Fredagsbrev, arkiv

10 januari 2014

Januari innebär semestertider…

Under december och januari brukar våra större kanoner på ovalen ta sig en liten semester, de tvåbenta alltså. Ohlsson, Magnus Jakobsson och Stenströmmer avnjöt Phuket nyligen och nyåret firade Roger Malmqvist  på samma ö. Nu verkar det som att Adielsson, Walmann och Nurmos trampar omkring i Foppatofflor med en iskall Chang i handen och i morgon ansluter Jorma! Bara stackars Goop som valt “fel håll” när han nu odlar skägg på Gran Canaria. Det är nog egentligen få yrkesmän (och kvinnor) som har mindre semester än travets aktiva. Ett hårt släkte helt enkelt.

Förra fredagens tv-sändning från Solvalla (som jag dessvärre missade) fick mycket beröm men ute på anläggningen var det kusligt öde! Jag har ingen patentare på hur Solvalla skall göra för att få ut folket till banan och vi får väl bara konstatera att det är så här det ser ut framöver. Publiken på huvudstadsbanan verkar nu i princip utebli helt och snart kommer hela anläggningen vara stängd på andra sidan stallbacksgrindarna på tävlingsdagarna. Bygg om och kontakta Migrationsverket. Solvalla skulle kunna göra deg på detta…

Vad tv-sändningarna beträffar så har man ju gjort en del förändringar den senaste tiden. Jag kan tycka att det mesta är bra, till och med knattereportern gör ett ambitiöst och “skojigt” jobb. Under helgerna nu på “vintern” så sänder ju Svt VINTERSTUDION nästan hela dagarna och där har trav-tv massor att lära. Bara den lila studion sopar banan med travets olika pulpetinstallationer. När Svt har en sober eldstad tonad i lila som sprider ljus och värme i studion så ställer travgänget in barstolar i plast och tejpar upp julgranskulorna med tejp framför pulpeten. När Svt placerar sina gäster på fårskinnsfäll så får Ulf Stenström sitta på en pinnstol. VINTERSTUDION levererar hela tiden kvalitétsproduktioner helt utan “oddssnack” och tips samtidigt som travet pladdrar siffror, barfotainfo, odds och tips. Jag har sett en viss förändring åt det bättre men Malmrots V75 kupong i megaformat verkar fortfarande vara huvudnumret i travets sändning…

studio21-988x741

Studio med stil…

Nej nu måste jag trycka en ny karta Ipren. Till alla som väntat snällt på detta Fredagsbrev erbjuder jag en stenklar till Solvallas V75a. 4e avdelningen går till Stall Stig H när Sobrilström lotsar in Lotuscherie till 9 gånger snasket.

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Det gör även Stefan Hultman, hm, man anar att det hela tiden varit han som skrivit fredagsbreven under pseudonym. Krya på Dig Hulkman.

    Kecke

    SvaraRadera