Fredagsbrev, arkiv

30 oktober 2015

Phuket fortsatt vid god vigör…

Här nere på Phuket rullar allt på precis så behagligt som det faktiskt brukar göra när vi har våra resegrupper nere på ön. Våra utflykter, middagar och aktiviteter ligger alltid långt utanför charterföretagens inrutade turistfällor och under den här vändan så har vi fiskat tonfisk, ätit blått ris, beställt in fisk & skaldjurs buffé från en liten flytande restaurang ute till havs. Vi har dundrat upp till Pha nga bukten i vild sjö med en egenchartrad speedboat för att finna undangömda platser, bokat bord (alla på “restaurangen”) ute vid ingenstans och tagit in 16 soppor och mycket mycket mer. Nu börjar det närma sig hemresa för vår resegrupp medan vi blir kvar ett tag till nere i Thailand. Nästa vända ner blir min 26e resa till Phuket och skulle det vara så att du vill hänga med på en kanonresa i en mindre resegrupp ner till Phuket så finns det platser kvar till vårens utresa 30/4-2015.

kikikikikikik

tr1

iikikikiki

Tillbaka till Sverige. Lennart Persson, mannen med de röda byxorna som hade en bloggbojkott en gång som varade i en vecka, hyllar limpfolket som under ledighet och arbetslöshet “låtsasbryrsigom” genom att stå vid tågstationer och dela ut limpor, kläder och liknande till alla de människor som nu anländer landet i olika syften. Jag är fullt medveten om att det i denna massa finns människor i akut behov av hjälp men på det sätt som vi nu släppt fördämningarna så verkar det som att merparten av de unga men som kommer med i strömmen nog helst skulle vilja ha ett svenskt kontantkort till sina ny iPhones. Jag är så spytrött på alla låtsashjältar och PK-muppar som dunkar varandra i ryggen och spottar på alla andra som ifrågasätter HUR vi nu “hjälper” människor i nöd. “SD” får skulden för att det brinner på flyktingförläggningar trots att sju av de senaste nio bränderna anlagts av flyktingarna själva. “SD” får skulden för att en labil kille med sned världsbild knallar in på en skola och dödar människor “efter hudfärg” osv. “SD” är inte en liten grupp med våldsälskande personer som vill alla illa, “SD” är var tredje människa runt dig, eller betydligt fler, om de vågat säga det. Ingen har ensamrätt på “godhet”. 7-klövern kopierar nu punkt efter punkt som SD stått upp för under många år, precis som när Göran Persson snodde halva partiprogrammet av Ny Demokrati när det begav sig. De som står helt utanför det politiska spelet och den sinnessjuka PK-vågen av inskränkthet och låtsasdemokrati sitter nu med miniräknare och penna för att bena ut VERKLIGHETEN. Det visar sig att det vi nu håller på med i Sverige må vara hur “godhjärtat” som helst (om man nu tycker att det är godhjärtat att sno pengar från UNHCR som behöver resurserna i eländesområdena för att hjälpa människor på plats, på riktigt och lägger pengarna på “flyktingar” som sedan vägrar kliva ur bussarna då de inte är nöjda med slutdestinationen. Men det HÅLLER inte! Vi har inga som helst möjligheter att slutföra vårt uppdrag med alla dessa människor och det kommer få enorma konsekvenser. Här nedan kan du ägna 23 minuter åt att lyssna på några personer som aldrig stått i Plenisalen och spotta floskler. Klicka här!

Vi lämnar nu tokerierna hemma och rullar istället över till IDOL. Nu senast gjorde plötsligt Tove Burman en resning på 9 och levererade plötsligt kanon! Jag har varit snett ute på henne nu och därför lastar vi in på Frans Walfridsson! Han åker ut och gör det till nästan 5 gånger Changen. Spela utan att förlora en krona genom att registrera dig. På travet har det dock rullat på bättre. Vinnarna sitter som betong och även denna helg så har vi spetzialeinfo. Beau Mec är tydligen ännu mer laddad för dagen och nu får vi 5 gånger riset och det är ju ett fint odds. Vessego. Nu måste jag dra vidare. Må gott så hörs vi igen nästa fredag.

Visste du förresten att kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar