennartsson skall köra! Han har visst en benägenhet att ställa sig på någon outtalad plats på stallbacken för att sedan låta tränaren gissa var han tänkt plocka upp hästen. Fin kille det där…

Sedan såg jag att Roger Malmqvist sopade rent på Skrubbs under finaldagen! Det är bara att gratulera!


Nej nu får det vara för den här gången. Vi hörs igen nästa fredag. Här kommer i alla fall en vinnare som jag fick till Bergsåker innan vi åkte ner. Robber Bergh borde inte kunna köra lika illa två gånger i rad. Därför är således Adrian Chip totalt överlägsen i sista avdelningen!
Lira "head to head" i Sundsvall Open Trot!Så får det bli…Inga kommentarer:

Skicka en kommentar