Fredagsbrev, arkiv

03 juli 2009

Solstingeling!

Idag fick man till slut lite efterlängtat regn. Vädret har den senaste tiden varit formidabelt här hemma på Munsö och ett sommarregn under fredagen var välkommet. Nere på Halmstad visade Ludde att han är suverän på att formtoppa hästarna. Sprintermästaren fick en värdig vinnare. Jag trodde på Reven dÁmor men han såg ganska risig ut redan i försöket så där är det nog rast och vila som gäller.


Förra fredagen var vi uppe på ett underbart Gävletrav med Bauxit Rosa. Denna gång var det Erik Adielsson som skulle sköta tömföringen. Jag mötte en Adielsson på strålande humör som faktiskt bad om att få värma! Ambitiöst? Ja visst, men det är det som skiljer botten från topp. Jag tror nog att Erik tänkte att vår röde Bauxit var en riktig ”skithäst”. Han frågade lite om hästen och jag förklarade att de största problemen för Bauxiten är från start. Det blir nästan alltid startgalopp. Nu var det 7:e spår som väntade. Erik åkte ut på banan för att köra en provstart. Bauxiten vände upp perfekt och klev iväg. Nu bar det av i rätvarv mot vinnarcirkeln lite längre fram. Där stod Salmela med sin vinnarhäst ute på banan, iklädd vitt segertäcke. Jag anade att all denna uppståndelse på banan skulle ”störa” den röde men Erik brisade på i elegant stil. 50 meter före vinnarcirkeln så tyckte Bauxiten att det var bättre fly än illa fäkta. En tvärnit och en vänstersväng och vips så var Bauxiten och Erik inne på innerplan, i full fart mot ett dike! Bauxiten är en klok häst, han stannade någon meter före diket. Det var en betydligt mer fokuserad Erik Adielsson som kom ut på banan för att på enklast möjligast sätt ta sig av densamma. Erik var, trots utflykten på innerplan, nöjd med hästen och tyckte att han kändes hur stabil som helst från start. Jag poängterade att värmning och lopp för Bauxiten är två vitt skilda ting.

Dags för defilering. Bauxiten såg ut som en rund hundralapp. Dags för provstart. Galoppen såg riktig elegant ut och Erik fick plötsligt känna på ”den riktiga” Bauxit Rosa! En provstart till och Bauxiten klev iväg. Väl inne i volten för start så var det ganska nervöst. Bauxiten hade 7e spår och innanför satt Robber Bergh med en häst. Bergharn vände upp precis framför Bauxiten och störde så gott han kunde och Erik bommade springspår med 25 meter, något han inte gjort sedan 1997, vi tackar Bergharn. Hur som helst så kom de iväg felfritt, nu 20 meter bakom de hästar som från start stod tillägg. In i första sväng försökte Erik komma ner i andraspår. Adielsson ropade till Svanstedt som satt invändigt och hoppades på att få komma ner ett hack. Åkes hånskratt ekade över platserna och Erik fick backa sist. 1 200m kvar så hakade Bauxiten fast i gamaschen vänster bak och galoppen kom omedelbart. Har aldrig hänt tidigare och kommer väl aldrig att hända igen! Efter galoppen så såg Bauxiten riktigt fin ut. Vad Erik sa efter loppet behåller jag för mig själv men jag kan säga så mycket som att vi inte behöver tänka på att ge upp!

Tackar!
Jag vill härmed tacka alla rosa vänner som ställde upp och röstade på ”Bauxit Rosa” vid Radio Stockholms fototävling. Tack vare er så vann bilden! Hör radiointervjun här!

Vi går vidare:
Vi har en ”Åke Svanstedt” på Dramaten. Den pompöse Krister Henriksson ”rasar” mot Svt och vill inte tala med nämnda medieföretag. Han har bara meddelat att han inte vill tillåta att intervjun som gjorts skall sändas på lördag. Den kommer att sändas i alla fall. I tidigare Wallanderfilmer var Johanna Sällström med. Hon bodde dessutom granne med mig här på Munsö förut och var ibland hästvakt. Johanna valde ju att avsluta sina dagar här på jorden och hur det var att filma Wallanderfilmer utan henne var alltså frågan som störde Henriksson. Vips så åkte näsan upp och Krister vill inte vara med… Det där att försöka styra och ställa med media brukar inte vara lyckat. Svanstedt tjurar och Henriksson tjurar, suck…

Pubkväll ute på Ekerö ikväll och lite vänner kommer hit innan. Dags att slå igång lokomotivgrillen!
Ni får ha en skön helg så hörs vi igen. Förra helgen så satt ju vinnaren kalasklart, från dödens! Denna helg så är det precis lika enkelt. I sista avdelningen så startar Orso! Adielsson i vagnen och oddset stannar på 14 gånger köttet, varsågoda.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar