Fredagsbrev, arkiv

05 november 2021

Go girls, go...

 

Så har skiftet i Bregottfabriken skett. Svetsarn kliver tillbaka, lådvinskonnässören och storhycklaren Magdalena Andersson kliver nu in på arenan. Som jag ser det så är Såssarna körda oavsett vem de ställer i pool position, de har ljugit, hatat och exkluderat så enormt mycket i sin sjuka jakt på själva makten så att de nu helt enkelt har destruerat sig själva. Det kommer ta många år av uppbyggnad innan detta parti återfår någon form av anständighet och existensberättigande. 

Det kommer bli en mycket spännande och intressant tid framöver när Magdalena skall försöka sy ihop sitt lag där dysfunktionella och verklighetsfrånvända spelare skall försöka samsas. Att tussa ihop kommunisten Nooshi med Centerhäxan torde bli svårt men det positiva i detta är att deras väljare kommer att fly sina partier i samma takt som ideologin lyfts ut för att ge plats åt själva makten. Se bara hur Liberalerna till slut förintade sig själva efter alla dråpliga kursändringar och kappvändanden. Summan av allt detta kommer att visa sig i nästa val, var så säker. 

Alltså, vad är det för stolpskott vi nu skall förlita sig på tror de? Magdalena står rödnäst i Plenisalen och ljuger för glatta livet, Per Bolund skriver över sin bensinbil på svärmor och Märta Stenevi kallar sitt barnbarns förskollärare nazist. Att i denna smutsiga gruppering slänga in Nooshi och Annie känns mer som det där tältet på Kiviks marknad där man kunde gå in i ett tält och titta på skäggiga damen och pojken med tre armar. Att Magdalena Andersson dessutom enligt säkra källor är otroligt arrogant och otrevlig gör inte saken bättre. Här nedan kan du se när hon beter sig riktigt vidrigt när hon dessutom, som vanligt, har fel.

Magdalena visar på "charm" och fingertoppskänsla.

Vi lämnar det politiska och glider över till travet. Jag tillhör ju den där gamla stammen som älskar travets breddsport och allt trevligt som denna del ger. För mig är det ganska ointressant när miljonärer sitter och bjuder tiotals miljoner för unghästar på auktionerna där deras tränare tassar med bakom och dunkar rygg. Samtidigt så är det naturligtvis häftigt att se riktigt bra hästar som levererar i storloppen. Och när en finsk brud kommer till Sverige och mosar med en ruggigt läcker unghäst så är det storartat, på ett sätt både breddsport och elitdito på en och samma gång. I helgen körs det Breeders Crown med feta vinstcheckar att dela ut. Samtidigt hör vi att Mellby Free, Calgary Games och några till nu kommer gå till avel i unga år. Det här sammantaget tycker jag är en trist utveckling. Jag skulle vilja se att man från ST börjar satsa på breddsport, folksport och i och med detta även TRAVSPORT, på riktigt! Hur skulle detta då gå till? Jo jag skulle vilja se att man styr tävlandet och matchandet via propositionerna. Skriv regelbundet ut lopp för äldre hästar med HÖGA prissummor! Varje vecka på V75 skulle det finnas ett voltstartslopp med flera tillägg för hästar FRÅN 8 år! Prissumman skulle ligga MINST som Guldloppet. Detta skulle vara en sporre och morot till de aktiva att satsa på en längre karriär för hästarna. Det här förslaget skulle Tarzan, Nordström och många andra som porrsurfar bland unghästpropositioner kvällarna i ända skrika sig hesa över. Ett sånt här initiativ från ST går naturligtvis stick i stäv med deras filosofi, men det kanske vi kan bortse ifrån?!

För den som förvånas över att covidvaccinerade nu blir smittade så vill jag bara klargöra lite. Vaccin är i första hand till för att lindra symtom vid eventuell sjukdom, det är sedan gammalt. Vaccin har ingen större effekt på smittspridning. Hysterin med masstester kommer tyvärr att fortgå ett tag till men i takt med att vi slutar testa så kommer världen snabbt återgår till det normalläge vi egentligen haft hela tiden... 

Med dessa ord tänkte jag lämna er för den här gången. Avslutar med ytterligare en stenklar till V75, det rullar på bra nu. Samtidigt så skall jag tala om vem som vinner årets IDOL. Om vi börjar med de fyrbenta. Det är Sundbyholm som står som värd och redan i andra avdelningen är det karamellklart. En av landets skickligare tränare Markus B Svedberg selar ut That's So Clever och vi som sluter upp får 4 gånger räkmackan! Med dessa pengar kan vi sedan trycka in deg på årets Idolvinnare. Visst, Cowboy-Fredrik är charmig (eller ocharmig), Burkakraxaren ligger naturligtvis rätt i tiden och Annika sjunger lätt omkull en hel moské men när glittret lagt sig över scengolvet inne i Globen så är det Jacqueline som står som segrare! Det var här du läste det först. Ha nu en fin helg så hörs vi igen nästa fredag. Till kommande resa till Paris och Prix dÁmerique har vi nu bara några platser kvar. Vill du hänga med ner så är det först till kvarn.

Visste du förresten att Stefan Löfven har lite svårt för skillnaden mellan kött och korv.




Så får det bli...  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig