Fredagsbrev, arkiv

31 juli 2009

Flaggvecka!

Lira sköna "head to head" spel i travloppen!

Det stormar en aning kring landshövding Marianne Samuelsson. Hon har visst rapat lite bredvid munnen, på band dessutom. Hon tycker att vissa personer skall få dispens från strandskyddet på Gotland. Lika inför lagen? Nja, inte riktigt om Marianne får bestämma.


Nu kliver fylltratten Johan Stael von Holstein (det skall dessutom vara prickar över E:et i "Stael") in och hyllar Marianne! Nörden skriver följande i en av våra kvällstidningar: "Men de Svenssons som nu gnisslar tänder bör tänka på att utan entreprenörer hade vi fortfarande bott i grottor". Han fortätter: "Företagare bör få tillgång till attraktiva tomter, extra bygglovsrätter och förtur till golfklubbar. och varför inte adlas av kungen?"


Lille Johan har naturligtvis fått hybris och vi får ha överseende med att han är ute på en riktig cykeltur. Jag förstår precis vad han menar med att vi måste "vara rädda om" våra entreprenörer i landet men till dessa tillhör defenitivt INTE fylle Johan. Vi har personer som Clas Ohlsson, Ingvar Kamprad, Bert Karlsson och liknande. Detta är RIKTIGA entreprenörer som verkligen skapat något med sina händer och björnvilja. Fylle Johan däremot tillhör kategorin inavlade snorvalpar som blivit tvångsmatade med silversked hela sitt liv och skall inte förväxlas med de riktiga entreprenörerna.


Johan lyckades med några killar skapa en gigantisk IT bubbla där de pressade stålar av förvirrade investerare i +60 gruppen. Hela skiten var ju bara en illusion men pengarna rann skönt ner i fylle Johans fickor. Jag förstår att han vill ha gräddfiler och förtur till det mesta men jag är ganska övertygad om att Sverige inte fungerar riktigt SÅ illa...
Fylle Johan (bimbon till höger).


Trav:
I travsportens statliga tidning kan man läsa om Yorktown Gunner. En häst som Tarzan tränar. Matchningen är av den klassiska ”svenska modellen”. I tidningen pekar man på att pållen startar så ofta och man jämför med Brian Key. Som ni säkert känner till så har Stall Rosas lille krigare Bauxit Rosa äntligen börjat släppa till (8 år gammal). Han har börjat gå felfritt från start, om än bara bakom bilen med 20 meters tappstart varje gång men ändå. Bauxitens pappa är Lucky Tilly och hans mamma är den legendariske Smaragd Rosa, märren som var för klok för att springa sig trött. Hon lever nu livets glada dagar som välmående tant uppe i norrland. Nu till det jag ville komma till. Bauxitens morfar är Inbo Speed. Denne svarte elegant gjorde, om jag minns rätt, 54 starter som tolvåring! Han gick dessutom rekord under sitt sista år på banan så där ligger både Yorktown Gunner och Brian Key i lä…


Stockholm i förändring:
Den här veckan är det Pridefestival i Stockholm. Korvryttare och flatsmällor från hela riket flamsar omkring på stan i jakt på bekräftelse och självkänsla. Så länge de ”omlagda” vägrar att bete sig som vanligt folk och bara ”vara” så kommer jag aldrig att kunna ta det här med HBT på riktigt allvar. Jag ser det bara som ett spektakel och sökande efter något som torde vara självklart för alla människor. Den stora paraden går på lördag och det ryktas om att Babsan och Kung Åke skall gå med flaggorna i täten! Efter den här spexveckan så övergår Stockholm till den årliga, 51 veckor långa, heterofestivalen. En manifestation för oss andra 94% som inte behöver hävda vår läggning…


Kung Åke i högform.Elände:
Alla har väl hört talas om tragedin i Rinkeby där 7 personer fick sätta livet till. Vad som orsakade den explosionsartade branden är ännu oklart men en sak ska vi vara glada för. Att branden inte startade i Zlatans gamla ghetto, Rosengård. Där har ungjävlarna för vana att kasta sten på brandkåren när de skall in och släcka alla anlagda bränder. Brandkåren har flera gånger tvingats avstå från att åka in! Hur många hade varit döda om en brand, liknande den i Rinkeby, hade startat i Rosengård?!

Mer trav:
I kväll är det Visbytravets största dag för säsongen. Tyvärr så har Stc sabbat rätt mycket genom att dubbeltravet togs bort men en fin kväll blir det i alla fall. Striden om Gotlandslöpningen står mellan två trögbockar. Giant Superman och Commander Crowe. Själv blir jag inte förvånad om Go On Pale till slut står i vinnarcirkeln med lagerkrans runt sin hals.

Visbytravet står ju för trivsel och gemyt och vill man ha mer av den varan så skall man bege sig till Julmyra gård i Heby i morgon! Där vankas det bygdetrav med allt vad det innebär. En garanterat trivsam dag utlovas. Klockan 11:00 kör man igång!

Mer Bauxit Rosa. Nu när pållen äntligen börjar visa sitt kunnande (han gick faktiskt en låg 17 tid med galopp på Åland nyligen) så kan man så smått börja leta ”vanliga” lopp åt honom. När jag då öppnar propositionerna till min hemmabana så ser det ut som vanligt. Lopp stängda med nedre prissummegräns. Lopp stängda för äldre hästar osv. Jag måste återigen få säga att jag tycker Solvallas propositioner är riktigt usla. Stenby må vara en hyvens kille men proppar är INTE hans gebit. Kom precis på en usel vits. Vet ni vad det är för likhet mellan Solvallas propositioner och en Thailändsk plastikkirurg?

Båda suger fett…


Över till annat:
I den sjuka ”Mussevärlden” kan allt hända. En muslimsk kvinna som klätt sig i byxor väntar nu på 40 spöstraff.

Afghanistans president Hamid Karzai har godkänt en shiamuslimsk lag som ger en make rätt att svälta sin fru om hon inte ställer upp på sex! Fina killar dom där med radbanden…
Och än i dag finns det människor som inte anser att de muslimska kvinnornas slöjor och burkor är ett kvinnoförtryck! Nä hä. Då kanske det där, att sätta frugan på diet om hon inte släpper till i sänghalmen inte är så tokigt ändå...

Nej, mina rosa vänner nu ber jag att få tacka för mig så hörs vi igen nästa vecka. Förresten, när det går knackigt för stallets pållar då haglar mejl och inlägg från belackarna men nu när det börjar lossna då blir det tyst. Puss på er alla staketkuskar och skuggboxare.

Det är V-75 uppe på Skellefteå i helgen och där uppe kan ni behöva en ordentlig spik. I 6:e avdelningen så ställer Jorma fram Focus ÅS i spets och sedan blir det en liten promenad innan segern är klar, till 5 gånger musten!

Så får det bli…Inga kommentarer:

Skicka en kommentar