Fredagsbrev, arkiv

01 november 2013

Phuket-Arlanda-Munsö-Arlanda-Berlin…

Igår kom jag hem efter min 20e resa ner till Phuket. Vår senaste Seniorresa ner blev lika fantastisk som vanligt. “Senior” förresten, vi har haft resenärer från 35 år och uppåt. En del tror att vi åker ner med ett gäng från något äldreboende och det är naturligtvis helt fel bild. Det är väl bara så att vi inte fokuserar på Tequilarace eller skumbadsdisco alá Ayia Napa på våra resor. VI har redan fått in prelbokningar till vårens Seniorresa så intresset verkar fortsatt stort.

20131030_12214920131028_121036

20131029_16380920131026_155021

20131026_15112320131023_214034

20131028_13061620131026_155021

20131026_160651

Efter att man tömt ur väskorna igår kväll var det bara att packa nytt inför helgens Travweekend vi genomför i Berlin! Vi byter thaiwok, elefanter och Changöl mot currywurst, travhästar och tysk pilsner. Nere på Mariendorf trabrennbahn är det tyskt stortrav både lördag och söndag med Breeders Crown som grädde på moset. Från Sverige kommer bl. a.  Erik Adielsson, Jörgen Sjunnesson och Veijo Heiskanen. Jag hoppas och tror att vi får en trevlig helg där nere.

20130917_193951

Berlin Tegel Flughafen.

Efter Berlin så tar vi sikte på en gammal hederlig kryssning med Birka Paradise. Eftersom jag ordnade gratisbiljetter till oss så får man hoppas att det inte grymtas för mycket här hemma. Blir intressant att se hur det ser ut på Bloody Mary fronten? Fler och fler börjar slarva med denna både hälsosamma som smaskiga drink. Nu för tiden är det inte alls säkert att det stuckits ner en krispig selleristjälk och fattas det även worcestersås eller Tabasco är det bara att skjuta tillbaka glaset över bardisken, sucka och gå därifrån. Lite havssalt och en nypa grovmald svartpeppar är naturligtvis en självklarhet och en tjock citron på toppen så är allt som det ska…

Har du provat att lira “Månvalla”? Ett klassiskt brädspel från ALGA som är den givna uppladdningen inför kvällen på stan. Naturligtvis så kan man byta ut låtsaspengarna mot riktig deg! Det här är så mycket bättre och roligare än att sitta och muppa med solbrillor vid ett pokerbord. Något för Adielsson att gå över till när han tröttnat på att dribbla med “stackarna”. Nu kan du lägga ett bud på det unika spelet.

manvalla

Hemma i Sverige har det travats på för fullt och det mesta har passerat förbi utan att jag slagit frivolter nere på Nai Harn beach fast vissa sakar har jag noterat. Nu senast fick man sig en käftsmäll IGEN när Maharajah visades upp i ett äckligt bländande skick och där finns det bevisligen mycket mumma kvar. Panne de Moteur däremot blir jag inte riktigt klok på. Efter senaste insatsen när han slet av handbromsvajern i sin iver att slippa vända upp har jag god lust att lägga honom i facket “löss” men det kan jag bara inte. Lill-Goop hävdar att Panne inte skall gå i ledning och på den punkten är vi väl tämligen överrens men skall inte en häst av Pannes kaliber gå från alla positioner? Tja, jag fattar inte riktigt det här. Får höra mig för med Hultman och se hur han ser på den biten. I alla år har alla sagt att man i princip inte kan vinna prix dÁmerique från ledningen så det kanske inte är någon fara på taket ändå…

Dagens korta reflektioner.

  • Jag har dömt ut Reven dÁmour för flera år sedan, vad är det som har hänt?!
  • För några år sedan sjöng Timbuktu att “alla vill till himmelen” samtidigt ville “alla” svenska travtränare till Frankrike. Efter att Team Oscarsson visat att “de kan” så vill alla plötsligt till USA. Finns det någon annan yrkesgrupp än inom travet där alla så gärna vill härma varandra?
  • Henrik Ingvarsson på Travronden är nog landets näst bästa krönikör, alltid läsvärd.
  • Ser att man inte använder hjälm hos Svanstedt i mattpiskarlandet, dåligt. Eller som det stod på de där klistermärkena man satte på moppehjälmen, “-har du något att skydda? Folk med huvud kör med hjälm”.
Få ökad sexlust och uthållighet med Viagerex

Här hemma i Sverige har det ju under väldigt lång tid varit så att all tänkbar kritik mot landets migrationspolitik ALLTID stämplas som “rasistisk” och “främlingsfientlig”. Det har nu gått så långt att de som klistrar dit etiketten själva trasslat bort sig. I veckans “Debatt” på Svt diskuterades friskolornas vara eller inte vara efter att man på “Uppdrag granskning”, med dold kamera, filmat någon rektor som valt att ta emot en “duktig flicka” och samtidigt nekat plats till en “dålig pojke”. Detta är naturligtvis helt åt skogen och man debatterade högljutt i studion och blandade som vanligt ihop äpplen och päron i ett hissnande tempo. Man kunde nästan se redaktionen på “Partaj” eller “Grotesco” gnugga händerna i iver att få köra en parodi. Hur som helst, en mupp förklarade att det tyvärr fanns rötägg som den aktuella rektorn som hade denna “rasistiska” filosofi. Här blev jag bortdribblad. Det söndertjatade ordet “rasist” kan väl knappast vara rätt om man väljer att ta in en tjej från Rinkeby med rötterna i Syrien samtidigt som man ratar killen från Täby pga. att tjejen har toppbetyg och killen mest skolkat?! Vimsigt, sa Bill. Jättevimsigt, sa Bull…

Hur som helst. Glädjande nog kan vi konstatera att det nu är på väg att vända. “Vanliga” människor har nu börjat tröttna på att behöva ducka för debatten och äntligen har diskusioner kring vår misslyckade migrationspolitik börjat föras i det offentliga rummet och man struntar fullkomligt i vad PK-folket kallar det, man diskuterar ändå! Själv tillhör jag ju dem som alltid sagt vad jag tycker och de som känner mig har i alla fall oftast “hela bilden” även om de inte håller med och det är gott nog. Ett exempel på hur galet det kan se ut i Svedala i PK-jakten är exemplet med mannen som fått extra ekonomiskt bistånd från sin Kommun för att han skall kunna ha råd att köpa halalkött till sin familj! Den person som vill och kan försvara detta får gärna mejla mig. Du kan läsa om galenskapen här och den som mot förmodan inte vet vilken fruktansvärd slaktmetod detta är kan gå in på Youtube och söka på Halalslakt…

Mer tokigheter. “Tredje könet” eller, “För oss som är lite förvirrade och gärna gör vad som helst för att sticka ut”. Här har ni bruden som vill slå dubbelknut på sig själv, eller som Evert Bäckström skulle ha sagt, “-vad är det för fel på den där attackflatan?!”. Stolleri i kvadrat!

Nej mina rosa snälla vänner nu måste jag säga tack och hej för idag. Måste snart styra mot Arlanda. På Sundbyholm avgörs i helgen V75 och i Guld så borde Womanizer dundra till ledning och då är det över. 5 gånger smöret.

 

 

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar