Fredagsbrev, arkiv

05 juni 2009

Så var allt historia.

Årets Elitloppshelg är över och idag duggregnar det över ett Solvalla där bajsbruna flaggar visset fladdrar för vinden. Återkommer till Elitloppshelgen.


Nu får vi höra att Snazzy Hot Rod BLIVIT halt. Vilket skitsnack!
Han har varit halt i alla starter hos "Kung Åke"...Just nu sitter inne på Ströget och fikar. Här på Solvalla är det ett lotteri om det är öppet eller stängt för lunch på fredagar. Ena gången är det igenbommat och nedsläckt nästa gång så är det öppet nere på Ströget. Så var fallet idag och jag valde en kaffe och macka. Framme vid kassan lämnade jag fram en hundralapp och med spänning väntade jag på växeln. 6 kronor tillbaka!94:- Vilket klipp!

P.S.
Under lunchen var alla tv-monitorer släckta så att ingen skulle få för sig att vilja se trav på Solvalla under måltiden...


Veckans Svanstedt:
Alla har ju redan sagt sitt om den stora kovändningen och därför är undertecknads åsikter fullständigt överflödiga. Det enda vi kan konstatera är följande:

Det kommer ALDRIG mer gå att fälla en kusk som kör "åt stallet". Svanstedt körde INTE för bästa möjliga placering när han valde att byta ut rygg ledaren som var favorit mot en illatravande trött häst i dödens med sin stenkalla märr. Andraspår är dessutom en längre väg lille vän...

Svanen förklarade även att styrningen inte alls var "dålig" som Bergharn senare flinande stod och ljög. Nej Åkes styrning var just för att hjälpa stallets andrahäst, det var så kan körde, det var så vi alla såg att det gick till och det var även så han sa att han gjort.

ÄNDÅ blir han helt friad!

Det är nu fritt fram...

I princip ALLA som granskar sporten tycker att det är fullständigt vansinne att fria Åke från detta. De nördar som envetet hyllar Svanen på nätet är ju endast staketkuskar som tycker det är "coolt" att stötta muppen Svanstedt in i absurdum. Det obehagliga är dock att många aktiva försvarar Åke. Jag känner till två tränare som tycker att det är helt galet att Svanen går fri. I övrigt verkar tränare och kuskar hålla Åke bakom ryggen.

Fast egentligen så är det inte så konstigt. Travsportens aktiva består fortfarande till 85 % av bonndrängar utan studieskulder. De håller alltid varandra bakom ryggen och är livrädda för en korrekt granskning. De vill helst stå lite över det.
Nu skiter vi i Svanen ett tag och inväntar de fällande domarna som väntar i "grisfösarfallet".Kan det här vara något för dig?


Åter till Elitloppet:


Det mesta är ju sagt även här men några saker vill jag i alla fall nämna.


* 25 000:- är ganska uselt betalt för stackars Igor Font som fick rusa två lopp på 10 tider under söndagen!


* Tim Tetrick må vara Gud i mattpiskarlandet men här i Sverige blev det 9 ägg på 13 försök...


* Banveterinären som släppte iväg Sahara Dynamite i Elitloppsfinalen var antingen mutad eller full. Vilket som så hoppas jag att det haglar ruttna ägg i brevlådan ett tag framöver!


* Torvald Palema och Sahara Dynamite fick agera nåldynor efter helgen medan Jaded och Triton Sund bara har behövts borstas av för att vara redo för nya lopp.


* Örjan Kihlström följde reglementet och fick stryk med en längd. Åke Svanstedt hyvlade på för fullt. Regelvidrigt? Ja visst. Det kostade 30 000:- och en ny avstängning. Kung Åke är ju skicklig som alla hans beundrare hävdar så inte hade han spöat Torvald utöver reglementet om han inte visste att hästen går undan lite extra när drivningen övergår i fusk! Det skiljde ju sedan bara någon längd i mål... Grattis Jaded!

Nej, nu är kaffet uppdrucket och mackan slut. Dags att dra vidare.
Ha nu en trevlig helg så hörs vi igen.

Ni skall få en mumsig vinnare till Östersund i helgen. Att Bergharn vinner med sex längder i guld vet ju alla så därför får ni en skönare här:

Lasse Lindberg kör felfritt från spår 1 med Royal The Great i fjärde och så var det liksom slut! Skall vi hoppas på 12 gånger?

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar