Fredagsbrev, arkiv

09 december 2016

Lucior och pepparkaksgubbar...

Vi börjar väl med det som de flesta diskuterat under veckan. Den svarta pojken som kläddes ut till kvinnlig Lucia. Det har sagts och tyckts en hel del kring det här och de som hörts mest är de gamla vanliga med Lisa Nilsson & gänget i första ledet (föga förvånande). Det finns några detaljer att beakta.

  • Det har i princip inte fällt några “rasistiska” kommentarer direkt till den stackars killen som blev utnyttjad i denna PK-kampanj.
  • Just nu granskar man inlägg då det kan vara så att det är reklambyrån själva som öppnat “trollkonton” för att blåsa på.
  • Aktuell reklambyrå som Åhléns samarbetar med har tidigare jobbat på samma sätt. För några år sedan hade man en kampanj under namnet, “Nordiska toner” där fyra av fem modeller var av ickeeuropeisk ursprung, varav en av dem bar hijab. Allt för att provocera.
  • Att Åhléns även använt feministextremisten Kakan Hermansson (hon som hånade de anhöriga till de mördade poliserna i Malexander) visar tydligt vart man vill nå.
  • OM man nu verkligen VILLE visa på att “alla” får klä ut sig till vem de vill i ett Luciatåg oavsett ursprung så kunde de ju t. ex. låtit pojken vara pepparkaksgubbe! Då hade det “stormat” från vänster, och det vill man ju inte.

Nej, de riktiga “rasisterna” är naturligtvis Åhléns och deras reklambyrå som helt syniskt valt ut en svart pojke ENDAST för sin hudfärgs skull för att sedan ställa ut honom i skottlinjen i syfte att upprätthålla sin falska PK-ställning. DET är “rasism”! Vanligt hyggligt folk som ondgör sig över det faktum att man valt en svart pojke istället för det korrekta, dvs. en blond tjej kan man egentligen strunta i. Det som rör upp känslorna PÅ RIKTIGT är just detta att PK-idioterna tar till alla medel för att “stå upp” för något som nästan ingen håller med om, på riktigt…

Gullig pepparkaksgubbe, eller???

Vi lämnar Luciaspektaklet och rullar över på “flyktingar” som vill ha någonstans att bo. Själv har vi en bostadslös tjej inom familjen som blivit mamma (17 år). Hennes dotter föddes 4 månader för tidigt! Barnet vägde ungefär som ett smörpaket på 500 gr. Under flera månader bodde de på sjukhus och lillflickan svävade mellan liv och död. Idag är det mer stabilt men pga. smittorisk och annat så skall de inte åka tunnelbana m, m. Pappan till barnet är också en ung variant som för tillfället studerar. Denna lilla familj bor just nu på en soffa i en andrahandsetta hos barnets farmor, ibland bor de även hemma hos oss i ett litet rum på övervåningen. Det är många resor till och från sjukhus och vårdcentraler och det kommer, naturligtvis bli en ohållbar situation på sikt. Ekerö socialtjänst har (precis som de är beordrade) förklarat att man inget tänker göra för att hjälpa till med ett tillfälligt boende. Naturligtvis kommer det här att ordna sig till slut men det är viktigt att ha detta i huvudet när man nu lyssnar på debatten där Kommuner runt om i landet köper upp bostadsrätter till “flyktingar” för glatta livet. Vissa lågbegåvade tjänstemän (och kvinnor) har dessutom missat det här med besittningsrätten vilket inneburit att ett flertal “flyktingar”, då det bott ett antal år i dessa lägenheter och villor, sedan kan överta boendet permanent! Varsågoda. SVT:s “Opinion Live” hade i veckan en debatt där bl. a. Södertäljes sinnesförvirrade kommunalråd stod och applåderade dessa galenskaper. Tittarna fick även vara med och säga vad de tycker genom att svara på om de tyckte att detta var ett bra agerande. 97 % tyckte INTE det men Södertäljetanten viftade genast bort detta som nonsens och cementerade det faktum att tiden då verklighetsfrånvända politiker kan göra som de vill, nu snart är till ända. Kan vi få höst 2018 nu tack!

Vi kastar oss in i travet och börjar med senaste tokeriet. Hyrkuskarna vill ta mer betalt för sina uppsittningar! Fullständigt vansinnigt. Det självklara vore ju att kuskarna skulle köra “gratis” och istället ta mer i provision på inkört! Varför skall det vara en självklarhet att EN av alla kuggar kring en starthäst skall “garanteras” stålar?! Om jag åker iväg med min häst och tävlar så far jag inte en spänn av någon om det blir noll inkört. Skulle det däremot komma in deg så delar jag gärna med mig till den duktiga kusken som medverkat till framgången. Nu vet jag ju att många hästägare har hästarna i träning på fabrikerna runt om i landet och när den saltade fakturan landar i deras brevlåda så får den ju som vanligt Turkisk peppar att smaka polkagris i jämförelse. När ST krattat in stålarna så är säkert “uppsittningsavgifterna” i promillenivå men ändå, det är en princip. Provision är den självklara ersättningen.

I veckan så ondgjorde sig Stig H i sin krönika över dopningen inom travsporten. Han “missade” dock att nämna sin gamla vän Svanstedt i sitt skrivande…

Ikväll är det stor final av IDOL i Globen. 3 kandidater kvar varav en har Nanne Grönvall som mamma och ABBA-Benny som farfar. Detta har räckt ända till final men där tar det stopp. Då har vi två kvar. I ena ringhörnan en fd. gangster från förorten vid namn Liam som sjunger precis så där “amerikanskt” och ytligt som alla kids älskar. Dra lite i grenen, hänga med armarna, vara lagom hippitihiphoppig och gärna lite smygkriminell. På andra sidan står Rebecka Karlsson! Jag behöver inte säga mer. Liam är storfavvo men på Rebecka får vi över 4 gånger micken vid seger. Mitt tips är att du lirar tungt på henne. Om du registrerar dig på UNIBET så får du dubbelt upp och kan således spela utan att riskera en spänn.

Nu får det räcka för idag. Vill avsluta med att tipsa om vår resa ner till Paris för Prix dÁmerique i januari. Vi har två platser kvar. jag skall även lämna en klaring till helgens V75:a. Redan i första avdelningen kan vi dunka in på Goopens pålle. Azzaro La Marc gör inte bort sig igen och den här gången får vi 4 gånger glöggen. Smarrigt värre. Må gott så hörs vi nästa fredag igen.

Visste du förresten att det nu gått mer än sju år sedan Åke Svanstedt tog i högertömmen och släppte fram sin andrahäst till seger i Drottning Silvias Pokal nere på Åbytravet.

Så får det bli…

 

1 kommentar:

  1. Du är oftast väldigt läsvärd Dennis men du har lite käpphästar du med att dras med. Visst "glömde" Stig H Svanstedt. Men i så fall glömde han väl din vän också!?! Uppåt, framåt var det va?

    SvaraRadera