Fredagsbrev, arkiv

15 maj 2009

Travsportens vilda western.

"Göteborgaren" och "Svensken" Oussama Kassir har blivit fälld på samtliga punkter i USA ang. terroristbrottslighet. Ska vi nu tycka synd om honom? Är han förresten skyldig till det han anklagats för eller är han egentligen bara en fd. stekare med stulen klocka som plötsligt gått in i den muslimska dimman? För min del spelar det ingen som helst roll. Han hade bara varit i Sverige några år innan polisen fann 200 kg knark i hans bil! Med andra ord en gangster redan från start. Sitt du kvar där borta och ha det gott.Har fastnat med skägget i brevlådan...


Kan man verkligen agera som Svanstedt gjorde i Drottningens pokal nere på Åby?
Absolut! Om man är en ”drängtyp” som Åke så är ingenting omöjligt. Regelvidrigt? Där tvistar man. ”Man får EJ lämna fördel åt annat ekipage” samt ”köra för bästa möjliga placering” Kan det vara något som Svanen möjligtvis hört talas om? Personligen så tycker jag att agerandet är fullständigt vidrigt ur ”sportens” perspektiv. Tittar man på reprisen av loppet så ser man en Svanstedt som sitter i rygg på ledaren och hyvlar på sin märr 600m kvar. Han vänder på huvudet för att förvissa sig om att det är stallkamraten som sitter i rygg. Då tar han i högertömmen och trycker ut sin trötta märr i andraspår och vinkar fram Robber Bergh som snabbt kör fram i den lediga positionen. Därifrån kör Bergharn in en mille som Bergh och Svanstedt smackar i sig härlig provision på! Ser jättesnyggt ut…

Om det här skall få vara accepterat så har ju Svanen en guldperiod framför sig. Jag har ett förslag till honom:

Köp in några poängjägare till stallet. När du sedan anmäler en bra häst från stallet så kör du den själv. Eftersom du har för vana att låta drängarna göra smutsjobbet i verksamheten så sätter du sedan upp Glenn på ett lik och kanske nya sambon på en annan kamel. Sedan kan ju någon av dessa köra fram i galopp och köra över en ev. ledare som har lite chans. Med två assistenter i loppen så borde tillräcklig oreda kunna skapas så att du kan vinna många fler lopp. Med tanke på att du har många drängar som får chansen att köra lopp så har du ju ett bra urval vartefter de får sitta på avbytarbänken efter sina överfall…


Verkligheten kommer ikapp:

En gång var det någon som mumlade om den där fuxen hos Puro. Det var visst en helt otrolig häst. Idag har vi lärt oss att han var överlägsen sina konkurrenter i alla de lopp där han välvilligt släpptes till spets och fick jogga ifrån motståndet. Någon direkt skalle har det aldrig varit tal om och skall det bli fler segrar så måste det bli ”släppt till spets och slut” annars är han en matlappsjägare i dagens sammanhang. Hans medverkan i årets Elitlopp blir ett komiskt inslag.

En annan häst som det snackats mycket om är Reven Dámour. Till och med jag har tjusats av hans framfart. Han var så otroligt bra att han skulle få ”exklusiv” vinterträning i Frankrike. Kanske tyckte man att Eriksund hade knackiga träningsförhållanden? Hur som helst. Ägaren fick dunka in några extrabuntar med deg för detta projekt. Väl nere på Grosbois så ingick väl 23 timmars isolering i box (i brist på hagar) sedan en liten trudilutt i långvagn där en Björn Larsson flinande satt med cigarillen i mungipan och tackade för den betalda semestern. Väl hemma i Sverige så fick han två lopp i ledning där motståndarna bugade och bockade när de drog i tömmarna så det knakade i handstropparna då de välvilligt släppte ledningen och gav bort loppen. I Kungapokalsfinalen så blev det inget socialbidrag, där blev det dödens. I och för sig en tuff position men här snackar vi ju ”undantagshäst”. Hur som helst. Han spottade genast ut bettet och rasade genom fältet och slutade oplacerad. Bättre än så var han alltså inte. Bra häst? Absolut. Men ingen ”undantagshäst”…

Även Knutsson har ju haft samma hybris. Jag hävdar att Västerbo Paradise, till skillnad mot t.ex. Commander Crowe, faktiskt HAR riktig löpskalle. Visst, han har fått massor med segrar till skänks men i alla fall, hästen har skalle. Tyvärr så kan man knappast säga detsamma om chauffören i vagnen. Styrningen på torsdagskvällen var nästan lika regelvidrig som Svanens. ”Köra för bästa möjliga placering”. Kan man hävda att han verkligen gjorde det? Själv tycker jag nästan att det handlar om djurplågeri att köra så in i helvete galet med en så fin häst. Nu blev det, av naturliga skäl, soppatorsk i god tid och man kan skylla på vilka halsinfektioner som helst, styrningen var katastrofal!

Idag känner jag att jag verkligen har fått gnälla. Det är perfekt. Nu kommer det att ramla in mejl och anonyma inlägg från norra Mälardalen i gästboken, precis som det ska vara.

Jag måste nu dra vidare och får önska er alla en skön helg.

Alla ni som följer Stallchefens stenklara vinnare här i Fredagsbrevet är bara att gratulera. Jag säger som Petter, ”det går bra nu”. Många Fredagsbrevsläsare hade ju lastat in på Device förra helgen så oddset blev ju skämmigt lågt men det kan jag inte rå för.

För två veckor sedan så kom det en mumsig kaka med posten som tack för de fina tipsen. Det uppskattades. Även ungarna hemma gillade tilltaget och den minsta springer alltid direkt till brevlådan efter skolan för att se om det kommit någon ny.
Så alla ni kära läsare. Adressen till Stall Rosa är: Väsby gård 178 91 Munsö och kakorna fixar ni här!

Som tack för att ni är så snälla och skickar kakor till Stall Rosa så skall ni denna helg få TVÅ! vinnare.
Uppe på Dannero är det V-75 tävlingar av halvdan kvalité. Som tur är så har vi ett stolopp och där har jag fått en vinnare som dels är fullständigt stenklar och dessutom ger 8 gånger mumman. Sören Eriksson vinkar till publiken från 200 kvar. Sally Mede var namnet på märren!

Senare på lördagskvällen så avgörs ju Eurovision Song Contest och jag har ett mumsigt tips här med.
Jag säger Armenien! Det är inget feglir på den gultandade ryssen som tävlar för Norge utan ett riktigt skrällbud. Härliga odds får ni om ni spelar här!

Efter dessa sköna inslag i era plånböcker så vill jag då passa på att tipsa er om att det snart är för sent att finna hotell nära Solvalla under Elitloppshelgen. Som vanligt så har jag plockar fram hotell och resor till den stora helgen och detta hittar ni på Stall Rosas Elitloppssida.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar