Fredagsbrev, arkiv

26 juni 2009

En stjärna slocknar och en annan glimmar till?!

En händelserik vecka!

En afrikan vid namn Huguel Kitenge Bunka plockas in efter att ha misshandlat och våldtagit kvinnor först i Belgien och sedan i Sverige! Efter några dagar uppe på Kronobergshäktet så var det då dags för häktningsförhandlingar i Solna Tingsrätt. Det skall tilläggas att Solna Tingsrätt har splitter nya lokaler som är samanbyggda med Solna Polisstation. 18 årige Huguel är klädd i KVV:s bylsiga kläder samt badtofflor.

Vid ankomst till Solna Tingsrätt/Solna Polisstation så drar lille Huguel från poliser och häktespersonal! Kan ni fatta vilket skämt. Svensk polis och Kronobergshäktets personal står med brallorna nere i knävecken mitt på Sundbybergsvägen där kostymfolket inne från rättssalen kommer ut och kliar sina huvuden!

Medborgarna i Solna/Sundbyberg kan tacka sin lyckliga stjärna att puckot bara sprang över gatan och in i en port annars hade det varit rörigt och skrikigt ute på gångvägarna i förorten till helgen!

Mer lyckliga stjärnor:
Michael Jackson vek ner i går kväll. Hur "lycklig" han egentligen varit låter jag vara osagt men det känns ganska trist. Michael var aldrig min stora idol men säga vad man vill, han var verkligen en stjärna! Michael ville bli vit, han ville bli 150 år gammal. Trots att han badade i Perrier mineralvatten och sov i syretält så tog det slut igår kväll 50 år gammal.

En annan stjärna:
Bauxit Rosa startar ikväll på Gävle. Erik Adielsson har haft vänligheten att hoppa upp i sulkyn och då Bauxiten har ett springspår så blir det extra intressant. Om han får iväg honom felfritt förstås...

Bauxit Rosa är med i en fototävling på Radio Stockholm. Jag hoppas verkligen på läsarnas stöd! Rösta upp Bauxiten!

Rösta gör ni här!

Vi går vidare:
Robber Bergh blev "friad" efter att ha spöat hästen 17 gånger. Fast av travsporten blev han dömd! Vi borde inte låta personer med liknande lynne få hålla på med djur.


Dags för den stora sammanslagningen?
Nu talar galoppsporten om ett nytt hästcentrum i Stockholmsregionen. Jag förväntar mig att Tant Grön på Solvalla körs över och att Solvalla flyttar med och bygger Sveriges största hästsportanläggning tillsammans med galoppsporten och hästsportens näringsliv. Detta är ju den vision jag hade för fem år sedan...

För en vecka sedan stod Johnny Takter och grät i tv. Han var jätte arg för att en liten kusk inte kastade sig på rygg när "stora" Johhny kom åkande ute i spåren. Takter tyckte att det var fel att mindre kuskar skulle få vara med i de större loppen. Det hade med "rutin" och annat att göra. Två dagar senare sitter samme Johnny nere på Kalmar i ledningen och tjuv svarar när Lill-Goop kommer med en av favoriterna på väg mot spets. Takter hade naturligtvis stenkallt in på upploppet...

Nej lille vän, SÅ stor är du faktiskt inte. Du är bara en medelmåttig häståkare med för långa handstroppar och som dessutom "fuskar" i vart och varannat lopp. Antingen sitter du med hängande tömmar över upploppet och låter hästarna bryta ut hur mycket som helst eller så kör du innan för 5, 6 pinnar genom slutkurvan i loppen.
Suck....

Nej, nu måste jag iväg och slå på nya greppskor. Vi ska snart lasta och åka. Svanstedt och Bergh är med i samma lopp. Det blir prestigekamp.

Ha en varm och skön helg så hörs vi igen. En vinnare som inte kommer tvåa (som förra helgen) kommer här: I avdelning 5 vinner Robber Bergh med Juan Carlos! Grattis Robban...

P.S. Glöm inte att rösta på Bauxiten. Rösta här!
______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar