Fredagsbrev, arkiv

24 januari 2014

Och plötsligt var det då dags...

Det var sanslöst vad snabbt tiden gick den här hösten och låtsasvintern. Nu står den stora helgen för dörren och vi svenskar har åter någon att hålla alla tummar för! På söndag hoppas jag att alla snicksnackare, rödbyxor och belackare kan se det positiva med att vi har en svensk häst med i Pda igen. Dessutom en häst som alltid startar med chans, så även denna gång. Hultman har hållit så låg profil att en neddrogad autist inlåst i ett källarförråd skulle framstå som väldigt påflugen och yvig i jämförelse. Det ligger ganska stor press på Stefan och så har det väl alltid sett ut sedan han anlände till Yttersta. "Jag är Zlatan Ibrahimovic" blev en stor försäljningssuccé och ute i förorten spreds boken flitigt bland SFI:arna. Det kommer förhoppningsvis en dag då vi får möjligheten att kunna läsa boken, "Den osynliga silverskeden". Där kommer den sanna historien om Stefan Hultmans travliv att ge svar på många frågor. I den kanske vi får en inblick i hur det VERKLIGEN är att arbeta under de premisser som gäller för en travtränare under grön flagg. Kolgjini sa en gång att det underlättar att ha några "dra åt helvete" miljoner i fickan när man skall stångas med tokiga aktiva och naiva hybrisägare. Det ligger en stor sanning i det. För Hultmans del har denna möjlighet aldrig funnits. Trots alla -helt otroliga- framgångar genom åren så har det ALLTID varit underläge oavsett. Jag tycker inte på något vis synd om Hultman, långt därifrån. Han har lyckats med det mesta inom travsporten, han har en bra och fungerande familj, han åker till och med FET BMW (om än, fjolligt vit) och han kan faktiskt sänka en låda Moët utan att det svider ett dugg i lädret så inte går det någon direkt nöd på grabben. Men nog är det väl ändå lite tråkigt att allt han tar sig för hela tiden ifrågasätts av så pass många. Jag ser fram emot boken och jag hoppas och tror att sista kapitlet beskriver den där söndagseftermiddagen nere på Vincennes när Stefan Hultman plockade fram några "dra åt helvete" miljoner och stoppade ner i bröstfickan på någon äldre herre iförd röda brallor när han passerade förbi mot den stora segerceremonin! Jag håller alla tummar, gör du?!

Det är dags nu Marre!


Vi går över till PK-bladets onyanserade och ofta smaklösa nyhetsbevakning. När Sissela Kyle "anklagas" för att vara rasist" då hon drar ett "skämt" så hakar PK-bladet på som tokar. Man "rasar" (de som "rasar" mest är de gamla vanliga med Özz Nüjen i spetsen, han som alltid drar sina "blatteskämt") och tvingar Sissela att sitta vackert och be om ursäkt till alla "kränkta" stackare där ute i landet. I samma PK-Blad är det dock ingen som höjer på ögonbrynen när en knattereporter vid namn Ida Gustafsson rubriksätter en rätt fasansfull bild på en stackars räv som frusit fast i isen och sakta plågats till döds med, "räven raskade över isen". När det gäller djur som far illa så är det ganska vanligt med liknande smaklösa rubriker. "Här får han oväntat besök" när en stackars älgkalv krossats in i kupén på en bil är ett typexempel på PK-medias visade brist på förnuft. När kommer rubriken "pang i bygget" när lemlästade kroppar från Syrien pryder tidningens löpsedlar? Fråga lilla Gustafsson. För er som vill roffa åt er en raritet i det politiskt korrekta Svedala kan jag rekommendera att bud på denna klenod

Nej mina rosa vänner, nu laddar vi för en fransk helg och håller tummarna för att Maharajah och Sobrilström levererar i Pda. En vinnare till lördagens V75:a kommer här. i 6:e avdelningen håller Tomas Pettersson ledningen med Mr Vox och sedan stannar de där i mål. 14 gånger baguetten.


Så får det bli...


1 kommentar:

  1. Satan vilket tips! Fast oddset blev ÄNNU högre...

    SvaraRadera