Fredagsbrev, arkiv

04 november 2016

Nu kommer vintern, +28.

Hemma verkar det som att vintern kommit på besök. Här nere i Thailand har det dippat rejält och igår var vi nere på knappa 27+. Just nu är vi uppe i Bangkok och rekar inför att ta resevänner hit på kommande resor ner. Personligen så har jag aldrig gillat Bangkok. För mycket av allt och för lite av det riktiga. Oavsett så är det i alla fall full fart och vi har kollat på två galoppbanor i staden.

2 platser kvar till Prix dÁmeriqueresan!

Annars ser det visst ut som vanligt. Det gnälls på banor när det blir blött och det gnälls även "en del" på det nya spelet, Top 7 eller var det nu heter. Maria Akraka Började sin karriär med att springa fort, jätte fort. Sedan blev det travhäst ute på Munsö och idag är det "bankdress" på ATG. Vid sidan av atglive har man ju sedan flera år kört atgvision. Ett kalkonprojekt som alltid gett ett gott skratt vid en titt. Där sitter Akraka med lite travnördar och kör en karbonkopia av atglive fat PÅ ENGELSKA! Tanken är förstås att det skall rikta sig till en utländsk publik och det där med ATG och utlandsspel har vi ju sett hur bra de är på. Hur som helst, skojigt har det varit när svengelskan flödat fritt i kanalen. Hur som helst. Nu har Akraka tydligen avancerat så pass inom Silvergrisen att hon fått plocka fram ett nytt spel! Mycket skall man höra innan öronen ramlar av. Jag har upplevt många olika "projekt" som tagits fram genom åren och även själv provat en del och det är oftast med blandat resultat. När jag själv började tillverka läppglans som 12 åring så blev det en succé som rullade på bra ända tills branden i vårt kök på Vattugatan mitt under produktionen. För länge sedan hjälpte jag en granne ute på Munsö som skulle börja tillverka mobiltelefonskal som skulle vara vatten och stöttåliga. Han limmade, värmde och pressade tyg, gummi och en specialplast, med strykjärn! Det blev aldrig någon säljframgång. Nu är det alltså Maria Akraka som lanserat ett spel som med garanti är dödsdömd redan från start. Jag har över huvud taget inte ägnat spelformen en sekund av uppmärksamhet och när man nu hade vinnare med alla sju rätt men ingen vinnare på sex rätt så släppte jag Julfågeln totalt. Bye, bye...På den politiska arenan hemma är det stolligare än vanligt. Fredrik Reinfeldt går ut och ljuger om att invandringen till Sverige är lönsam och blir totalt söndersågad av fakta av ekonomen Tino Sanandaji! Läs gärna här. Ingen har väl glömt haveriet kring Bokmässan där årets tema var yttrandefrihet och man sedan försökte förbjuda utställare som inte höll "vänstermåttet". Samma sak har vi med Nobelstiftelsen. Ett gäng bruntungor som till Nobelfesten bjuder in diktatorer som förespråkar Sharialagar samtidigt som de portar ledaren av ett demokratiskt valt parti som dessutom tillhör de största i landet. När SD då istället arrangerar en "Nobelfest" genom att sparka igång "European Freedom Awards" så blir det ett fasligt liv. Extremvänstern kastar skit på stackars Grand Hotel som bara försöker erbjuda sina tjänster i demokratins anda. I PK-media är det full kalabalik hos mupparna. "Åh, vilket vidrigt party!" skriver aktivisten Karin Olsson i Expressen. Hon skriver att Brexitkungen Nigel Farage är på "fascistfest". Så här pruttar det på i de flesta medier medan verkligheten pågår i världen i allmänhet och Sverige i synnerhet. Och precis som vanligt så uppnår de alltid samma resultat, SD ökar...

Näe kära vänner nu måste vi dra vidare ut på Bangkoks gator och nästa gång vi hörs så har USA en ny President, sug på den. Till helgen har jag fått in en dundervinnare  via sms. Victor A.U. är mördande klar. Torbjörn sitter i spets efter 50m körda och resten blir en sömnig men vinstgivande åktur.

Visste du förresten att Malena Ernman troligtvis är smygrasist. Läste det i Kastratbladet.

Så får det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar