Fredagsbrev, arkiv

28 februari 2014

V86 suger...

V86-Express. Jag har fortfarande väldigt svårt att helt släppa det där med travsport som ett publikt evenemang. Gammalmodig som jag är så tänker jag tillbaka på den tid då staketet kantades av travfolk som följde tävlingarna. Idag är det totalt stendött på platserna och när man tittade på tv-sändningen från Solvalla kunde man se att hela A-läktaren var släckt och stängd och när fältet kommer dundrande på bortre långsidan så står även den banans oddsindikator tom med stora gapande hål. Det kändes som att 4 av loppen avgjordes i ett bombat Zagreb. En parentes bara, varför i hela friden lägger man ner så enormt stora pengar på en ny oddstavla när det endast är 75 personer som tittar på den en vanlig tävlingsdag?!
Hur som helst, hur var då premiärprogrammet som avnjöts i tv-soffan hemma? Tja, de som öser beröm över spektaklet verkar mest nöjda med att det gick så snabbt! Det känns ju lite märkligt men visst, jag kan förstå att 8 lopp på Solvalla en onsdagskväll kan ta lite VÄL lång tid i soffan. Problemet nu var ju bara det att det rasslade in vidrig reklam med betydligt tätare mellanrum och det sabbade en hel del. En ryckig upplevelse och något flyt i sändningen fanns det inte! Vill man att det skall gå så fort som möjligt så rekommenderar jag istället  atgplay.se. Där kan man ju se loppen i följd och dessutom snabbspola om det pullas upp och loppet dör en bit! Om det inte är för många långlopp (och det är man ju fortfarande förtvivlat rädda för att skriva ut för många av) så kan du nog braka igenom en hel V86a på sisådär 25 minuter! Bara knappa halvtimmen “behöver” du se travsport innan du du sedan kan ägna dig åt roligare saker. Ett annat skit med det här hoppandet mellan banorna är ju att en V4a från Solvalla kräver att man är extremt skärpt då dessa går som vartannat lopp i burken. Inför premiären var det typ 30 millar i omsättning men inom en månad är 5-6 av dessa borta. Ok, jag är väl bara för gammal, det är kanske så här som de nya inom sporten och spelet vill ha det. Varsågoda och njut, om inte allt för många år så är det slut på det roliga…
Lägg bud på boken om Ego Boy! En raritet. Klicka här!
Nu hoppar vi över till slutorden för den här veckan. Förra helgen var jag inne på att man hade trimmat till Navaronne mot formtopp men det så segt ut mest hela vägen så där blev det platt fall. Lite senare på kvällen så hoppas jag att du klev in och lirade Ellinore Holmer till “andra chansen” i Mellon. 10 gånger såsen blev det. Till denna helg är det dags för just “andra chansen” men det är lite turbulent kring spelen där just nu. “Röstmygel” har vi hört och Anton Ewald sitter nog med många tömda kontantkort i fickan när finalen går i Friends Arena. Till “andra chansen” skulle jag kunna klämma dit Ellinore igen men jag envisas med Linus Svenning ändå!
dedededede
Heja Linus skriker knattarna med keps och synlig skitränna…
Ängsliga knattar med halstatueringar och knasiga örsnibbar har väl aldrig direkt imponerat på mig med jag törs ändå säga att han står inne på Friends under finalen och har du då spelat honom dit så får du 40 gånger! Om nu bettingsidorna vågar öppna upp igen. Vad travet beträffar så är det Kalmar som står som värd. Långt upplopp och kladdig bana. Checco Boko i sista avdelningen till 5 gånger lingonet. Ha en bra helg så hörs vi igen nästa vecka.
Så får det bli…

6 kommentarer:

 1. Väldigt välskrivet och bra Fredagsbrev idag.
  Tack.

  SvaraRadera
 2. Bra fredagsbrev , och V86 express kommer att dö ut lika fort som det kom
  Norrlandsmuppen Håkan

  SvaraRadera
 3. Hej Dennis. Tycker du frångår din i vanliga fall så klockrena analysförmåga när du diskuterar det första ämnet i detta fredagsbrev. Bevisligen så har väl den "ofarlige" grabben suttit häktad sedan mitten av december. knappast en åtgärd som rättsväsendet tar till utan orsak. Vi är ju ännu inte i Rysslands "kvalite" vad gäller rättvisa! Att vi sen som du påstår ska hålla ihop inom gruppen är ju så långt ifrån det som du brukar propagera för; Häng ut dom jävlarna brukar du propagera i diverse sammanhang (Svanstedt fick väl inget större stöd fått från "gruppen" vad jag minns och det tyckte du var helt OK?) vad gäller Husby så håller jag med dig till fullo men där är vi inne på ett annat minerat fält. I övrigt ett läsvärt fredagsbrev som oftast!
  Med vänlig hälsning SUCK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Det finns många som fått sitta häktade för brott som de senare frias från. Vad Lennartsson beträffar så är han ju absolut skyldig, med till vad? 1, 5 års fängelse för MORDBRAND är naturligtvis stolligheter som Hovrätten kommer att rätta till. Vad Svanstedt beträffar så hade han ju begått brott som han förnekade helt. I hans fall fanns det ett tiotal nyktra och trovärdiga vittnen. Dessutom finns det väl ingen som haft så mycket uppbacknng som Svanstedt. Oavsett om han riskerat andras liv i trafiken efter vansinneskörningar, grisfösarträning av hästar, hot mot vakter osv.

   Men visst får vi tycka olika. Jag personligen tycker bara att det är lite tufft för hela Lennartsson gänget. Ha det gott och lira Checco Boko...

   Radera
 4. Du underlättar knappast själv för den dömde då du använder både brottsrubricering och både för- och efternamn i din text. På Flashback så brukar vi iaf använda oss av några *** så slipper den omskrivna bli lika enkelt sökbar.

  Björntjänst, sa Bull...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis så har jag redan varit i kontakt med berörd person som står för det han gjort men inte det som andra hävdar att han gjort.....

   Radera