Fredagsbrev, arkiv

10 november 2023

Det är för trångt...



Det ÄR för små marginaler i loppen! Jag har tjatat om det tidigare och gör det igen. Som det ser ut i loppen idag så får vi tråkigare lopp och dessutom en förhöjd olycksrisk. Häståkarna ligger i sina vagnar med lååånga handstroppar och kör upp hästarna i nacken på åkaren framför. Här ser man tydligt att dagens drivers ÅKER häst och inte har en susning om hur det känns att KÖRA en hårt pullande Quick Pay märr mitt i ett fält. Tiderna förändras, men i detta fall inte till det bättre. I fredags fick vi ett tydligt kvitto på att dagens kuskar helt har anammat det ny körsättet. Otyget att trycka sig ner i rygg ledaren gör mig heligt förbannad. Det SKA finnas ordentlig plats att gå ner, punkt!. Dagens reglemente där den godtyckliga tanken om att det skall finnas plats när man BÖRJAR gå ner (eller ut) är totalt värdelös. Nuförtiden blir kuskarna alldeles förvirrade när det inte omedelbums tas upp och ges plats så fort de tar i vänstertömmen för att byta dödens mot rygg ledaren. Här nedan har du ett typexempel. Stefan Persson försvarar sin position, rygg ledaren när Claes Svensson från tredjespår börjar ramla inåt i banan, förvissad om att ledarryggen skall efterskänkas till honom. Döm om hans förvåning när det är en häst, en sulky och en livs levande kusk innanför! Så kan kan vi inte ha det, gör om och gör rätt…



Över till elände. Eftersom detta Fredagsbrev komponeras sen fredagskväll så har Idolkvällen redan avslutats och vi kan konstatera att Tilda F tyvärr fått lämna! För mig var hon given i finalen men kollektivet ville annorlunda. Nu får vi rygga värmländska Saga istället, hon ger nästan fyra gånger som slutsegrare. Där kan du rädda upp debaclet med Tilda F. 



Med dessa små rader så är det tack och adjö för den här gången. Vi avslutar med en fin vinnare upp till Bergsåker där veckans V75a avgörs. L.A.Boko till sex gånger laxen i första avdelningen känns helt overkligt. Bara att knuffa in gott folk. Ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att Stefan Löfven som knatte tyckte att det var spännande att stå i skamvrån.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig