Fredagsbrev, arkiv

27 november 2015

Romson behöver vård…

Att se vår Vice Statsminister klämma ur sig krokodiltårar efter att ha blivit tvungen att inse verkligheten, den verklighet som pågår utanför partihögkvarter, Södermalmscaféer och PRIDE-festivaler blev en stark upplevelse. Jag förvånas inte över hennes patetiska beteende utan skräms mest av att detta är en av landets mest mäktiga personer! Hon är vid sidan av Svetsarn den som har mest makt och ansvar i landet! En tok från ett parti som knappt ligger över spärren på fyra procent. Man kan skratta åt spektaklet om man vill men ser man det i ett allvarligare ljus så blir det genast skrämmande. Vad är det för styrning vi har på det här landet egentligen?!

Att Regeringen nu plötsligt gjort en 180 sväng och bedriver en flyktingpolitik tagen direkt ur SD:s partiprogram är ju knappast konstigt, verkligheten kommer även ikapp den mest falska och verklighetsfrånvända personen, i sinom tid. Det håller ju som bekant på att balla ur totalt och nu är det panik i PK-lägren. En ursäkt för alla kränkande och hatiska attacker på alla de vanliga hyggliga människor som för länge sedan såg katastrofen komma kunde ju vara klädsamt men nu har vi ingen riktig ledning i det här landet, vi har ett gäng miffon som naturligtvis fattar vart det varit på väg men ivrigt påhejade av vänstermedia och andra mörka krafter så har de helt enkelt bara fladdrat iväg.

Vänstermedia förresten. Gina Dirawi kuppades in som Julvärd på Julafton i SVT. En muslim som inte firar Jul skall vara med och fira in det kanske enda “kristna” vi svenskar fortfarande lever efter. Jag har inget emot Gina egentligen, hon är faktiskt riktigt bra i sin roll men att sätta henne vid ljuset i studion på Julafton känns riktigt unket. Fast SVT förnekar sig aldrig. Här gäller STASI-modellen. Allt skall var politiskt (vänster) korrekt. Ingen blev väl förvånad över att det blev Malena Ernman som fick uppdraget att läsa dikten på Skansen på nyårsafton. “Kakan” som ville “knäppa poliser” är med och tävlar i “På spåret” Loa Falkman fick samtidigt sparken från SVT då han medverkat i ICA reklam. SVT håller i linorna. De vill sedan ha Gina Dirawi en gång till och låter henne även leda Melodifestivalen (ytterligare en gång). Samma festival som Henrik Schyffert skall medverka i. Hela PK-maffian är samlad. Att man sedan låter Soran Ismail förmedla överdrifter, lögner och förvanskningar i programmet “Absolut svensk” blir liksom bara sista spiken i kistan! Den som idag hävdar att SVT och SR står för “public service” “oberoende radio och tv” borde uppsöka läkare (helst en som har ett efternamn som du kan stava till).

Få 2 nr av iFORM + underställ från Craft för endast 49:50 + porto. Spara 665:30!

Vi lämnar Cirkusen och glider elegant över på trav. Daniel Redén är en bra kille. Redan hos Tarzan var han lite av en slacker som mest gled omkring på stallbacken. En vacker dag fick han en silversked nedstucken i halsen, så stor att hela gomseglet sprack! Vi andra kunde bara avundsjukt titta på när spektaklet startade. Hästbussar i mångmiljonklassen, en gård och stall som inrymmer all lyx och dekadens du kan tänka dig och sedan en plånbok i fetklass som slängdes upp på bordet så fort det nalkades hästauktion! Kan man över huvud taget misslyckas med det upplägget? Ja, det kan man faktiskt! Men Daniel Redén har absolut inte misslyckats. Han har förvaltat sin guldgruva på ett mycket bra sätt. Det ÄR faktiskt inte så enkelt som en del tror att matcha fram kanonhästar från ett, förvisso gott material. Det är en konst i sig och Redén gör det bra.

Vad jag däremot kunde konstatera under onsdagskvällen var att Redén INTE har någon kandidat till Prix d'Amérique i januari! Lilla märren Delicious har ju haussats upp som en riktig världsartist men trots fina tider i raden så är hon bara en sparv mot maskinerna som kommer att mötas den sista söndagen i januari! Att stryka henne bara för att “banan inte var bra” känns fånigt. För tungsprungen för den där lilla hästen sa Redén. Nere på Vincennes den där söndagen kommer hon få smaka på “tyngd”, “motstånd”, “uppförsbacke” och “mjölksyra”. Små klena märrar som springer på talang göre sig icke besvär nere på Vincennes när det vankas Pda. Vi som skall ner på travresan till Paris kommer att få bevittna faktum på plats…

webtvlogo

Var med och tävla.

Nu måste jag fara vidare och vill därför önska er en härlig helg. Det är näst sista veckan i IDOL och precis som jag tippade så fick Axel lämna sällskapet förra fredagen. Nu är de tre kvar och storfavoriterna Amanda och Simon är precis där de skall vara. Att Simon kommer att stå i Globen under finalen kan jag satsa Paula Index på. Sedan torde ju Amanda vara den klara rivalen. Men nu råkar det ju vara så att Lindesbergstravets vattenbilschaufför Martin fortfarande är kvar i leken och jag hoppas och även tror att han sparkar ut Amanda ur tävlingen på målsnöret ikväll! Det är V75 nere på Jägersro i helgen och spiken samt tillika dundervinnaren finner vi redan i första. Jag tror faktiskt att vi får 4 gånger på Timbal och det är ett kraftigt överodds. Dunka på min vän.

Visste du förresten att Elvis naturliga hårfärg var inte svart, utan blont.

Så får det bli…

1 kommentar:

 1. Som vanligt ett helt lysande fredagsbrev Dennis.
  Som du skriver: de är skitnödiga nu inom PK-media.
  Så här svarade jan Helin, AB's chefredaktör, på en fråga när han chattade med läsarna häromdagen:
  Kommentar från MagnusMagnus: ]
  Hej! Jag undrar varför era skribenter inte tar tag i det moraliska dilemmat som svenska folket brottas med? Nämligen: om det finns rimliga skäl (enl Hans Bruun) att anta att is-anhängare tagit sig, eller kommer att ta sig, in i landet med flyktingströmmen, hur bör staten agera
  söndag 15 november, 2015 17:40 Magnus
  17:44
  Jan Helin:
  Är du säker på att "svenska folket" brottas med den frågan?


  Så kan man bara svara om man är till fullo styrd av ett diktat! ALLA vet att detta diskuteras ute i landet men inte chefredaktören för en av Sveriges största tidningar!
  Undra på att de fått epitetet PK-MEDIA!
  Med vänlig hälsning SUCK

  SvaraRadera