Fredagsbrev, arkiv

01 oktober 2021

Christiania, en plantskola för Riksdagshuset...

 

Haschpuffande stollar styr landet och det är väljarna som sett till att det ser ut så. Det är pga. dessa verklighetsfrånvända amöbor som CEMENTA inte skall producera cement vilket i sin tur innebär att vi istället måste importera dyrare och mer miljöpåverkande cement utomlands. Det är samma muppar som stängt ner våra kärnkraftverk så att vi istället eldar olja och blir tvungna att köpa in kolkraft. Magdalena Andersson skall “-knäcka gängen” medan Märta Stenevi hävdar att hon “-tillhör en klan” osv. Att ha en historia som haschpuffare, pillertrillare eller bara random knarkis verkar vara ett krav på CV:t när du söker dig till de grupperingar som ligger långt till vänster om det anständiga. 

Samtidigt som det är fritt fram på den sidan så har man inga problem med att försöka rasera tillvaron för de som står på andra sidan. Moderaternas Hanif Bali utsattes nyligen för en attack där man i sin iver på att skadeskjuta en som inte tycker som flummarna gick hela vägen. Med köpt vittne och fejkade mobilbilder skulle han alltså bara bort. Som tur är så har ansvarsfulla och seriösa jurister nu genomskådat bluffen och åtalet mot Hanif är nu nedlagt. Vi får hoppas på att en motanmälan avseende förtal nu förbereds. Snälla trogna Fredagsvän, vid kommande val MÅSTE du hjälpa till att försöka rädda det sjunkande skeppet m/s Svedala…

Till fyrfotingarna. Nästan varje dag passerar jag Menhammars hingsthagar där giganterna lugnt betar. Trista hagar hagar förvisso, men nog smörjer de sedelpressen ute på det gröna reservatet med bravur. Senaste tillskottet blir Calgary Games som troligtvis inte kommer göra så värst många fler starter innan även han stationeras ute vid de fyrkantiga fållorna. Massor med deg till Nurmos men samtidigt en av de sista spikarna i travsportens anrika kista. Det här att sluta tävla tidigt och hämta degen via aveln är naturligtvis frestande för ägare till bra travhästar. Samtidigt är det lite som Padelbanorna och pyramidspelen, hur länge står korthuset? Det kommer en dag då marknaden är mättad och då rasar det snabbt. För breddsporten och det allmänna intresset för vår kära travsport så är Nurmos och Tant Gröns affär en katastrof! Hästar som blir profiler ute på travbanorna är en grundbult och en av de saker som skilt travsporten mot “Lotto”. Med den här utvecklingen så är det bara en tidsfråga innan det rasar ihop. Lägger vi sedan till oegentligheterna kring Propulsion där tränaren agerar målvakt åt en dömd skattesmitare som med mångmiljonskulder till ST fortfarande får starta sina hästar så tror jag svaret på “tidsfrågan” är SNART, mycket snart…

I Frankrike lever travsporten fortfarande och verkar må fortsatt fint. Det är med stor glädje vi nu ÄNTLIGEN kan komma igång med resandet igen och med detta så rekommenderar jag verkligen att du gör en intresseanmälan till kommande resa till Prix dÁmerique. Förra resan blev en formidabel succé törs jag säga. Hoppas vi ses där.

Näe mina fina vänner. Nu måste jag stöka iväg lite sopor till Skå återvinning (passerar Nuncio, Readly Express, Maharaja och de andra på vägen in). så jag hinner bli klar till kvällen. Ikväll drar ju IDOL igång på allvar och jag säger som jag alltid gör, inte missa! Du kommer få kanonfina lir till fredagsfinalerna under hösten här i Fredagsbrevet. Som vanligt så är Mälaröarna representerat och i år är det Siri Leijon vi håller tummarna för. Dessvärre har jag inte sett eller hört hennes storhet, ännu. Redan idag kan jag berätta vilka två som kommer att göra upp om toppresultaten i IDOL. Fredrik Lundmark samt Annika Wickihalder. Boom! Må nu gått i höstblåsten så hörs vi igen nästa fredag. Avslutar med en klaring till helgens V75a från Skellefteå. I sista avdelningen verkar vi få fyra gånger på Van Gogh Z. S. och det måste vara något fel, snacka om överodds! Katjing.

Visste du förresten att Stefan Löfven inte fick äta Päronspliff som barn.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig