Fredagsbrev, arkiv

01 maj 2009

Upp till kamp!

1:a maj då skall det demonstreras. De sargade Sossarna skickar ut sina "starka" kort.
På det ena torget står hycklaren Vanja Lundby-Wedin (förbjud dubbla efternamn, de tyder endast på hybris) och kraxade. Kärringen gapade om att hon faktiskt en gång varit undersköterska och således "äkta" arbetarklass. Vilket nonsens. Tanten borde naturligtvis kastats ut i skogen för länge sedan.

Ner till Malmö skickade man Mona Sahlin. Hon gjorde som vanligt ingen succé och hela spektaklet ändade i kastande Toblerones efter en gråtande Sahlin. Nej tant Mona. Du skall nog ägna dig åt något annat framöver.

Hemma i travsverige så var det klent deltagande i demonstrationstågen. Vi demonstrerar ju aldrig! Egentligen är det ganska märkligt. Vi har en kolossal mediabevakning av sporten och det sitter "tyckare" överallt, inkl. undertecknad. Ändå agerar ingen!
Ludde är "arga farbrorn" i Aftonbladet och Stig H skall vara den "kloke" tyckaren. Vi har Forsgren, Tarzan, Ulf Ohlsson och många fler men INGEN agerar.

Ludde klagar på linjestarten nere på Åby och fuskar till sig en längd vid starten.

Micke Nybrink "hatar open streetch" men spikar rygg ledaren på Halmstad.

Stig H säger i ett tips "måste gå med skor" och i ett annat "det har ingen som helst betydelse" (varför riskerar man då hästens hovar och kör barfota över huvud taget?)

Nej det vore intressant om vi alla vågade stå upp för vad vi tycker och tänker.
Men tyvärr så är vi svenska travnördar och då får "demonstrationerna" fortgå bland krönikor och intervjuer. Inte som i Frankrike när bönderna ställde ut tusentals traktorer på motorvägarna in mot Paris under industrisemestern då de tyckte att dieselskatten var för hög.
Det rasslade till så var dieselskatten sänkt igen...

Till annat:
I Hammarby sjöstad lever en helt egen folkgrupp. Dit flyttar "alla" landsortsbor i åldern 27-35 år där alla arbetar med "It", "media", "webdesign" och annat spännande. Där rullar grabbarna barnvagnar i tiotusenkronors klassen med små "gulliga" namnskyltar på. Det står "Noah", "Oliver", "Theo", "Viggo", "Melvin" och liknande på gossebarnens åkvagnar och på de söta tösabarnens vagnar kan vi läsa "Alva", "Ebba", "Tuva", "Tindra" och annat trams.

Dessa små söta "Hammarbysjöstads familjer" har en ganska hög levnadsstandard. De bor i mögelskadade lägenheter med utsikt över kanalen i Hammarby där fabriker släppt ut sina avlopp i 70 år. Priserna på dessa byggen är löjligt ockersatta vilket passar dessa ungdomar perfekt.

När ovanstående familj sedan skall ut och storhandla mat till hushållet då förbyts de pengaströende känslorna till ett sparsinne som doftar ransoneringskuponger och Öststatsshopping!

Väl inne i butiken så är "kvalitétstänkandet" som bortblåst. I kundvagnarna ligger plötsligt små ynkliga ägg med blek gula från finska höns som lever i total missär. Till helgens tacos bjuds det på lila irländsk köttfärs där kvalitén är som bortblåst och de stackars köttdjuren fått smacka i sig all möjlig skit för att butiken i Sverige skall kunna kränga geggan för 19.90:-/kg!

Nej helt plötsligt så är det tomt i huvudet på den lille webbredaktören med den fina barnvagnen.
Det är därför ICA får ta tillbaka 400 förpackningar med salmonellasmittad blandfärs!
Det finns tydligen fortfarande puckon som köper blandfärs där nötköttet kommer från Irland och fläskköttet från Danmark!

Ungefär som att gå på bastuklubb med Andreas Lundstedt, en risk? Nej, vansinne!

Hur lång tid skall det behöva ta innan Sverige, handeln och konsumenterna kommer till insikt och går över till ekologiskt och KRAV märkt? En idiot fattar att kvalité kostar med än skräp och om man nu gladeligen lägger tio tusen på en sketen barnvagn till den skrikande ungen, skall köttfärsen då bara få kosta 19.90:- kg?

På onsdag så ska vi försöka kvala Bauxit Rosa i montén igen. Galopprisken från start 80%
Vi har även fått med Paula Index på V-64:an. Har hon chans? Naturligtvis inte men Stenby och mupparna vill tydligen ha med en märr som sprungit in dryga 6 ooo:- på två år i riksspelet med 50 000:- i första pris. Som Tarzan säger, högre prispengar = bättre lopp. Det är därför Paula startar på onsdag.

Själv hade jag föredragit ett p21 lopp eller ett flerklasslopp för henne men eftersom Stenby vägrar att skriva kloka propositioner så får det bli löjliga uppanmälningar istället.
Nu skall jag bara se till att flytta licensen till Visbytravet innan onsdag, det är ju transportbidrag i Paulas lopp!

Nu får det vara för den här gången. Se nu till att ha en skön helg så hörs vi igen nästa fredag.
På söndag så skall Lugdunum ut i ett skitlopp på Årjäng. jag känner en viss skadeglädje men skall försöka svälja det. Fast det skall verkligen bli spännande att se hur det fungerar när han från Karis fabrik får åka med 11 hästar till travet. Lite skillnad från Lindbloms paradis. Den som lever får se.

Precis som jag sa, Triton smackade i sig rubbet på Åby och ni skall få en glasklar till helgens omgång på Örebro. I guld vill de spela ner Giant Superman. Han skall tävla med rullator har jag hört. Vi andra knuffar in lönen på Scarlets Aino. Tack för uppvisningen Hans-Ove!

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar