Fredagsbrev, arkiv

12 maj 2017

Hemma bra men borta bäst...

I söndags natt kom vi hem från Thailand. Eftersom vi "valde" att flyga med Ukraine Int Airlines så fick vi en söndagskväll på Kievs flygplats! Där var det ordentligt påställt inför Eurovisionveckan. Vi kunde botanisera bland vodkautbudet där vi till sist fastnade för en lokal produkt som låg på 4 Euro/litern.

Vårens "Seniorresa till Phuket" blev mycket lyckad och denna gång hade vi även lagt till "3 dagar i Bangkok" för de som önskade. Vi hade ett glatt resegäng med oss och vi håller edan på att boka upp platser till höstens kommande resa. Du vet väl att "senior" egentligen bara betyder 50+! Vi har valt att inte lasta med testosteronpumpade knattar med vevande armar som vill "festa järnet" typ Ayia Napa. Känner du dig mer vuxen än så kan jag verkligen rekommendera dig att hänga med någon gång. Vi har kanontrevligt!

 

Över till travet. Tarzan hade en tung onsdag där först en av hans fina hästar dog i ett lopp och sedan Nuncio som underpresterade. Jag tillhör ju de som anser att INGA hästar rör sig orytmiskt bara "för att". Det är alltid NÅGOT som stör dem. Tarzan tillhör ju den lilla skara aktiva som kan hålla på bara för att det är kul, han behöver ALDRIG pressa hästarna för plånbokens skull. Det skulle kunna vara en hygglig garant för att Nuncio inte startar om han har ont eller så. Vi kan ju jämföra med den stackars killen Going For Gold Zaz som Nurmos med nästan pervers sado-stil försöker knäcka till spillror. Den pållen har inte tagit en plats på snart två år men varje gång han lyckas stå på alla fyra ben i boxen så anmäls han.

Tillbaka till Nuncio. Hur han rör sig kan vi just nu lämna därhän, nu är det skallen som plötsligt verkar ha fått sig en smäll. Det finns tre olika scenarier. 1: Nuncio har blivit knäckt av loppen där han sett "okörd" ut men kanske fått ta ut sig mer än man anar. 2: Lite oflax i några starter och kanske bara en "sämre dag" senast. 3: Nuncio ÄR inte bättre! Han har väl nästan aldrig vunnit överlägset utan mest hållit någon längd. Nu har motståndarna kommit ikapp, och förbi!

Jag hoppas och tror på alternativ två och räknar med att Tarzan visar att han fortfarande är en av landets skickligaste pajsare. Det enda som skulle kunna rucka på min tro är Iceland på näthinnan. Den pållen avslutade sin karriär med 20 bottennapp utan seger. Äh kom igen Tarzan, visa dem nu…

Kämpa Tarzan!

Vi lämnar våra hovbestyckade vänner och glider elegant över till helgens stora Tjottaballong, Eurovision Song Contest! Robin gick utan problem vidare till lördagens final där han ställs mot kvalité, knasighet, balladträsk och mycket annat. Med spetskompetens på området så kan jag här ge ett skönt lir! Harry Boy uppträder på lördag! Sittande på en stege har vi travets glada pålle men det är inte därför vi skall lira. Näe, anledningen är den att vi får 17 gånger degen på ett platslir! Kliv in och få bonus innan du lirar!

Naturligtvis så skall du även få en klaring ner till Åby där V75 avgörs. I femte avdelningen så kommer vinterhästen On Track Piraten ut för sista gången innan sommarvila väntar och då kan vi passa på att dänga in en slant på Kadett C.D. Tyvärr så kommer formtoppade Kim Eriksson dra ner oddset lite men 9 gånger känns lite som att sno handväskan från en blind Bingolottförsäljare i rullstol. Vassego. Nu slår vi ihop för den här gången. Ett rum kvar till nästa helgs Travkryssning till Tallinn om du vill hänga med på en riktigt trevlig weekend! Ha en fin helg så hörs vi igen.

Smuggla in spriten till Elitloppshelgen på Solvalla!

Visste du förresten att Mongoliskan är det enda språket i världen som har ett ord för den känslan man får när man blir sparkad i magen av en häst.

Så får det bli…

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar