Fredagsbrev, arkiv

19 september 2014

Valresultatet, på riktigt…

Jaha, så blev det då precis som de flesta anat trots att en del vuxna människor likt små tjurskalliga barn kört huvudet i sanden för att slippa hantera politiken, på riktigt. SD gjorde som väntat ett kanonval och mer än dubblade sina röster samtidigt som de andra partierna stod still eller backade. Några procent har de nog i och för sig PK-media och dess kraxande och ängsliga medlöpare att tacka. Folket har sagt sitt och det är bara att hacka i sig. På Dagis kan man mobba ut, med ett rätt hyggligt resultat. Även i skolan fungerar denna metod ypperligt om man vill styra och härska lite omkring sig. Till och med på arbetsplatser så är detta en lyckad metod om man vill behålla makt utan att behöva lyssna. I Demokratins värld är detta sätt däremot fullständigt fel och får alltid motsatt verkan. Det är det som skiljer just Demokratin mot diktatur och mobbing på arbetsplats eller skola. Det är således MYCKET märkligt att “slipade” politiker gladeligen hoppat i nämnda fälla…

Reinfeldt anade naturligtvis oråd och gick “all in” på en 75 oddsare när han uppmanade fotfolket att öppna sina hjärtan (och plånböcker). Det HADE kunnat gå, kanske för 15 år sedan men icke 2014. Med öppet hjärta packade då Fredde ihop sina kartonger och hoppade av allt! Flyttlasset har redan gått från Sagerska palatset ut till Täby där han nu kan ställa upp sina vaser och prydnader och sedan luta sig tillbaka med en fet fallskärm. På kvällarna kan han sedan promenera runt i parkerna med sitt öppna hjärta i sitt Täby som tog emot 21 flyktingar…

Annie Lööf säger sig fortfarande stå vid sitt ord som hon givit sina väljare, “-vi sätter oss INTE i en S-styrd regering”. Vi får se hur länge det kvarstår innan det börjar fladdra i den, lite för långa kjolen. De få väljare som Centern har kommer naturligtvis fly partiet i samma sekund som hon hoppar upp i knät hos Löfven med knatten Fridolin vid sin sida.

Svetsaren med boxarfejset sträcker nu ut sin klibbiga hand åt alla håll utom i SD:s riktning. Trovärdigheten är förstås noll och oavsett vad man tycker så framstår nu SD mer och mer som det ENDA parti som står för vad man gått till val på och den dag då det blåses till nyval hoppas naturligtvis SD-folket att de skall bli syndabockar. Det gäller att tänka på “pocenten”. De kloka genomskådar naturligtvis bluffen att lägga skuld på SD och hade Sossarna ett katastrofval förra helgen så är det ingenting mot vad som kommer ske vid ett eventuellt nyval. SD 20 % ? Inte alls otänkbart.

Trots att valet är över så fortsätter PK-media sin promotionturné för SD. I tordagskvällens “Debatt” på Svt var det åter straffspark mot tomt mål. Några “arga” unga vänsterfanatiker med färgglada halsband och illa sittande svarta kläder fick sitta bredvid den skäggiga, lite knubbiga operasångaren Rickard Söderberg som med rödmålade naglar och pundar-kajal under ögonen ville möta SD med “kärlek”. Bakom honom satt en “kränkt” flicka med utländska rötter som gapande, skrikande och avbrytande målade Adolfmustasch på alla som röstat på SD. Det tog ungefär 12 minuter innan alla bollar var insparkade i krysset. SD upp 2 % bara på det.

Som grädde på moset så vigdes andra halvan av programmet åt IS mördarnas framfart. “Svenska” killar som reser tillbaka till de land de “flytt” ifrån för att sedan strida för IS. Galenskaper naturligtvis men visst fanns det i studion “folk” som på ett eller annat sätt förstod agerandet. Någon obehaglig kille från “Unga muslimer i Sverige” någonting, vägrade konsekvent att öppet ta avstånd från idiotin som pågår. Björn Ranelid fanns på plats under hela programmet och försökte poetiskt sammanföra “vanligt folk” med kajalmålade skäggmuffar och kraxande flatsmällor. Resultatet blev väl “så där”.

joppar

Nej, ni lyckades inte den här gången heller…

Avslutningsvis. SD är INTE ett “rasistiskt” parti oavsett hur många gånger du hör kraxandet. Det är INTE “rasistiskt” att ifrågasätta vårt lands migrationspolitik. Sanningen är dessutom den att om ENDAST de utlandsfödda fick rösta i valet så hade SD lik förbannat varit det parti som ökat mest…

Vad lär vi oss av detta? Jo, att man inte bör pissa på 13 % av sina släktingar, grannar, vänner och bekanta bara för att de har en annan uppfattning om hur politiken bör bedrivas på ett ansvarsfullt sätt i Sverige.

Sedan måste jag bara beundra Jimmie Åkesson. En småbarnspappa som leder ett parti som vill värna om det mesta som vi borde vara rädda om i det här landet blir kränkt, hotad och förtalad varje dag i sin vardag. Och när även våra politiker behandlar Åkesson på samma sätt som man mobbar och kränkar på skolgårdarna runt om i landet så är det illa, mycket illa. HEJA JIMMIE!

Nu släpper vi hinkar och spadar och lämnar Löfvens sandlåda och går över till travet. Fast ändå inte riktigt. Roland Jansson har kämpat på som travtränare i Kungsör under många år. Sedan en tid är dock A-licensen utbytt mot en mer trivsam B-licens. Segrarna har kanske inte rasat in på sistone men liret går desto bättre! Många är de fina inslag som trillat in genom Janssons tippande. Rolle har även en förmåga att entusiasmera spelarkollektivet och då förstår väl alla att han även kommer att göra detsamma när han nu valts in i Kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Kungsör! Jag önskar Roland stort lycka till och är övertygad om att han kommer göra ett gott arbete…

rolle

Trots “enkäten” bland travfolk där ALLA PK-lydigt föraktade SD så kan vi nog vara ganska säkra på att “mörkertalet” är stort. Roland Jansson är väl då en perfekt representant för travets aktiva då han nu valts in i Kommunfullmäktige i Kungsör för SD. Lycka till Rolle!

 

Mer trav. Svante Båth, Peter Untersteiner och Tarzan Melander har den senaste tiden invaderats av oanmälda besök från travsportens dopningspolis. Något skumt pågår! Nej, jag SKOJAR bara. Så klart inte men nog är det här med trav ganska ologiskt egentligen. Melanders hästar har sladdat runt travbanorna med slaka tömmar under en ganska lång tid och sedan plötsligt! På tre dagar vände ALLT och nu pullar de ifrån sina konkurrenter från dödens igen. Svante har efter några “hyggliga år” nu en så hysterisk form på stallet att man skulle kunna tro att han köper in fodret direkt från Micke Persbrandts taxichaufför. Jag tror INTE att det dopas i de stora stallen men det är inte tillfälligheter, foderbyten eller “omlagd träning” som är svaret. Jag skulle bara vilja förstå. Vad är det som händer?! Oavsett vad det beror på så kan vi nu lugnt ta rygg på dessa tränare ett tag och vara med och skörda, fast VARFÖR det det bara exploderar, över en dag, får vi nog aldrig veta…

Nej mina rosa kära vänner. Jag vill önska er en härlig höst och se nu till att komma ut i skog och mark och plocka massor med svamp. Vänta, det kanske är DÄR det ligger?! Svampsäsongen är i full gång och den som någon gång rökt en konstig prickig svamp vet ju hur det slår. Den som först kommer på Tarzan eller Svante i skogen med korg och renskniv får fri öl på vår kommande travresa till Berlin! De är avslöjade! Jag vill avsluta med att ge dig en vinnare som vi kan vara stolta över till helgens V75a. När Sudden fick den där “smarta” idén att peta Sobrilström till förmån för Kim Eriksson på Rebellion så slog faktiskt lottoraden in några gånger. Kim vann med hästen och styrningarna blev mer och mer offensiva. Fast några lopp senare så var hästen så att säga tömd och klar. Hultman berättade att den stora utmaningen var att få tillbaka psyket på hästen och det gör man inte i en handvändning. Sudden gjorde slag i saken och skickade iväg pållen till Markus Pihlström och visst, det började med en seger i klent motstånd men som Bergström nere på Gotlands Allehanda skrev om Smaragd Rosa då hon gick ut i comeback efter betäckning, “-ett skjut gör ingen sommar”. Efter Rebellions seger så har nosen åter blivit trubbigare och svansen far betänkligt där bak. Trots detta så laddar man vidare på V75 och sista knäcken får han nu i helgen när Ulf Ohlsson sätter sig i dödens med Checco Boko och bjuder Rebellion på en massage som skulle göra flickorna på Bangla Road knallröda om kinderna av rodnad. 11 gånger på Checco och svansgaffel på Rebellion.

Visste du förresten att Johnny Takter smugit igång en liten träningsrörelse med sin sambo Jenny?! I min kristallkula ser jag en formidabel succé.

Så får det bli…

1 kommentar: