Fredagsbrev, arkiv

04 oktober 2013

Vad gör sex killar samtidigt i ett mörkt rum?!

Vi börjar med förra helgens topptrav på Solvalla. Ludde lekte hem Grand Prix de l'UET med Mosaicue Face och de senaste starterna har verkligen givit maximal utdelning. Konkursen är nu långt borta för Kolgjini…

Trav Oaks blev ett sömnpiller där Sobrilström hade allmänhetens åkning med fältets överlägset bästa häst. I Travkriteriet såg det ut att bli samma visa men det blev pyspunka för Per Nordström in på upploppet och där hamnade Hoffmans pålle i kolsäcken totalt. Roligt då för kretsen kring Rokkakudo att få slå till. Att Ulf Ohlsson dessutom körde enligt skolboken gjorde ju det hela ännu enklare. Stort grattis till den fina framgången.

45 timmar senare var det dags för vår egen pålle att göra debut i ny regi uppe på Romme. Som bekant så var Mellby Agent behäftad med allvarlig “psykopatvarning” då han lämnade fabriken på Fituna och pga. detta så har allt jobb kring hästen kretsat kring hans mående och mentala hälsa. När det var dags för defilering uppe på Romme så skedde den på slaka tömmar och med vanligt bett. Borta var gomtryckare och pullnät. Så långt måste jag säga att jag tycker vi gjort ett riktigt bra jobb med hästen. Efter en försiktig start samtidigt som det var ordentlig körning första varvet så hamnade de i “depå” ganska omgående. Från ett iskallt läge så var det sedan kört. Det skall även tilläggas att avsaknaden av tempojobb gjorde sig ordentligt påmind genom sista sväng när mjölksyran satte in. Att hästen har bra kapacitet har han ju redan tidigare visat. Nästa vecka provar vi igen och med loppet i kroppen så kommer han säkerligen vara betydligt bättre. Jag tror framför allt att kommande vinter kommer att bära frukt…

Vill du ha ett presentkort på ICA gratis?

Vi går stillsamt över till fuxen Caballion. Som du säkert noterat tidigare så har jag länge och ofta hackat på Fredde Bly och hans hästar och Caballion har inte varit något undantag. Det jag alltid har haft svårt för är de fula drivningar som Larsson ofta sysslat med. Jag har även ifrågasatt när man startade Reven dÁmour i bedrövligt skick ett antal gånger. Även Caballion och startat då han varit ordentligt halt och som tack för det fått smaka på drivningar som framställer Erik Svensson som Godtemplare i jämförelse. Nu tycker jag faktiskt lite synd om honom. I måndags så lastade man och åkte ner till Halmstad för att starta Caballion. Den här gången såg han riktigt fin ut, även genom sista sväng och in på upploppet. 50m kvar så bestämmer han sig då tyvärr åter för att slå på en gunga! Jag led faktiskt en aning med Fredde då. Strax efter målgång så ställer han sedan upp på en intervju i trav-tv och beskriver sakligt och ödmjukt sin besvikelse och frustration. Det hedrar honom skall jag säga. Jag har svårt att se någon “blå toppkusk” visa samma ödmjukhet i en liknande situation och med så kort distans till eländet. Vad Caballion beträffar så är jag rädd för att problemet är inbränt i minnesbanken och när upploppen nalkas så kommer bilden av aj, aj, aj upp. Möjligt att jag har fel men i måndags tyckte i alla fall jag att hästen såg kanonfin ut…

aaaaa

Mellby Agent på Romme.

Vi hoppar vidare till en överblick över tillståndet för vårt gamla hederliga Svedala. Vi börjar nu utmärka oss mer och mer och många är de länder som nu fnissande och även skrämda undrar vad vi håller på med.

I Svedala säger man att “Sverige räcker till åt alla”. I Svedala satsar man 36 miljarder på bistånd samtidigt som gamla människor tar sina liv genom att hoppa ut från fönster i förtvivlan då de inte längre får bo tillsammans med sin livskamrat.

I Svedala friar man 6 män från våldtäkt genom att dribbla med lagboken samtidigt som INGEN frågat VARFÖR 6 män befinner sig i ett mörkt och låst rum med en ensam flicka som de inte känner.

I Svedala placerar man 200 flyktingar på en ort där det bor 50 svenskar och har mage att kalla detta för en god migrationspolitik.

I Svedala friar man en rattfull som stoppas med över 2 promille i blodet då han hävdar att han “kört i sömnen”.

I Svedala har vi ett sunt regelverk kring vår djurhållning samtidigt som livsmedelskedjorna tillåts importera Halalkött och danskt fläskkött för att sälja till de konsumenter som inte bryr sig om vare sig etik eller djurskydd.

Nog är det märkligt alltid…

Nu har hösten dragit in och om några veckor går vi över till vintertid. De flesta storlopp här hemma i Sverige är nu avverkade och vi har fått se massor av fin travsport under året och det känns lite trist att det nu är slut för den här gången. En tröst kan ju vara att det franska Vintermeetinget snart drar igång och då vet vi att det är vinter på gång. En sista möjlighet till “fintrav” har vi ju i och med Travhelgen i Berlin om några veckor! Inte omöjligt att någon kör i kortärmat. Fina Breeders Crown lopp väntar och jag är övertygad om att vi får en trevlig helg på vår travresa.

En annan tröst i höstrusket kan ju vara en flaska gott öl. Här ute på Mälaröarna finns ett antal Microbryggerier och några som har lyckats mycket bra är Anders Kotz och Patrik Borin ute på Adelsö. För tillfället brygger man tre sorter ute på Adelsö Bryggeri och jag kan varmt rekommendera deras “Adelsö Rocket I.P.A”. Ett härligt öl med mumsig beska. Denna öl passar perfekt framför tvn under lördagseftermiddagen då travet skall avnjutas. Några ölkorvar till så är stunden fulländad. Ännu bättre blir det ju om man även sätter liren och då är det ju bra att jag kan leverera vinnare här åt dig. Förra helgens stenklara Beatasine blev tyvärr lite för nerspelad men segern blev ju i alla fall enkel. Denna helg kör man uppe på Bergsåker och en klarare vinnare än Oracle Kronos i sista går inte att finna. Bara att lasta in så mycket du orkar. Jag tror faktiskt på 6 gånger degen och det är ett bra odds för en häst som står med tre ben och en fladdrande svans i mål! Varsågod min vän. Köp nu hem några goda (ekologiska) ölkorvar samt ett gäng Adelsö öl så är din helg räddad.

Så får det bli…

2 kommentarer:

  1. Som vanligt ett suveränt Fredagdbrev.

    SvaraRadera
  2. Ett otroligt bra Fredagsbrev Dennis! Din syn på Svedala och förfallet stämmer tyvärr till fullo. Snygg men tragisk beskrivning av verkligheten.
    Ha de bra tycker SUCK!

    SvaraRadera