Fredagsbrev, arkiv

25 maj 2018

Elitloppet, en gång om året...

Så var det då dags för årets stora travhelg! Elitloppet står för dörren och Solvalla färgas i Cerise (inte rosa som flera felaktigt säger och tror). Detta Fredagsbrev blir helt enkelt bara en genomgång av Elitloppshästarna och vi avslutar samtidigt med en ruggig TRIO!


Försök 1:

1: Dreammoko/Björn Goop.
Det blir knepigt att hålla ledningen för Goop och då blir man "bara" tvåa, trea i försöket vilket ger ett knepigt läge i en final.

2: Rajesh Face/Lutfi Kolgjini.
Vill inte vara gnällig men den här tror jag inte alls på, dessutom tror jag det blir gunga så något svar får vi aldrig...

3: Lionel/Göran Antonsen.
Hästen är inte lika bra nu som tidigare och en finalplats borde vara en framgång.

4: Volstead/Stefan Melander.
Tarzan är helt unik! Han kan lalla på under flera månader och visa upp hästar både i form och i total avsaknad av densamma. Sedan plötsligt så har han bestämt sig, Nu är det dags! Då visar han upp Volstead i ruggig författning och plötsligt så har han en eventuell Elitloppsvinnare, igen! Med rätt lopp så vinner han försöket.

5: Bold Eagle/Franck Nivard.
Näe mina vänner, det blir en skuffelse igen. Det finns inte en chans att Bold Eagle kommer förbi Volstead i detta försök om han skulle få gå utvändigt om denna.  Med Volstead i dödens och en rygg på honom så KAN det gå men jag är skeptisk. 2-3 i försöket...

6: Maori Time/Todd Mc Carthy.
Det här blir inte bra. Det GÅR inte att dra iväg på en sådan långresa med en häst som nyligen tävlat med hjärtproblem. Lallarkusk bakom drar ner betyget ytterligare. Ingen final här inte...

7: Takethem/Steen Juul.
Bäst före datum har redan gått ut. Tar man den sista finalplatsen så får man vara mer än nöjda (om man nu kan vara nöjd med 50 000:- efter två 09 lopp på samma eftermiddag).

8: Up And Quick/Jorma Kontio.
Det här är en rysare! Skulle det bli lite knaskörning där framme så är de SÄMST trea i mål. Pass upp...


Försök 2:

1: Ringostarr Treb/Wilhelm Paal.
Här kan det bära till ledning och med tanke på att det här heatet är betydligt enklare så är det inte omöjligt att de får rinna undan.

2: Cokstile/Lars Anvar Kolle.
Ingen har väl glömt starke Coktail Jets dundrande upploppsrökare som resulterade i Elitloppsseger! Här har morfar en riktigt fin pålle bakom bilen. Det är bara att krypa ner bakom Ringostarr Treb och glida med till en säker finalplats.

3: Orlando Jet/Rudolf Haller.
Det här är en skräll men jag blir inte ett dugg förvånad om de tar sig till final.

4: Propulsion/Örjan Sobrilström.
Har sett fin ut i de senaste starterna men från dödens blir det garanterat inte seger här. Klar till final men där från ett sämre spår tyvärr...

5: Nadal Broline/Ulf Ohlsson.
Här gör Reijo precis tvärs emot vad Redén gjorde med Heavy Sound. Det han bara bli tre starter för Redén innan Heavy Sound blev ofräsch. Man jobbade sedan på i lugn och ro och kunde sedan visa upp hästen i bländande skick uppe på Gävle. Att då stå över två stenhårda lopp samma dag på Solvallas betongbana var ett klokt beslut. Så tänker INTE Reijo. Sköre Nadal Broline får nu smaka på, efter endast ett lopp i kroppen. "-Gasar tills det rasar". Med lite tur så innebär spår och starttröghet att man "slipper" finalen...

6: Pastore Bob/Johan Untersteiner.
Ett för svårt läge med lite för klen häst. Sista finalplatsen, en framgång.

7: Uza Josselyn/Erik Adielsson.
Erik kör ofta "stolpe ut" i Elitloppsförsök och vi kan nog dessvärre räkna med detsamma här. Jag tror inte att det blir någon final för dem.

8: Amiral Sacha/Gabriele  Gelormini.
Har i princip aldrig hört talas om hästen och det här är tyvärr ren utfyllnad.


Final Elitloppet 2018:
Vi kommer bland annat ha med Ringostarr Treb, Volstead, Bold Eagle och Cokstile i finalen och det är mellan dessa segern står. Om lottningen går Enköpings väg så har vi Volstead som vinnare av Elitloppet 2018!
Trio:
1a, Volstead.
2a, Bold Eagle.
3a, Cokstile.

Nu tänkte jag lämna er och jag önskar alla en härlig Elitloppshelg. Jag avslutar med att leverera en stenklar till lördagens V75a. I sista avdelningen vinner Heartbreaker V. S. till 23 gånger smöret. Kaboom!

Visste du förresten att SD fortsätter att öka i ALLA undersökningar och är på väg att bli landets största parti. Höstens val kommer att bli historiskt när vi då säger bye, bye till Svetsarn.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar