Fredagsbrev, arkiv

16 februari 2018

Viktigaste Mellodeltävlingen...

Nu i helgen är det dags för tredje deltävlingen i Mellon och jag återkommer till den lite senare. Vi börjar med lite annat. Inom den beryktade breddsporten är vi många som hankar oss fram i skuggan av de stora. En del lyckas bra medan de flesta får fortsätta på bakgården. En riktig lallare inom detta epitet är Bollnäsamatören Micael Broberg. Men, vad är det jag säger? Nu är jag väl bara avundsjuk och bitter igen?! Låt mig få förklara. Vad säger du om nedanstående resultat?Pix Jubb, fem ägg på de senaste sex starterna.Fille Jubb, en matlapp på tio starter.Westline, en seger på 25 starter.Toralf Jubb, en seger på 70 starter.Har jag missat något? Ja, jag har ju det. Spitcam Jubbs framfart på tävlingsovalerna måste ju ändå hyllas, absolut. Personligen så tycker jag att matchningen av den hästen varit en aning tveksam men i övrigt är det bara att ta av sig hatten. Micael Broberg har självklart gjort ett jättejobb med den hästen och Westwings seger på Solvalla i onsdags var av den bättre sorten. Vart vill jag då komma? Jo, Micael är ju "färgstark" och ett tacksamt inslag för Kanal75, Trav365 och de andra att använda då de oftast får "klickbara" citat levererat. Nu är det "ogräs" som gäller för att få gaffelbandsskadade hästar att åter prestera på topp. Så där enkelt vet vi ju alla att det INTE är. Hade det varit det så borde väl t. ex. Toralf Jubb snubblat först över linjen fler gånger än en under de senaste 70 loppen? Dit jag vill komma är bara till det faktum att det ligger en MASSA tur och tillfälligheter kring det här att träna hästar. Det behövs bara ett uns av sunt förnuft för att inse detta. De andra får väl fortsätta att förlita sig på "ogräs" för att få fart på djuren. Vill bara avslutningsvis förtydliga att jag verkligen är imponerad av framgångarna för Broberg och känner även hopp då det även står fler hästar i det stallet som INTE lyckats. Tur och otur kanske jämnar ute sig,  vi lever på hoppet... 
I helgen drar som sagt Mellon ner till Malmö för den tredje deltävlingen av fyra. Här har jag ju sedan länge sagt att vi kommer finna vinnaren av hela Tjottaballongen. DOTTER skulle liksom bara vara klar enligt mina insiders men med den avskalade ballad hon nu tävlar med så blir jag genast en smula osäker. Jag hade hoppats på något fetare men å andra sidan är rösten klar som laser så jag får hålla fast vid tipset. Här nedan följer utförlig presentation av helgens tävlande bidrag.

1. Martin Almgren – A Bitter Lullaby


Välbyggda skäggprydda män i väst har ju gått finfint i IDOL och nu kommer vattenbilsföraren från Lindesbergstravet ut från sin koja och ska "leverera" i Mellon. Tyvärr så är han nu totalt stendöd som "kramgo" artist då årets skäggmuff Chris Kläfford övertagit platsen och nu kämpar febrilt för att hålla sig kvar i ljuset efter senaste vinsten i IDOL. Skägg-Martin hamnar per automatik i akut radioskugga och med tanke på att låten doftar dansk Olsenbröl så är det liksom kört...
Betyg: 1


2. Barbi Escobar – Stark


Näe, vare sig låten eller tösen är speciellt "stark". Man försöker med lite Bonka-Bonka alá GASOLINA men det lyfter inte högre än en kalkon på Haldol. Lilla Barbi har en lite besvärande gnällig röst som jag dessutom stör mig på så jag säger som GW, detta lämnar mig kall.
Betyg: 2


3. Moncho – Cuba Libre

"Escobar", "Cuba Libre" och "Mendez". Till den här deltävlingen verkar Björkman har fått höjtsvaj. Moncho försöker i alla fall låta lite 2016 i förorten men den målgruppen är dessvärre förlorad. De sitter antingen med lurar och spelar dataspel, tittar på värdelösa dokusåpor innehållande ungdomar med svag självbild eller så är de ute och tuttar på några bilar. De tittar med garanti INTE på Mellon! Möjligt att småknattarna kan fastna för detta och då KAN det bli andra chansen. Bidraget andas faktiskt även lite "4 Bugg" och Lotta Engbergs outfit från 1987 verkar även ha inspirerat gänget kring Cuba Libre. Bidraget borde naturligtvis vara dödsdömt redan innan man slår an första ackordet.
Betyg: 2


4. Jessica Andersson – Party Voice


Jessica har varit med i "Dobidoo" 13 gånger, "Så skall det låta" 6 gånger, "Diggiloo" 13 gånger och i Melodifestivalen 6 gånger! Jag tror inte någon slår henne där. I Mellon har det gått så där. Bäst och absolut snyggast var hon 2006 med "Kalla nätter". En av de bästa Melodifestivalslåtar som gjorts. Nu 2018 så får Jessica acceptera att placeras i seniorfacket men där är hon ändå bland de bästa. Årets bidrag är en radiovänlig låt som faktiskt är helt OK. Med tanke på att sista deltävlingen nästa vecka helt saknar någon "veteran" med bra låt så blir Jessica den sista chansen att få lite RIKTIG Mellofeeling. Hon går naturligtvis MINST till andra chansen men kan gå hela vägen. Ute på Adelsö kommer i alla fall mannen med vikingaskeppen och hårsvallet att sitta och headbanga och tokrösta. Go girl!
Betyg: 4


5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm


Som vanligt när artister skall återbrukas i Mellon så blir det så tydligt att det sällan blir bättre och med Kalle blir det övertydligt. Varje gång jag hör "Underbart" så får jag lite ståpäls. Det är ju faktiskt en riktigt bra låt som håller länge till men årets upplaga är betydligt plattare. Kanske, kanske att det kan räcka till andra chansen men jag är tveksam...
Betyg: 2


6. Dotter – Cry


Så var det dags för vinnare av Melodifestivalen 2018. Värmländska Johanna hade en hit med Revolution för något år sedan och hon besitter en ruggigt bra röst. I sitt Mellobidrag kommer rösten absolut fram på rätt sätt men kan verkligen en mörk och stilla ballad gå hela vägen?! Ja, det är ju precis vad den kan. Vi håller alla tummar för DOTTER!
Betyg: 4


7. Mendez – Everyday

Farbror Mendez anno 2018 ser ut som en mustigare variant av Farmen-Mulle. Mendez dök upp i Sverige samma år (1986) som undertecknad vann första loppet i sulkyn. Mendez hamnade i Farsta där han snabbt började punda och stöka. Efter diverse behandlingar så blev det hygglig ordning på Chilenaren som sedan provade lyckan några gånger i Mellon. 2002 med "Adrenaline" som var en riktigt bra latinodänga och redan året efter med bidraget "Carnaval" som var betydligt sämre och som inte gick vidare. Nu har Mendez blivit "en smula" äldre och outfiten blir då lite parodisk men visst, det får gå. Låten är dock inte speciellt spännande men andra chansen är i alla fall vikt för honom. Det skall dock tilläggas att han sjunger ruggigt surt under hela låten, hua...
Betyg: 2

Så där mina rosa vänner. Då har du fått några feta lir till helgens Mello! Registrerar du dig här så får du dessutom dubbelt upp på det du sätter in och spelar alltså utan risk att förlora en spänn! Dunka in på DOTTER direkt till Friends och så kan du göra ett litet lir på Kalle M till andra chansen! Jag skall även avsluta med en klaring till V75 på Axevalla i helgen. I sista avdelningen är det tänkt att Haugstad skall få vinna och Actual Star ger fina 13 gånger frosten, mumma för plänkan. Ha nu en fin helg så hörs vi igen.

Visste du förresten att Sveriges kortaste namn är Bo Ek.

Så får det bli...

2 kommentarer:

  1. Kan någon initierad upplysa en okunnig vad här menas med ogräs

    SvaraRadera
    Svar
    1. https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/wE3LPo/behandlades-med-ogras-gor-succe

      Radera