Fredagsbrev, arkiv

04 maj 2018

+36, Phuket levererar som alltid...


Här nere bland de thailändska palmerna njuter vi och vårt resegäng för fullt. I år var det premiär för nyrekrytering då de yngsta resenärerna denna gång är 4 och sex år gamla! Allt e som vanligt kanon och vi har redan hunnit med en hel del trevligt, långt bortom charterträsket.

Hemma i Sverige tuffar allt på som det brukar märker jag. Naturligtvis missar jag inte SVT Opinion Live där man i går "debatterade" kriminalitet, gängvåld och elände i "utsatta områden". Uppsalapolisen Jale Poljarevius var i studion och beskrev hur man jobbade i Uppsala för att komma åt detta helvete där oskyldiga människor är rädda för att gå ut och där det sprängs och skjuts. Jale beskrev arbetet de gjort och gör med följande uttalande, "-vi skall vara som en sovjetisk stridsvagn, bara köra på och inte stanna förrän vi är i Berlin". Diskussionen fortsatte och Jale fick beskriva hur man arbetade och mycket gick ut på att man noga selektivt plockade ut de personer och grupperingar där man kunde misstänka att kriminalitet skulle kunna ske. Man slog sedan till från alla håll och jobbade stenhårt för att störa bort dessa individer. Jale hade siffror på hur många fängelsedomar man fått till, hur många ligor man lyckats spräcka osv. Så lång allt väl. Lite senare kom man in på den delikata punkten invandrarnas överrepresentation bland våldtäkter, mord, övergrepp osv. Nu blev det som väntat betydligt tassigare i Eccodojorna vill jag lova. En iransk kommunist kastade floskler i samma gamla patetiska rikting och andra skuggfigurer kom med diverse trams. En sansad analytiker stod försiktigt och undrade varför man inte låtit Brottsförebyggande rådet göra en NY granskning där man kunde bena isär vilka grupper som är mest överrepresenterade i olika brott. Det var ju exakt så polismannen Jale sa att man jobbade för att komma åt de kriminella i Uppsala. Men nu ville man inte ha fakta längre. Hederspolacken Jerzy Sarnecki som alltid bjuds in i dessa debatter för att förminska problemen tyckte ju föga förvånande att en ny utredning (den senaste gjordes för snart 15 år sedan) inte alls behövdes. Vi skall INTE få veta mer exakt VILKA som begår vilka brott. Den iranska kommunisten blev naturligtvis gapig värre och pekade på hur "fruktansvärt" det är att bena ut detta. Vi vanliga Svenne Banans vet ju redan ganska väl vilka som gör vad. Här har du ett litet exempel som jag är ganska övertygad om att vi kan sätta in i rätt fack.

En arabisk man vid namn Muhammed.
En estnisk man vid namn Vorscic.
En somalisk man vid namn Amin.

Till brotten:
En kvinna kastas från en balkong.
En ung tjej våldtas av tre yngre män.
Två båtmotorer själs nere i Pampas Marina.

Låt 50 personer tussa ihop ovanstående och låt sedan BRÅ göra en seriös utredning och jag kan garantera att vi kommer till samma svar. är detta rasistiskt? För vissa batikhäxor och körkortslösa miljömuppar med laktosintolerans är det naturligtvis så men för oss andra så är det fakta. När då till exempel dessa båtmotorer försvinner så är det antagligen smartare att leta bland utlandsregistrerade skåpbilar i ett industriområde än bland ett gäng Marlbororökande äldre män på ett bokkafé i Skärholmen! Men som sagt debatten kantrade nu betänkligt och blev till sist samma gamla geggiga smet som det alltid blir och det enda man uppnådde var någon extra procentandel till SD i höstens val...

På travfronten ser jag till min glädje att Johnny Takter syns mer igen på banorna. Blir alltid lite roligare att analysera loppen då. Att Johnny är en ruggig kusk är ju väl känt men han har även den där extra "dimensionen" när han kör, nämligen KÄNSLA! När allt känns bra så ser vi riktiga delikatesser men när det är grus i det mentala mindfullnessmaskineriet så framstår Torbjörn Jansson efter fyra startgalopper som stabil. Som sagt, mer att fundera på och mer finesser att uppleva. Kör hårt Johnny.

Nyligen blev jag lite brydd, är Marcus Lindgren verkligen ihop med en minister i Regeringen? Nja, det visade sig att det var Hubboten och B-skådisen Johannes Bah Kuhnke...


Sedan kan vi då så smått börja räkna bort Readly Express från Elitloppet. Den officiella anledningen kommer vara avelsbestyr men verkligheten ligger på ett mer veterinärt plan. En annan som dock inte verkar slippa undan är Maori Time från Australien. Inte sätter väl "lite hjärtflimmer" stopp trots en megalång resa och världens tuffaste travlopp i två heat på betongbana. "Gasar tills det rasar"...

Över till bildtävlingen. Förra veckans travcamp var ju Robert Bergh, Hajom. Nu fick vi in fler meddelanden med rätt svar på vår Facebooksida och fört rätt svar kom från Lars Åke Rydqvist, Alingsås. Vi säger grattis och skickar en elegant Stall Rosa mugg till dig. Årets bildtävling kan bli lite knepig. Vem tränar häst på denna gård? Skicka ett direktmeddelande på Stall Rosas Facebooksida senast klockan 20:00 på söndag.

Rätt svar och vinnare finns på Stall Rosas Facebooksida kommande måndag klockan 21:00. https://www.facebook.com/stallchefen/

Näe mina rosa snälla vänner, nu drar vi ut i "fredagsnatten" här nere på Phuket! Naturligtvis så skall du få en fin vinnare till helgens V-75a men även ett ruggigt lir till nästa helgs stora begivenhet, Eurovision Song Contest! Lilla Benjamin har naturligtvis ingen chans och eftersom "semifinalerna" går på tisdag och torsdag nästa vecka så måste du lira före dess för att få fetodds. Jag har lyssnat igenom bidragen och det bör bli Köpenhamn som strå som värd nästa år då deras bidrag, "Higher ground" med Rasmussen levererar en blandning mellan Ghost och Roger Pontare! Lirar du vinnare får du idag 67 gånger chipsen och ett feglir på plats ger ändå 7, 50. Bara att hugga in. Om du registrerar dig här får du dubbelt upp på det du sätter in! Tillbaka till Örebros V75a. I Gulddivisionen har jag plockat fram en godbit. Ludde vill väl prova spets kan man ana och med Hans-Ove utanför så har vi kallkört i god tid. Jag ser även att man nu plockar ut Venkatesh med Jepson men på de rapporterna jag fått låter det mest som att man försöker få styr på The Onion typ. Venkatesh verkar ha svårt att finna ro ute på Menhammar igen. Hur som helst så fokuserar vi på vår vinnare! Tarzan sopar hem loppet med Volstead som startar med riktig smygform. Vi får 23 gånger med lite flax, vassego. Ha en fin helg så hörs vi nästa fredag igen.

Visste du förresten att Sossarna tappar stöd från 2 håll, vänstersåssar som hoppar av och går till vänster och LO-dito som kliver över till SD.

Så får det bli...

1 kommentar: