Fredagsbrev, arkiv

02 juni 2017

Tack för den här gången...

Så var det över för den här gången. En fantastisk helg där vi fick uppleva det mesta faktiskt. Förutom alla otroliga prestationer, det underbara vädret, stämningen och hela inramningen så blev vi även bjudna på dopingtränare, blystyrningar, utrustningsclowneri och klena lopp! Allt det fantastiska har du ju redan läst så mycket om den senaste veckan och som vanligt så tar jag ju gärna på mig den bittra kostymen för att nyansera ruset en aning. Att Björn Goop åter visar vad det är som gör honom till världens bästa kuskar i skarpt läge fick vi bevittna när han snodde hela Elitloppet framför näsan på sina vingliga och ängsliga konkurrenter. Anna-Karin Rundqvist får ta emot publikens jubel efter seger i “Bussig Pärup loppet”, det värmer i hjärtat. Timoko levererade en topprestation exakt när det behövdes. Att få se Spring Erom som 12 åring gå i mål med krafter kvar i en Elitloppsfinal värmer i hjärtat och visar än en gång att Tarzan och unghästivrarna är ute på cykeltur. Men nu var det ju sågen som skulle fram, vi börjar direkt.

 • Lördagen börjar med att rufflaren Holger Ehlert åter får vara med och tävla med sina fullpumpade dopinghästar. Lågvattenmärke direkt…

 • Åke Svanstedts Jato var en överreklamerad rackare…

 • Ett flertal hästar strukna pga. “pågående veterinärbehandling”. Osar skumt lång väg. Dopinghästar vars tränare fått kalla fötter?!

 • Spitcam Jubb var ju naturligtvis chanslös i Sweden Cup trots två superlopp. Lallarmatchning på den fina stayern.

 • Havbergs Knight skulle ju “-vägra släppa någon förbi sig från ledningen” När loppet väl gick så vinkade han förbi ett helt gäng från just, ledningen.

 • Robber Bergh visar synnerligen märkligt omdöme när han selat ut knepige Balfour i lång skrammelvagn när man har spår 2 i voltstart. Den röda näsan och de stora skorna syntes ända till Marabouparken när Bergh fick åka ut bakvägen innan loppet skulle gå…

 • Att gnälla på travsportens Owe Törnqvist, John D Campbell var ungefär som att öppna en Ku Klux Klan butik i Rinkeby Centrum. Oj vad mycket kackel det blev. Med facit i hand kan vi alla fall konstatera att det blev två matlappar och galopp med hälften av hästarna när vår mustaschprydde jänkare summerat helgen. En som dock tackar för haveriet är Tjacko Zaz som var på väg mot samma öde som Sahara Dynamite. Att knäckas totalt inför ett stort folkjubel tycker jag personligen osar tjurfäktning och gungan kom befriande. Tjacko står fortfarande på fyra hyggligt fräscha ben och skallen i behåll.

 • Vilken jäkla otur för Ulf Eriksson! Skulle köra 2 hästar under Elitloppssöndagen men blev sjuk och fick stå över. Skönt att han snabbt kryade på sig och kunde köra lopp redan på måndagen i alla fall…

 • Svanstedt fick böter för “felaktigt bruk av spö”, inget nytt under solen således.

 • Otillåten utrustning blev som vanligt tillåten under Elitloppet. Fegt och uselt.

Vi lämnar ändå årets Elitloppshelg med ett leende på läpparna och Solvalla har än en gång visat världsklass med arrangemanget!Lagom till Elitloppshelgen så var det stor premiär för LEGOLAS.BET. Spänningen har varit stor och ATG har skakat i knäna det senaste året. När så sidan nu lades upp så blev allt ett förvirrat, puff! Var det inte bättre? Det här behjärtansvärda att Rune Andersson till stor del dragit igång projektet för att på sikt hjälpa travsporten är absolut en fin tanke men sedan när vi skall in med lädret och lira så gäller de gamla vanliga premisserna. Är det enkelt att spela? Hur mycket deg får man tillbaka i jämförelse med ATG? är sidan enkel, tydlig och spelinspirerande? På dessa frågor verkar det tydliga svaret vara NEJ! Jag hade hoppats på fullmatade startlistor, roliga head to head spel och andra fräscha nyheter. Man verkar livrädd för att bli jämförd oddsmässigt. På legolas.bet ligger “dagens dubbel loppen” inte där ATG:s dubbellopp ligger t.ex. När jag själv bestämde mig för att prova så var det ett projekt att bara öppna ett konto. Vilken liten webshop som helst som säljer garn och delikatesskorvar har naturligtvis betalning genom internetbank som en service på sin hemsida men på legolas.bet hade man gjort det hela 5-växlat och det tog tid innan jag lyckats öppna ett konto och få in pengar. Jag lyckades sedan med lite krångel hitta ett spel vid namn W-54 där jag lämnade in en liten rad. När jag sedan ville kolla spelkvittot så fanns där inget! Chatten var avstängd (inte så snyggt bara några dagar efter premiären) och fick återkomma vid ett senare tillfälle när någon solbränd Malta-arbetare till sist knappade tillbaka. På frågan om var spelkvittot fanns så fick jag svaret att man ännu inte lyckats få till detta! Istället så låg “V54:an” som ett helt gäng olika vinnaraspel med hästnamn men UTAN nummer. Det här verkar inte bra alls och med tanke på den blyga omsättningen som hittills uppnåtts på spelen så är jag tveksam till om det här projektet verkligen kommer att flyga. Det skulle ju bli spelsidan för vanligt folk men gratisstrumporna som skickades ut från legolas.bet verkar signifikativt för hela skeppet. Jag hade strumporna på mig i ett par foppatofflor i fem minuter och hela strumpsulan” ruggade upp sig så pass att en plyschklädsel i en gammal raggaramazon framstår som högblank i jämförelse…

Så där mina vänner, nu har jag hackat färdigt för den här gången. Jag vill avsluta med en klar vinnare till helgens V75-tävlingar på Mantorp. Av förklarliga skäl så är Guldloppet en tunn soppa och det är inte varje dag man får 9 gånger på Seedorf O.M.F. men vi smackar glatt i oss. Njut av helgen så hörs vi igen.
P.S. Glöm inte att jag fyller år på tisdag, svenska flaggans dag! Hylla mig med vördnad och värme. Bästa presenten skulle kanske vara att du hänger med till Berlin i november på vår årliga travhelg bland wurstar och pilsner.

Visste du förresten att Anna Kindberg Batra är på väg ner i källaren.

Så får det bli…

1 kommentar:

 1. Ska försöka muta stadsbussarna i Malmö att flagga på din födelsedag // Kecke

  SvaraRadera