Fredagsbrev, arkiv

23 december 2016

GOD JUL!

Så var det dan före dopparedan och Julafton väntar. I Berlin har en dadeltrampare åter visat sitt intellekt för att sedan tas av daga av italiensk polis. Åter igen så översköljs vi med inlägg i “debatten” där en rad olika varianter av dravel blandas. Det här är ren och skär ondska från grupperingar (förvånande ofta islamister) som bara kan mötas med våld, hårt besinningslöst våld! Jaga dem, bomba dem, tryck tillbaka dem till grottorna och låt de ALDRIG mer ta plats i ett civiliserat samhälle. I samband med senaste dådet i Berlin där muslimer låg bakom så får vi som vanligt höra att detta INTE har att göra med att de är “muslimer” utan att att det är “galningar” helt random. Varför hör vi då inte några proteststormar från de “vanliga” muslimerna? De borde ju göra allt de kan för att visa att de INTE sympatiserar med dessa “galningar” på något sätt. Rensas det ute i de svenska moskéerna? Tror inte det. Sanningen är den att en muslim dessvärre oftast har full förståelse för “uppsåtet” till attackerna samtidigt som man naturligtvis tar avstånd till själva attacken. Är du tyst håller du med. Vi lämnar eländet bakom oss och går raskt vidare.

I dagens utgåva av den statliga travtidningen kunde vi läsa en enkät där ett flertal av våra större tränare beskriver vad de gör för sina hästägare och kunder. Det är stor spridning kan jag säga. Stig H svarar, “-det är väl inte så mycket mervärde. Alla är välkomna hit förstås men vi arrangerar inte några storträffar som jag vet att en del tränare gör”. På samma fråga säger Jörgen Westholm, “-vi har vår gröna buss som far land och rike runt med myshörna där det finns tilltugg och dryck. Vi arrangerar i snitt två öppet-hus kvällar per år, dessutom filmar vi hästarna ofta så ägaren får en filmsnutt på sin häst”. Jörgen fortsätter sedan att rada upp saker man gör för sina hästägare för att kunna erbjuda ett mervärde. Så olika de jobbar, så ruggigt olika…

Över till Åke Svanstedt. Han är ju inte direkt känd för att vika ner sig och “ta skit” utan anledning så det känns ju “så där” när han nu lägger sig platt och avstår att överklaga domen efter att ha dopat sina hästar. Tråkigt ,sa Bill. Jättetråkigt, sa Bull…

Redan sedan första gången jag hörde om “Stjärnkusken” så tyckte jag att det var en usel och dyrbar kalkonidé. Jag står fast vid detta än idag. Erik Adielsson var naturligtvis lyrisk och visst var tittarsiffrorna helt OK men detta behöver inte betyda någonting egentligen. Jessica Almenäs följer dyng-såpan “Bachelor” slaviskt och i min värld är serien anpassad för hjärndöda. Höjs då kvalitén bara för att söta Almenäs sitter klistrad? Näe, det fungerar inte riktigt så. Som marknadsföring för travsporten kändes satsningen på “Stjärnkusken” lite svajig och denna testballong pruttade ut sin sista puff av luft då den sakta seglade mot marken efter att Kee Marcello supit bort sin första styrning. Tro nu inte att man lärt sig något uppe på ATG:s marknadsföringskontor (samma ställe som Maria Akraka fått härja fritt och plockat fram granitblocket TOP-7 som nu är på väg ner i Marianagraven). Näe, nu kommer en ny säsong där vi åter skall få följa några B respektive C-kändisar bland ryktborstar och sopkvastar. AHLSELL och TILLMANS CHARK jublar medan deras nickedockor dansar och stojar i sina reklamdressar. Har ATG fått in några stålar därifrån? Jag kommer inte följa vare sig Regina Lund eller Runar Sögaard. Förresten har jag redan fått en viskning om vem som vinner! Nej kasta ut det där konceptet genom fönstret och snacka ihop er med METER-television och kör en säsong med “Sveriges mästerkock” istället. Programmet är ett av TV4s topp5 program där folk tittar trots att man aldrig har hört talas om deltagarna. Succén skulle vara given om de istället fick följa en säsong där Jan-Olov Persson trasslar in sig i en stavmixer och Peter Untersteiner bränner en flankstek. Där Jörgen Westholm slår en Bea som får skäras med kniv, Hanna Olofsson bakar svartbröd och Roger Walmann åter provar sin specialité Zigeunerwurst. DET hade blivit en succé, var så säker.

Har du inte köpt alla Julklappar än? Ge bort en travkryssning till Tallinn!

Nu tänkte jag lämna er och samtidigt önska alla vänner en fantastisk Jul. Till er som kämpar vidare och tävlar under helgen så hoppas jag att ni får fina framgångar. Jag imponeras fortfarande av alla våra travnördar i landet som ger ALLT för hästarna. Ni är hjältar. ATG jobbar just nu som en drogkartell stationerad i Kristiania och vill att vi skall V75-knarka oss till döds den närmaste tiden. Själv håller jag mig till de mer “vanliga” omgångarna men en uppesittarkväll som denna blir ett undantag så vill jag lämna en riktigt fin julklapp i form av en stenklar vinnare. I sista avdelningen så vinner Mantoqueen med 4 längder och vi får 6 gånger Julskinkan som tack för förtroendet. GOD JUL!

Visste du förresten att INGEN skriver av alla dessa “tips” som levereras i diverse “rimstugor” på TV och radio.

Så får det bli…

 

1 kommentar:

 1. Man måste välja sina strider Dennis.
  Hade Den gröne i USA haft samma uppbackning som den gröne på Ekerö så hade han nog kämpat till sista blodsdroppen!
  Men som sagt, den uppbackningen hade han inte.
  Uppåt, framåt var det va, med hela STC's propagandakår i ryggen.
  Då är det lätt att undgå dopingbestraffning!
  I övrigt ett väldigt bra fredagsbrev.
  "Zigeunerwurst" haha, you made my day! Med vänlig hälsning SUCK

  SvaraRadera