Fredagsbrev, arkiv

13 oktober 2017

Hälsningar från Phuket.

I veckan packade vi och åkte ner till Phuket där vi nu förbereder inför att en ny resegrupp skall komma ner i nästa vecka. Hemma verkar det mesta vara som vanligt. Två invandrade odjur och tillika bröder dömdes nyligen till fängelsestraff och utvisning efter ett flertal vidriga våldtäkter där man bland annat kidnappat och låst in en kvinna i en källare som sedan våldtagits av både bröderna och deras vedervärdiga kamrater. Den ena hade naturligtvis ljugit om sin ålder vilket tingsrätten lyckligtvis genomskådade. Vidriga äckel som naturligtvis är "pixlade" i all vänstermedia.

I riksdagen har Jimmie Åkesson åter igen dragit ner brallorna på Svetsarn. Löfven blandade diverse lögner och påhopp med de gamla vanliga "rasistkorten" men fick naturligtvis tillbakakaka ganska direkt. Det är ju trots allt Stefans Löfvens morfar som var nazist, inte Jimmies. Sedan kom även det faktum att det var Sossarna som drev "rasbiologiska institutet" inte SD...Alltid uppfriskande när Såssarna druttar omkull. Hemma i Svedala var det även säsongsavslutning på Visbytravet. Lite vemodigt känns det men tick, tack, tick, tack. Snart är det vår igen! Mer trav. Det går nu att söka prisuppgifter för landets travtränare på ett enklare sätt. på horserunner.se kan tränarna lägga upp detaljerad info till hästägarna. Där kan vi se att landets billigaste travtränare är Pär Hassborg nere på Visbytravet som INTE tar betalt för täcken, skoning och en del annat som naturligtvis borde vara en självklarhet. Tar vi då en till på Timo Nurmos så är han mer än dubbelt så dyr som t. ex. Hassborg. Låter det rimligt? Ja det kanske det gör om man tittar på resultat och sådan som ibland o och för sig kan vara rätt missvisande. men visst, jag kan köpa att Nurmos ÄR betydligt dyrare men det räcker ju inte där. Sedan får hästägaren punga ut med 800:- extra om hästen skall få ett stalltäcke. Vill du sedan att hästen även skall få ett täcke UTE så drar Nurmos dig på 1 100:- ytterligare. Om din häst sedan startar så snor Timo 15 % av pengarna medan t. ex. Hassborg tar 10 % Räcker det där? Nix, eftersom Nurmos skall stå i TV och prata så behöver han personal (deras löner är i och för sig redan finansierade genom träningsfakturan). Utselningsavgift på 400:- tillkommer. Räcker det där? Nja, sedan smackar han på med :- i "traktamente" också. Hua, sa Bill. Jätte hua, sa Bull. Än så länge så lyser de flesta stortränarna med sin frånvaro på horserunner.se. Roger Wallmann vill inte vara med, inte heller Lutfi eller Stig H. Man vill ju faktiskt kunna se om de tillhör de där värsta skurkarna som dessutom tar EXTRA betalt för skoning! Vad är det för idioti?! Vad kan hästägaren säga? "-Nej tack, vi tar gärna utan skoning och skor under tiden hästen är i din träning". Näe, det är fortfarande en skum verksamhet där tränare genom alla tider levererat fakturor saltare än turkisk peppar. Det sägs att Kari Lähdekorpi tjänade betydligt mer på sina dubbel och trippelfakturerade transporten av hästarna än själva tävlingsbiten...

Nej mina rosa snälla vänner, plikten kallar. Nu skall vi ner till Chalong och snacka med vår "lokalrestaurang" inför kommande veckor. IDOL tuffar vidare och Chris är fortfarande megafavorit. Han kommer INTE att vinna IDOL och jag ska här berätta vem som istället gör detta. Se till att du lirar direkt oddset som nu ligger på ungefär 15 gånger kommer naturligtvis att rasa för varje vecka, Vi börjar med att säga vem som åker ut ikväll. Även det kan du naturkigtvis spela på. Det blir Olivia Åhs som ramlar bort och hon gör det till sju gånger mascaran. Sedan över till vinnaren. Det blir skrällen Erika Bitanji! Kom ihåg var du läste det först. Angle Of Attack blev tyvärr lite väl nerspelad men vinnaren satt hur som helst klockrent, igen. Till helgens V75:a på Åby. Trots dubbla open stretch så hinner Claes Svensson fram med fina Whisky Akema i första avdelningen! 9 gånger riset, tack tack. Må gott så hörs vi nästa fredga igen. P.S. Hög tid att boka plats om du vill hänga med ner till Paris i januari och se ett av de tuffaste prix dÁmerique som någonsin körts.

Visste du förresten att Malena Ernman har tagit emot noll afghaner till sin bostadsrätt på Kungsholmen.

Så får det bli...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar