Fredagsbrev, arkiv

06 januari 2017

Nytt år, nya möjligheter...

Nyåret passerat och vi kan blicka fram mot ett förhoppningsvis bättre 2017. Nere i Malmö avslutades året i sann dadel-ära när Möllevångstorget traditionsenligt förvandlades till Bagdad för en stund. Den enda etniskt svenska man kunde se från bilderna var en man bakom ratten i en polisbil, i övrigt så var det nysvenskarna som visade sin “fingertoppskänsla genom att bl. a. skjuta raketer in i en barnvagn! Heja Sverige, det är precis dessa filurer som skall bygga vidare vårt land. Alla anhängare till 7-klövern kan känna sig stolta…

V75 bombardemanget tog slut och jag vet inte om man kan kalla detta för en “succé” men ATG gör ju allt för att suga in de kronor de kommer åt. Top-7 måste ju finansieras på något sätt.

Vad kan vi då se fram emot nu under 2017? Jag har tittat lite i spåkulan och kan se följande:

 • 2017 blir sista året som Lutfi Kolgjini kör lopp (bortsätt från kommande “kuskdueller” med Stig H, Svante och de andra).
 • Mattias Djuse får sitt riktiga genombrott och hamnar topp 10 i V75 ligan när året är slut.
 • Under hösten 2017 kommer äntligen beslutet att göra om en travbana med ett helt nytt tungsprunget underlag där den bäst tränade hästen äntligen får sin chans.
 • Stefan Hultman får en helt ny utmaning i travsporten och det kommer visa sig bli en succé!
 • Persson & Ingvarsson ingår ett samarbete med Hänt Extra där de kommer fördjupa sig i gratissnittarnas vara eller inte vara.
 • Kanal 75 gör en storrensning och sopar bort de fyra mest värdelösa TV-Nissarna och TV-Nissorna vi tvingats följa i rutan.
 • Stall Rosa kommer att tiodubbla sina resultat gentemot 2016.
 • KISS framträder för sista gången någonsin i Sverige under sommaren.
 • Den “nya” alliansen bestående av SD + KD + M kommer att presenteras lagom till Derbyhelgen.
 • Det första montéloppet över 3 140m kommer att ridas.
 • Janne Hoas kommer äntligen få stå på scen och visa sina sångtalanger.

 

Så kan vi förvänta oss att 2017 kommer att gestalta sig. Nu tänkte jag lämna er för idag och jag lovar att vi hörs igen nästa fredag. Vi närmar oss ju PDA med ohygglig fart och på söndag får vi besked kring Nuncio! Kommer han att ta sikte Paris eller ej?! Vår travresa ner till Prix dÁmerique är nu fullbokad men vi kan ju passa på att tipsa om vår kommande travweekend i Tallinn där vi kommer att få en kanonhelg. Må gott så hörs vi. Efter ett skakigt 2016 tänkte jag inleda 2017 med en riktigt skön klaring till Rommes V75a. Redan i andra avdelningen kan vi spika och dundra in på toton. Vi kommer nämligen belönas med 17 gånger groggen på Axel Wadd! Vassego.

Visste du förresten att Fredrik Virtanen egentligen tycker riktigt illa om “EU-migranter”.

Så får det bli…

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar