Fredagsbrev, arkiv

14 februari 2014

Nej Sveriges Radio skall inte ha med Soran, inte just nu i alla fall.

Vi startar upp direkt med stollerierna kring Soran Ismails “karantän” från Sveriges Radio. Pk-folket och vänstermupparna slår nu knut på sig själva i sin iver att spotta på Sveriges Radio som –fullständigt självklart- kom överens med Soran Ismail att han nu skall kliva åt sidan från sin roll som programledare i P3 när han samtidigt pumpar sin politiska propaganda all vaken tid på dygnet. Torsdagens “Debatt” på Svt blev åter en härlig soppa där Ismails förehavanden blandades med poliser som tyckte att allt gått rätt till när man sköt ihjäl en ensam man i lägenhet i Husby och några Fjällräven-aktivister som skulle skuggboxas mot ett gäng fiskare, med “skön” Göteborgsdialekt och snus på fingrarna.

Soran HATAR SD, precis som sådana som han SKALL göra. Detta är lika självklart som att Sven Wolter skulle vilja köra Reinfeldt och Anders Borg i en matberedare. Nu är det valår och är det någon gång som Public Service har en viktig roll i vårt samhälle så är det just då. Robert Aschberg som styrt och ställt i TV3 under alla år och som samtidigt pumpat in stålar i kommunistpublikationen EXPO som har fler kriminella anställda än “Bogdans Pizzeria” kan ju bestämma precis hur de vill när det gäller vad som får sägas och uttryckas i den kanalen. Där kan man välja exakt vilka som skall få köpa reklamplats osv. Det där är kommersiell tv och exakt på samma sätt som våra kvällstidningar så styrs firmorna av privata intressen, ofta med en ganska skev politisk uppfattning. Vad Sveriges Radio beträffar så skall det INTE vara på det sättet där. Det skall vara precis tvärsom. Granska och belysa är inte det samma som att stoppa ner åsikter i halsen på folket utan att ha analyserat och värderat väldigt noga. När det nu är valår så blir den uppgiften både svår och viktig.

Att Sveriges Radio och även Sveriges Television varit och är ganska öppna och medgivande i många delar skall vi inte glömma. Vänstertomtarna brukar ha ganska lösa boliner att gå på under sändningarna och det är ofta “högt i tak”. När det nu är ett valår så måste man självklart hålla igen lite och det är ju inte SÅ många inom dessa företag som skriker ut sin politiska åsikt hela tiden så problemen är ganska få men ändå viktiga att “ställa undan” när svenska folket skall få bilda sig en EGEN uppfattning. Det finns massor med programledare och journalister som inte basunerar ut sin politiska kamp varje dag. Alla känner ju t.ex. till Täppas Fågelbergs vänstersympatier men väldigt få har en aning om hur Jill Johnsson röstar. Att Soran Ismail föraktar SD vet vi redan men var står Johan Rheborg och Robert Gustafsson?! Nej, precis. De har valt att inte använda varje sekund i ljuset till politiska manifestationer och då är det ju inga som helst problem, även om det nu skulle vara så att Jill Johnsson tillhör någon Marxistisk kommunistorganisation eller att Robert Gustafsson går på hemliga Ku Klux Klan möten.

Summan av den beryktade kardemumman. Soran Ismail får gärna fortsätta att viga sin tillvaro åt smutskastning och falsarier kring landets tredje största parti, det finns något sunt även i det, men skall han sitta i Sveriges Radio och snacka med “kidsen” (de “kids” som vanligtvis inte har en aning om ens hur många partier det sitter i vår Riksdag) så får han välja bort sitt politiska engagemang. Han valde politiken och på P3 får någon annan ta över en stund…

Vill du ha en gratis kokbok?!

Tommy Hanné kämpar vidare men i onsdags mådde han för risigt för att kunna köra lopp själv. Lånekusk upp och vinst till stallet igen! Hästarna fortsätter att springa och de verkar VILJA göra Hanné glad. Det känns riktigt varmt i hjärtat när man ser detta. Alla tummar hålls för Tommy! En annan “veteran” var dock igång ute på ovalen under kvällen. Janne Nordin hade matchat fram ett fint gäng till unghästloppet men nog är det väl ändå lite trist att se en så uppenbar stallkörning som Janne Nordin bjöd på när han vägrade att köra upp i rygg på ledarfavoriten för att istället dra tvärstopp och släppa ner stallets 2 procentare framför sig. Trist sa Bill. Jätte trist sa Bull.

Jan Nordin “kör för bästa möjliga placering”.

Förra helgen återställdes ordningen igen. V75 liret satt klockrent men oddset på Motgomery Gel blev tyvärr lite lågt. Även mitt lir till Melodifestivalens deltävling i Linköping, Panetoz direkt till Friends satt ju exakt och dessutom till trevligt odds. Denna helg fortsätter vi att fylla lädret och vi börjar med V75. Jag får lätt klåda av Joakim Lövgrens pållar som ofta får pyspunka till slut men i andra avdelningen så tror jag faktiskt att Global Navigator vinner skitlätt och detta till oddset 6 gånger skägget. Bara att lasta in. När du sedan fått lite påfyllning under eftermiddagen så kommer mitt speciallir till lördagskvällens deltävling i Göteborg. Jag har malt igenom de åtta bidragen och man kan konstatera att Shirley och Cajsa Lisa börja bli lite väl mossiga och sedan är det mest dynga Deluxe. 2012 dundrade Dead By April ut sin “Mystery” och lyckades ganska bra. Nu, två år senare kommer en sämre variant, dessutom framförd i gallerburar! De nyss fyllda 40 taggarna som “går ut med polarna” när damerna är på Ladies Night kommer säkert att rösta friskt och det är möjligt att “Outrigger” kan bli farliga, men till pytteodds är det ointressant. Nej här kommer liret. Vi lastar in på Dr Alban och Jessica Folcker! Det här är ett skrällspel men tidigt 90tal blir aldrig fel! Spela en del på “direkt till final” (15 gånger) och två delar på “andra chansen” (5, 50) och du kommer åter att få ett skönt netto. Vill du ha pengar att spela för? Klicka då här! Varsågod min vän. Nu blir det tack och stopp för den här gången. Jag önskar dig en härlig helg mitt i den svenska låtsasvintern så hörs vi nästa helg igen.

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Oki doki nu e re gratislir resten av året Grattis dennis // Kecke

    SvaraRadera