Fredagsbrev, arkiv

25 december 2015

Mellan Jul och Nyår...

Juldagen innebär ett Fredagsbrev av den kortare varianten. Under veckan kunde vi läsa att Johnny Takter hade änglavakt efter en åktur mellan räckena på motorvägen. Det kom även info om att Robber Bergh åkt dit för dopning i Frankrike. Och på självaste Julafton hörde Hultman av sig och det gladde mig. Bara uppåt, framåt som gäller nu! I övrigt så rullar det på ganska trivsamt på travfronten just nu. Att tävla med skor har inneburit intressantare lopp där de “tåligare” hästarna äntligen kommer mer till tals. Jag tycker faktiskt att vi kunde fortsätta med skotvång året runt. Det är väl lika för alla och samtidigt minimerar vi skaderisken på hästarnas hovar. Naturligtvis vågar ingen ansvarig fatta det beslutet men det hade varit ett trevligt initiativ.
På flyktingfronten är allt som vanligt. Samtidigt som vi skickar energi-kex, rent vatten och andra förnödenheter till de som lever i närhet av krigets helvete så kräver “flyktingarna” i Sverige nu bättre trådlöst nätverk på flyktingboendena! Snurrigt, sa Bill. Jättesnurrigt, sa Bull.
I veckan friades en  21 årig nordafrikansk man som varit med i en gruppvåldtäkt i södra Stockholm. Anledning? Det gick inte att styrka hans ålder!
Gina Dirawi skötte Julmyset på SVT under Julafton och det hela rullade på ganska bra. Inga brandtal eller påhopp på Israel någon enda gång. Inte ens rasiststkortet dunkades i bordet. Ljuset tändes och Kalle Anka rullade åter igång. Tomteverkstaden är ju sönderklippt och Robin Hood agerar som värsta Vänsterpartisten Angående Tomtens verkstad så borde man väl ta bort “Tjuren Ferdinand” helt och hållet. Egentligen ganska vidrigt förskönande av ett utstuderat djurplågeri som varje spanjor men någon form av bildning borde ta starkt avstånd ifrån. Att klippa bort en docka med “för mörk” färg gör SVT gladeligen men tjurfäktningen ser man naturligtvis inget osunt i.
Nu väntar snart Nyårsafton och SVT kan bocka av nästa PK-korrekta inslag i och med att kräkframkallande Malena Ernman (som stämplat en fjärdedel av landets befolkning som “rasister”) tar över Nyåret på Skansen. Hon fyller upp tomrummet efter Loa Falkman som fick sparken pga. sina tv-jobb som ICA-Stig. Det var alldeles för långt från opartiskhet och “Public Service”. Klart lämpligare är då tydligen aktivisten Malena Ernman!
Nu är det redan dags för mig att att slå igen för den här gången och det innebär samtidigt årets sista Fredagsbrev! Jag får därför redan nu önska alla mina rosa vänner ett Gott Nytt År så hörs vi igen på Nyårsdagen! Det körs V75 som aldrig förr nu och i morgon är det Solvalla som är värd. I 4e avdelningen är enda orosmomentet om Hans Crebas hittar ut med Condor Motion. Om så blir fallet så är detta långlopp redan i mål och vi får 9 gånger Julskinkan. Tackar! Med detta så önskar jag er en fin helg i vårvädret.
Visste du förresten att Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar