Fredagsbrev, arkiv

12 april 2024

Blev det verkligen en förtjänst lite längre fram?!

Då har vi kommit till den punkt i vårt land där en småbarnsförälder, inför ögonen på sin egen son, blir avrättad av en afrikansk flock med ungdomar som tillhör samhällets absoluta bottenskrap. I Sverige har vi under alla år hört flosklerna om “civilkurage” och att “de vuxna” skall vara förebilder i en allt mörkare tid. Den här veckan blev vi varse om att detta sedan länge är, och har varit, en utopi. Att “stå upp” och gå emot ondska, dysfunktionella strukturer och liknande, PÅ RIKTIGT, har aldrig backats upp av etablissemanget. Tvärs om. I Sverige har politiker, tyckonomer och andra fega glappkäftar hela tiden straffat alla de som visat just civilkurage. Under mer än 30 år så har “de goda” politikerna aktivt agerat på ett sätt som skapat exakt det förfall till samhälle vi just nu befinner oss i. De som tidigt visade CIVILKURAGE och var “de vuxna” i rummet, de som hela tiden såg vart det var på väg, de fick sparken från sina jobb och blev uteslutna ur fackföreningar osv. Alla de som visade just civilkurage och vågade peka på den vansinniga migrationspolitik som fördes blev brunsmetade. De fick heta "fascister" och “rasister” samtidigt som Kjelle Bergqvist, Malena Ernman, Özz, Schyffert och alla de andra fega kräken hyllades av politiker, vänsterjournalister och liknande. SD har under hela sin existens haft som huvudfråga, just migrationspolitik. Än idag så blundar många av “de goda” fortfarande inför det faktum vi idag står mitt i. Idag avrättas en vanlig hygglig pappa när han försöker göra sitt för att upprätthålla en liten bit av ordning och reda i sin bostadsmiljö. Han vill inte att hans son skall behöva växa upp i ett land där hans jämnåriga kallar lärarna för horor, kastar sten på ambulanspersonal och säljer knark öppet kring skolorna. Han ville att hans son skulle få en bättre uppväxt. Den ambitionen kostade honom livet och försatte samtidigt sin son i en livssituation som för alltid kommer bära djupa sår av rädsla, sorg och vrede. 

Mitt i detta så har Magdalena Andersson mage att åka ut till Skärholmen och, inför journalisternas mikrofoner och kameror, gråta krokodiltårar och klappa på axlar! Jag spyr när jag ser henne och jag blir samtidigt skrämd av att hon och hennes parti fortfarande har ett så stort stöd hos den svenska befolkningen. Hur i hela friden tänker ni?! Samtidigt som Magdalena Andersson och hennes gelikar på vänsterkanten nu gråter i kör för Skärholmen så vill de INTE tillåta att visitationszoner upprättas! Fullständigt sinnessjukt. Riv upp varenda ytterdörr från Västberga till Tumbaavfarten, till att börja med. Vänd upp och ned på ALLA personer mörkare än en kexchoklad som över huvud taget vistas utomhus. Det är bland dem vi har den här bottenlösa ondskan, det är DÄR vi ska leta. Och alla de som visiteras endast på grund av sin hudfärg, och som inte tillhör slöddret vi skall rensa bort, kan stolt bjuda på sin medverkan till att skapa ett bättre samhälle. Ni tillhör nämligen det samhälle som både ni och vi vill ha och leva i. Bjud på detta och ni kommer belönas rikligt…

Lämnar nu detta totala mörker med en iakttagelse jag gjorde igår då vi besökte en vän i Enköping på vår väg hem från Karlstad efter en konsert med Tomas Di Leva. Från infarten vid Circle K och ned mot centrala Enköping passerade jag 19 personer på trottoarerna bredvid vägen. Tre etniskt svenska, en thailändska samt femton afrikaner. Sverige 2024…

Drygt en vecka kvar tills Visbytravet kör igång för året! En av landets trevligaste travbanor som alltid är lika härlig att besöka. I år blir det en nytändning på stallfiket och restaurangen på platserna. Stallfiket kommer drivas av Gurra och Pan. Det blir naturligtvis lite thaiinspirerat men man skall även servera burgare till de mest konservativa. Det ser trevligt ut och jag önskar dem stort lycka till. Restaurangen ute på läktarplats har tagits över av Jimmy och Hassan. De driver sedan tidigare “Kocken Romabrunnen” och till premiären så serverar de familjebuffé till premiärpris! Smart och trevligt. Här har Solvalla (som vanligt) mycket att lära och ta efter. 


För ett tag sedan fyllde min gamla vän Roger Malmqvist 60 år! Tiden går och inte blir vi yngre. En annan som tidigare klev in i den vuxna 60+ klubben är Nestor Pär Hassborg. Jag pratade nyligen med honom och fick då höra att en ny knäoperation väntade och vi håller naturligtvis tummarna för att det har gått bra. Pär som efter mycket lång och trogen tjänst nu lämnat in A-licensen för gott skall nu åtnjuta livet som travpensionär! Jag förväntar mig att Pär avtackas på Visbytravet under pompa och ståt. Få har betytt så mycket för just trivsel, glädje och samhörighet ute på Skrubbs som Hassborgs!

Med de här tvära kasten mellan totalt mörker och gotländskt ljus så ber jag att få tacka för den här gången. Avslutar veckans Fredagsbrev med en feting till helgens V75a som avgörs på Bergsåker. I sista avdelningen räcker det långa upploppet precis till.  Young Mistress med Per Linderoth hinner fram lagom för att hinna vinka lite till måldomartornet. 11 gånger smakar fint! Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfvens “-det blir en förtjänst, lite längre fram” sedan länge passerat Bagdad Bob på listan över hjärndöda citat.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig