Fredagsbrev, arkiv

17 april 2009

En dyster vecka.

Vilken märklig vecka. På tisdagskvällen så inträffar en tragisk olycka på Axevalla där en häst får sätta livet till. På onsdagen avlider Rickard Alderborg i sitt stall 46 år ung! Lite senare på kvällen så är det ny olycka, den här gången på Solvalla där ytterligare en häst får sätta livet till. När det sedan blir torsdag så är det nya tillbud då Mantorp kör provlopp. Vad är det som händer egentligen?

Det här med Alderborg känns riktigt obehagligt. Skall det verkligen bara kunna ta slut så där? Ja, det jävliga här i livet är just det att allt kan ta slut i ett andetag. Kanske dags att börja ta vara på de dagar vi har.

Vi går vidare:
Jag hörde att skolministern hade ett förslag om att skolungdomar som vid upprepade tillfällen totalförstör undervisningen för hela klassen skall kunna stängas av under en vecka.
Rödkossorna blev naturligtvis fullständigt galna och hävdade att detta var både diskriminerande och kränkande för den stackars ligisten! I förslaget ingick att föräldrar skulle få flera varningar från skolan då deras lille telning dampat på ett bra tag i skolan innan det kunde bli aktuellt med ev. avstängning. Det här verkar ingen ha noterat i de förvirrades klan. Vår skola håller på att raseras på alla upptänkliga sätt och jag är mycket förvånad att inget görs åt saken.
Det är ju andra tider och nu förväntas tydligen att skolan skall stå för både uppfostran och utbildning och så fort klagomål kommer till föräldrar från skolan så läggs skulden på skolan, inte på de flathänta föräldrarna.

Vi fortsätter med skola och utbildning, och då blir jag så där ”främlingsfientlig” igen:
Att religion och trosuppfattning inte skall kunna styra skola och utbildning torde vara självklart. Varför i hela friden tillåter vi religiösa friskolor? Om jag skall svarva ett brännbollsträ, sy en kudde, göra ett matteprov eller hoppa höjdhopp så behövs väl ingen skola som är inriktad på Islam?! Tror ni att skolans skyddsombud tillåter arbete vid svarven iförd slöja?! Är det någon som har hört talas om någon Judisk juristlinje eller en muslimsk kocklinje? Naturligtvis så fungerar en skola bäst om den ger samma möjlighet till alla elever vilket är helt omöjligt i vissa friskolor.
Nej, skolan skall naturligtvis vara neutral vad det gäller trosuppfattning. Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter så har alla barn rätt till religionsfrihet. Ändå tillåts föräldrar slänga burkor över döttrarna och tvinga dem sitta på ”mobbingplinten” under gymnastiklektionerna! Att simkunnigheten bland landets barn och ungdomar ständigt minskar kan vi tacka alla föräldrar som tvingar ungarna att avstå simning och bad. För ett tag sedan fick man stänga ett helt badhus i förorten Husby utanför Stockholm pga. skyhöga värden av bakterier i badvattnet. Orsak? Ungarna hade lärt sig att man inte kan visa sig naken i ett omklädningsrum och därför badar de med skitiga kalsonger innanför badbyxorna! När jag själv var med ungarna på Åland och skulle bada i deras äventyrsbad så var det shortsförbud i bassängen. Man hade tröttnat på att ungarna struntade i reglerna om att INTE bada med kalsonger. Endast åtsittande badbyxor tilläts och jag fick låna ett par lila tajta badbyxor typ, Speedo! Tänk er synen…

Tillbaka till vår misslyckade skola. Så länge lärarnas möjlighet till att upprätta ordning och reda förblir obefintlig och föräldrarna fortsätter att lägga ansvar för uppfostran på skolan så bär det iväg utför, var så säkra…

Här kan nu designa din egen Elitloppströja!
Trav igen:
Jag har funderat lite mer på Sobrilströms styrning med Marshland för ett tag sedan. Det här med att köra för bästa möjliga placering. Örjan körde som han ofta gör och egentligen så ser vi exempel på styrningar där man struntar i denna, extremt, viktiga regel i många lopp. Vi ser ju dagligen stallkörningar och kompisstyrningar i loppen och de stora häståkarna kör ofta på stallorder och då skiter man fullständigt i det där med att ”köra för bästa möjliga placering”.

Travloppen blir som bekant väldigt enformiga och tråkiga i dagens TravSverige. Under sommaren så blir detta extra tydligt. Att tränarna får ha fler än en häst i varje lopp är så klart vansinnighet och den möjligheten borde tas bort omedelbart. Sedan skulle tränarna vara tvungna att ha EN knuten kusk till stallet och skulle kusken vara upptagen eller avstängd så skulle kusk lottas enligt allsvenska ligan och banans egen kuskliga. Vi skulle få se fler kuskar, roligare lopp och kanske till slut även lite mer folk ute på banorna.

En annan idé som jag med jämna mellanrum brukar puffa för är ”etappseger”. Denna idé VET jag skulle ha en fantastisk effekt på loppen. Förslaget är mycket enkelt och jag väntar på att någon klok man med makt skall ta mod till sig och prova.

Hur ska det gå till? Mycket enkelt. En prissumma betalas ut till den häst som leder varvet kvar. Detta skulle innebära att INGEN kusk med högre IQ än Linda Rosing skulle sitta och pulla upp i dödens 1 300m kvar när det hägrar en prispeng 300m framför om du bara sticker nosen förbi ledaren. Det skulle garanterat bli full körning och på så sätt så blir det ett helt annat drag på loppet! Det här är verkligen genialt om ni frågar mig. Och om ni inte gör det så tycker jag det i alla fall…

Åke Svanstedt har pervers form på stallet nu och det är bara att lyfta av kepsen. En annan sak med Svanen. Om ni bara kunde ana vad mycket skit jag får för mina ”påhopp” på denne gröne man och jag vill här göra ett försök till förtydligande:

Jag, precis som många med mig VET att det förekommit grisfösare i Svanstedts träning. Något som genom åren provats i många, många stall i Sverige. Jag tycket att detta är skitdåligt gjort och jag tycker att Svanstedt är feg som fortsätter förneka allt. Där står jag fast.

Att jag lägger upp Stall Svanstedts tips ser jag som en protest mot den snålhet och nonchalans som Åke visar när han vill ta betalt för information som ägare och spelare (Svanens levebröd) har rätt till. Stall Svanstedts hemsida har inte uppdaterats på över ett år! Där kunde han likt de seriösa tränarna lägga upp sina tips om han vill slippa sitta i telefon hela dagarna. Där står jag fast.

Mest skit får jag för mina ”skoj” kring Svanen. Hans bejublade escortservice ute på Menhammar verkar roa många men en del tycker otroligt synd om Svanen för det. Själv har jag aldrig hört ett ord från vare sig honom eller Tant Grön som ligger i sänghalmen på filmklippet. Det närmaste jag kommit "hot" är några av Maggans lakejer som för något år sedan ringde med myndig stämma. Jag vill väl inte påstå att jag skakade av rädsla. Jag ser det som en kul grej och sådan e jag. Där står jag fast.

”Svanen spelet” var enligt en del fullständigt över gränsen. Jag ser det som ett mycket barnsligt men dock skojigt inslag. Där står jag fast.

Nu finns ett quizFacebook där man kan kolla ”hur mycket Svanstedt man är. Barnsligt? Ja visst. Kränkande? Nja, jag tycker nog inte det. Där står jag fast.

Nu skall jag gasa vidare och vill då önska er en härlig helg och en vinnare till Åby skall ni få. Jag har ju tjatat om att Torvald Palema kommer att vinna årets Elitlopp (det sämsta på 20 år) och därför borde ju Torvald redan vara i mål på Åby. Svanen har ju med tre hästar i loppet så vi kommer att få se stallkörningar av lånekuskar som lyder order till fullo och då borde ju allt vara klart?
Nu är det så att jag bor 13 stenkast från Menhammar och jag har sett och hört vad jag behöver. Triton Sund mördar hela Svanstedtsmaffian till 9 gånger grillkolen!

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar