Fredagsbrev, arkiv

01 juli 2016

Sommar, sommar, sommar...

Vi åkte upp till Bollnäs med en blandning av förtvivlan och förhoppning. Några mil norr om Gävle small det på vägen. Precis när två filer blir ett, med vajerräcke i mitten ser vi en bil sladda fram och tillbaka. Ett dammoln och sedan flyger bilen ut till höger och voltar flera varv innan den totalkvaddad blir stående uppe bredvid vägen. Flera stannar för att se hur illa det är och ambulans tillkallas. Eftersom det snabbt blir kö så rullade vi vidare. Föraren och passageraren i framsätet verkade vara vid medvetande, en person i baksätet var det svårare att se hur det var med. Obehagligt, minst sagt och det blev en påminnelse om hur viktigt det faktiskt är att köra sansat när man är ute mycket på vägarna. Hua…

Tillbaka till vår lilla tripp till Bollnäs. Agenten som för dagen är i ruggig form skulle ut i ett montélopp. Isabelle Orsimo som skulle rida blev "förkyld" och kunde inte komma. Vi fick istället rutinerade Zandra Vidén i sadeln så det kändes fint. Efter en värmning av det piggare slaget så gjorde vi lite förändringar i utrustningen och när det var dags för lopp så var det bara att bita ihop och hoppas på lite tur.

På "kör" blev det dunderbrasa så var den dagen liksom till ända (förutom en hemresa på c:a 4, 5 timmar). Efter galoppen gick Agenten 14,5 ett varv och han såg faktiskt snuskigt fin ut. Idag blir ju hästarna inte längre distanserade så hade Agenten ridits runt så hade han fått en "promenadtid", något som varken jag eller Zandra nog funderade så mycket på. Väl hemma så ser jag nu att det vankas kval! Två tider i raden räcker ju visst inte längre, det måste även finnas en tid på de senaste tre starterna! Surt, surt och åter surt.

Nu känns det riktigt tungt men att ge upp projektet Agenten nu när han ser finare ut än någonsin finns inte! Vi kämpar vidare och kommer förhoppningsvis rätt på det snart...

Trivselfaktorn uppe på Bollnästravet var annars hög. Det bjöds härlig grillbuffé på platserna och för barnen var det “biokväll”. Säga vad man vill men trav kan faktiskt fortfarande vara en alldeles fantastisk upplevelse när man besöker banor som försöker göra RÄTT!

Vad har annars hänt den senaste tiden? Tja, en tjej blir våldtagen av en invandrarkille på en konsert med Zara Larsson och genast så twittrar lilla Zara om att alla män egentligen är rätt vidriga…

Ett nytt gäng amöbor har sprängt sig själva ända till skinkfabriken på en flygplats och åter blir vi påminda om vad Islamismen egentligen står för.

I veckan så kom även nyheten om polisens senaste snilleblixt. Man delar ut armband med texten “tafsa inte”. Syftet är glasklart men tyvärr är texten på svenska och inte arabiska vilket innebär att man totalt missar målgruppen. om nu någon trodde att ett plastarmband skulle stoppas denna grupp lågbegåvade individer…

Samtidigt kan vi läsa att Svenljunga kommun köper villor åt “ensamkommande”. Nu KAN det väl ändå inte finnas många människor kvar i det här landet som tycker att vi kan vara stolta över vår migrationspolitik?! För varje dag som går så stärks SD och det kan folk tycka vad de vill kring men det är knappats konstigt. Nu när Storbritannien klokt nog bestämt sig för att kliva av EU så hoppas och tror jag att flera andra länder kommer att följa efter. För Sveriges del så är det som vanligt, vi pröjsar massor, får inget tillbaka och de andra länderna skrattar åt oss.

Ebberöds bank!

När sedan våra “etablerade” politiker inte riktigt vet var de skall placera SD så blir det hela än mer komiskt.
                                         


Missa inte klippet!

Nej, nu får det räcka för den här gången. På V75 i helgen från Sundbyholm har vi en härlig klaring redan i första avdelningen! När de andra kört klart så kommer Kontio farande med Coldtown. 11 gånger är ett skönt överodds. Må gott så hörs vi igen.

Visste du förresten att koalor är det enda djuret utom människan som gråter av sorg eller rädsla, det är också koalans enda självförsvar mot rovdjur.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar