Fredagsbrev, arkiv

10 maj 2019

Att göra skillnad, på riktigt.


Nere på Phuket njuter vi som vanligt för fullt. Inte en dag under 30 grader samtidigt som Changen kyler strupen på ett behagligt sätt. Hemma är det just nu mycket "tyckande" bland travsportens ankdammsplaskare. Dag Ekner nere på Halmstadtravet fattade tillsammans med sina kollegor beslutet att porta fyra italienare som misshandlat hästar i lopp de nyligen kört i Italien. Personligen så backar jag alltid ageranden som som står upp för djuren. "Rätt" eller "fel" har diskuterats flitigt men som vanligt så är det ganska tyst från dem som är stora och etablerade inom sporten. Det är många ryggdunkare och födkrokar som måste skyddas så ängsligheten är stor. Svante Båth är en av de som tyckt till i frågan men då naturligtvis med ett 1X2 inlägg. En annan som vågade lite mer var Daniel Redén. Han vill ju absolut inte se sånt här och nu slipper han ju det, på Halmstadtravet i alla fall. Noterar dock att Redén är lika ängslig som de andra. Blev nyligen blockerad av honom på Twitter efter att jag i ett Fredagsbrev ifrågasatte Call Me Keepers löpskalle, och det gör man inte ostraffat. Det finns andra som gjort detsamma vilket resulterade i att Redén surnade till och hörde av sig till mediebolag med "utlimatum". Strunt samma, Redén är rädd om sina hästar och en sann djurvän, det räcker gott för mig. Tillbaka till Halmstadtravets agerande. Anders Malmrot, Solvalla fick naturligtvis frågan hur Solvalla tänkt agera kring de italienska djurmisshandlarna. Svaret blev, "-vi kommer inte att ta saken i egna händer". Nej, naturligtvis inte. Man är mitt uppe i planering inför Solvallas sista publika evenemang och då får inget "gå fel". Som vanligt när det gäller Elitloppshelgen så blir det alltid ett antal tveksamma figurer som bjuds in. Senaste tillskottet verkar vara en pålle från USA som vi på bild ses "påhejad" med enhandare av "energisk" kusk med avslaget körspö! Anders Malmrot och Solvalla är så långt bort från Johan Lindbergs PEGASUS man kan komma. En del förståsigpåare tycker att ärendet med italienarna borde hanteras centralt av ST och att banorna inte skall agera själva. ST, agera?! Hur du hur stolligt det låter. Lex: Svanstedt. Precis som vanligt så är man uppe i Silvergrisen livrädda för saker som det här och då ser jag det som en självklarhet att alla anständiga som har möjlighet gör just detta, agerar. Nu får vi bara hoppas att man vågar sta kvar där nere på Västkusten...

Vi lämnar detta och tittar lite på stundande EU-val. Jimmie Åkesson åker runt med Jan Björklund och båda har väl tänkt att detta skall ge lite uppmärksamhet sista veckorna. Jimmie sopar dock banan med Janne som nog ångrar att han valde att avsluta sin politiska karriär med att puffa upp SD några ytterligare procent. Jag såg förresten SD:s valfilm inför EU-valet och den var, som väntat mycket bra.

För den som missade SVT Opinion Live i torsdags säger jag bara, håll i hatten. Först fick vi höra att "Den blomstertid nu kommer" är den enda GODKÄNDA! psalm som får framföras i kyrkan vid en skolavslutning! Där diskuterades kommande skolavslutningar som snart står för dörren. Nu har man i en kyrka vägrat att ta bort psalmer  inför skolavslutningen villket innebär att skolan (med muslimska barn) inte "kan" ha avslutningen där! Ganska snabbt får vi höra en muslim som tycker att vi kan ha skolavslutningarna i Moskéer istället. Ordet går över till en av landets obehagligaste präster. Han tycker inte att det är någon problem alls att plocka bort "Gud" och psalmer i sin kyrka. På frågan om han även kunde tänka sig täcka över kors och liknande med filtar för att anpassa sig blev det komiskt! Se och njut här.

Näe mina härliga vänner, nu skall vi dra vidare här nere. Avslutar med en fet vinnare till helgens V75a nere från Åbytravet. I avdelning fem kommer Master Crowe åter ut och efter att suttit fast så blev det seger och nu kommer det en till. Vi får 6 gånger Mekkongen för detta, kop khun kap! Ha en fin helg så hörs vi igen nästa fredag och då vet vi hur det gick för Estland i semin nere i ESC, jag har ju lovat top3 i finalen!

Visste du förresten att en iller är ungefär lika stor som en pringlesburk.

Så får det bli...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar