Fredagsbrev, arkiv

27 maj 2022

Elitloppet, en gång om året...


Årets travfest väntar och jag återkommer strax till den. Vill bara belysa det faktum att Sverige verkar bli mer “mångkulturellt” än till och med de mest verklighetsfrånvända extremister kunnat ana eller önska. Vi har alltså under samma vecka ett flertal hedersmord där barn är bland offren. Dessa vedervärdiga kamelstinkande hanar som vägrar att lämna medeltiden. Kan vi inte bara, en gång för alla, konstatera att “mångkultur” aldrig någonsin fungerat eller givit något enda positivt?! Jag är ruggigt frustrerad just nu. Islamister som kastar sten på polisen får sex månaders fängelse! Jag fick fyra månader när jag inte kom till värnplikten i tid under åttiotalet. Vi bara MÅSTE styra upp det här landet nu. Stäng ner islamistiska friskolor, sluta betala bidrag till människor som i vårt land vägrar att bli en del av det och låt oss få landet tillbaka. På med hörlurar och ta del av “SVEDALA” här

Så, nu har jag skakat av mig lite elände i alla fall. Dags att flytta blicken mot kommande Elitloppshelg. Jag har bestämt mig för att INTE gnälla på upplägget, de fåniga påhitten på läktarplats och det faktum att färre än 17 000 kommer att besöka Solvalla på söndag. Nej, istället så tittar vi på själva Elitloppet. Här nedan kommer min analys av försöken.

Försök 1.

1: Önas Prince, Per Nordström.
Här snackar vi smaskigt läge. Ledningen är naturligtvis garanterad då jag inte tror att Click Bait lyckas stånga sig förbi in i första sväng. med denne i dödens så blir det lite pyspunka och finalplatsen är stenklar som etta eller kanske tvåa i mål.

2: Brother Bill, Jorma Kontio.
Timo Nurmos har nog som vanligt tokgasat i jobben med den här pållen som dessutom endast har ett riktigt lopp i kroppen under hela 2022. Antingen är han för stressad och hoppar bakom bilen eller så gör han det till slut. Ingen final således.

3: Cokstile, Christoffer Eriksson.
Hade det inte varit för att hästen är 99 % travsäker så hade nog galoppfetischisten Eriksson kört bombillibombillibombillibom så fort bilen släpper. Men nu är ju hästen, som sagt, säkrare än ett valfiasko för miljöpartiet så det blir felfri avgång. Är Christoffer vaken (ha, ha, ha) så backar han snyggt ner i rygg på Önas Prince. Annars blir det tredje ytter och en finalplats som trea fyra i mål.

4: Perfetto, Dagfin Henriksen.
Kanadensisk flagghäst som tävlar om jumboplatsen i försöket.

5: Click Bait, Ulf Ohlsson.
Från dödens föreligger två scenarion. Antingen blir han kvar och ledsnar i god tid eller så laddar Sobrliström (föga troligt) och då kan han lifta med till final från andra ytter.

6: Vernissage Grif, Alessandro Gocciadoro.
Det verkar som att gul kusk hittat ny foderleverantör och hästarna skenar runt på snedden i halvpanik. Härifrån blir det femväxlat och för mycket för mannen som inte tycker om djur. Jag hoppas och tror att de missar en finalplats…

7: Etonnant, Antony Barrier.
Det här är en ruggig fransos som hade varit given en finalplats med typ Ulf Eriksson i vagnen. Nu blir det dessvärre lite byngligare men men jag har en känsla av att man grejar en finalplats som trea fyra.

8: Don Fanucci Zet, Örjan Sobrilström.
Oj vad Örjan ångrade att han valde bort Who´s Who efter lottningen. Från det här läget är jag ganska övertygad om att Örjan backar direkt. Hans plan är nog att ta rygg på Etonnant 700m kvar och på detta sätt bli tvåa trea i försöket.

Till final: 1 Önas Prince - 3 Cokstile - 7 Etonnant - 8 Don Fanucci Zet.


Försök 2.

1: Snowstorm Hanover, Magnus A Djuse.
Från detta läge i kombination med utvändig galoppbonanza så är spets en garanti. Beroende på hur loppet sedan blir kört så kan de hålla undan hela vägen. Finalplats oavsett.

2: Admiral AS, Per Lennartsson.
Per ångrar naturligtvis att han så tidigt lovade sig på Admiralen nu när Click Bait för dagen är tre längder bättre. Hur som helst så har Per som största uppgift att köra felfritt med Reijos häst som ser allt annat än fräsch ut för dagen. Felfri så är finalplatsen räddad men väl där så blir det galopp…

3: Who´s Who, Åke Svanstedt.
OK, jag gillar inte Åke Svanstedt och alla vet varför. Han är dock en otroligt skicklig kusk. Men, jag säger men. Han är TOTALT fel kusk bakom Menhammars lite knixiga pålle. Med tanke på läget och Svanstedts gasarskalle så blir det körning direkt och då man envisas med att köra med skrammelvagn utan vänsterstång så är galopprisken överhängande. Jag tror det tar slut ganska omgående…

4: Hail Mary, Erik Adielsson.
Efter totalrenoveringen av Mary så ser han betydligt bättre ut idag. Det är ju tacksamt för Daniel att få skörda när Bergh gjort allt jobb. Trots detta så är han knappast gynnad av två stenhårda lopp samma dag. Finalplatsen bör han ta men i en final så blir det galopp.

5: Night Brodde, Conrad Lugauer.
Fin häst som matchats perfekt inför detta lopp. Om nu bara Conrad klarar av att hålla huvudet kallt så är de tvåa trea i försöket.

6: Mister F. Daag, Robin Bakker.
Utfyllnad. En Elitloppsplats som Mellby Galax likas gärna kunde ha fått…

7: Vivid Wise AS, Matthieu Abrivard.
Den här hästen ser ut som de flesta av Gocciadoros hästar. För stressad och för orytmisk. Kan kanske sno en finalplats men kommer då floppa ordentligt i en final.

8: Extreme, Björn Goop.
STRUKEN.

Till final: 1 Snowstorm Hanover - 4 Hail Mary - 5 Night Brodde - 7 Vivid Wise AS.


Elitloppet final.

Lottningen kommer att bli totalt avgörande. Från spår ett i finalen så vinner Önas Prince! Skulle det bli ett annat spår så blir det ett helt annat lopp och då vinner Cokstile! Där har ni en gjuten analys…..


Jaha, med dessa ord så drar vi väl in årorna för den här gången. Jag önskar alla härliga vänner en fin Elitloppshelg så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en maxad vinnare igen till lördagens V75a. Redan i första avdelningen delas det ut allmosor. Kali Smart har tydligen varit ruggig i några jobb och från det här läget är det spets och slut. Sex gånger groggen känns makabert högt, men det är bara att roffa åt sig. Booom! Förändingar i horisonten. Inom en snar framtid kommer Fredagsbrevet att uppgraderas och göras om “en smula”, håll ut.

Visste du förresten att Stefan Löfven som barn trodde att hans morfar dansade riverdance.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig