Fredagsbrev, arkiv

08 december 2023

Det tunnar ur...



Det tunnar ur. Ralf Vadsmo var en speciell lirare. Vi hade en del kontakt när det skedde tokerier inom travsport och lopp. Där Nybrink vacklade stod Vadsmo upp. Som jag hört så var det inte alltid så bekvämt på redaktion och produktion när saker skulle upp till ytan. När Stig H “sågade” Vadsmo efter att han tyckt att Johnny Takter levererat “en mindre bra styrning” så blev det ängsligt. I travets ankdamm blir det ofta så. Det kan bli knepigt vid middagsbordet om Elin Gustavsson står i studion och dömer ut Ohlsson efter en Blystyrning. När det var för mycket “gnäll” på Nybrink i Solvallas mobile studio så ville till slut Tarzan inte komma in och ge tips och kommentarer. Svågerpolitiken och den enorma ryggdunkarmentaliteten som travets  mediabevakning bygger hela sin verksamhet på är ett problem. Härligt befriande var det då när Ralf kunde säga vad han tyckte. En man som hade både skinn på näsan och ett mycket spännande liv. Nu glider han runt på stallbacken i loafers och pikétröja och tar nog en pilsner ihop med Fricken och de andra när de stöter ihop. Må gott där uppe, tills vi ses…

Rikard N Skoglund är i USA och skördar. En av få svenska kuskar som jag är säker på passar perfekt i Amerika. Det blir spännande att följa hans framfart.

Stall Zet meddelar via sin bulvan att det inte blir något Prix d'Amerique för  Francesco Zet. Kan det vara så knasigt så att man siktar med Glamorous Rain mot loppet istället? Efter bluffsegern senast så vet man aldrig HUR Olgas fotfolk tänker…

Vi lämnar travet och glider över på verkligheten utanför. När Jimmie Åkesson tyckte att man skulle kunna stänga ner och även riva (även om det sistnämnda mest var för att få mediautrymme) så blev det ett herrans liv på alla ängsliga godhetsnarkomaner. Så kan man väl inte göra?! Två dygn senare så stängdes två islamistskolor i Sverige efter att det uppdagats att en av lärarna rest ner till Dadelland för att halshugga “otrogna”. Boom! Hur “läskigt” ni än tycker att Åkesson uttrycker sig så kan vi bara konstatera att verkligheten i vår vardag är betydligt värre!

Vi går nu mot Jul och jag måste få puffa för den bästa Julklappen du kan ge bort till någon du tycker om, eller kanske till dig själv. Prix dÁmerique sista helgen i januari! Det blir en kanonresa med ett glatt resegäng, läs mer om resan här. Med dessa ord ber jag att få tacka för den här veckan. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en karamell till V75an som denna helg avgörs på Åbytravet. Corona Park är stenklar i sjätte avdelningen. Stall i toppform och med Mika Forss i sulkyn borgar för en lätt väg till seger till härliga 9 gånger snapsen. Merci!

Visste du förresten att Stefan Löfven fortsatt kallar det brun/vita Julgodiset för Negerkyssar.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig