Fredagsbrev, arkiv

20 september 2013

Ditt eller datt.

 

Min dotter Ida 20 år har Dyslexi. Redan i mellanstadiet visade det sig att hon hade det knepigt att hänga med i undervisningen i skolan på Ekerö. Efter många utredningar och stora påtryckningar fick vi till slut igenom att Ida skulle få gå i Sveriges enda skola, specialiserad på Dyslexi. Ängkärrsskolan i Solna blev räddningen för Ida. Istället för att bara ge upp så kunde hon slutföra sin grundskola med värdighet och glädje. Detta pga. en fantastisk skola som verkligen kunde göra skillnad. Idag, flera år senare så hotas denna skola av nedläggning! Efter omprioriteringar så har man nu slopat de extra ekonomiska resurserna till barn med Dyslexi. Samtidigt som detta sker så erbjuds papperslösa (personer som befinner sig i landet olagligt) skolgång där extra resurser för språk och “kultur” ofta förekommer. För någon vecka sedan satt man i Svt:s “Debatt” och konstaterade att pengarna till vår äldrevård är på väg att ta slut. Det här är naturligtvis en fullständigt vansinnig utveckling som bara fortgår och ingen, absolut ingen, kan eller vågar ifrågasätta systemet utan att genast stämplas som “främlingsfientlig”, “rasistisk” eller liknande. Det börjar äntligen bli ändring på det nu.

Förra helgen var det kyrkoval och intresset kring detta har ju sällan varit stort men i år höjdes temperaturen en aning när “de ängsliga” nu skulle gå ut och “protest-rösta” mot ett inflytande från SD. Vare sig Betnér eller någon annan som twitterbombat “uppropet” hade så klart någon som helst tanke på vad de röstade FÖR, huvudsaken var att man röstade EMOT! PK media hängde genast på och drog lägligt igång ytterligare en tramskampanj där man ville få med “de ängsliga”. Denna gång var deras mossiga slogan, “Sverige räcker till för oss alla”. För alla barn med Dyslexi och din mamma som snart kanske skulle vara i behov av en värdig plats på ett äldreboende räcker Sverige bevisligen INTE till.  Även denna stolliga kampanj har endast som syfte att ge alla ängsliga medborgare en "pin" att sätta på visitkortet. "Jag är 100 % PK". Hela rubriken är ju helt knasig. Du behöver bara en miniräknare och lite sunt förnuft för att konstatera att Sverige INTE räcker för "oss alla". Ett gemensamt arbete inom EU och framför allt mellan de nordiska länderna är den enda rimliga väg att gå om man verkligen är seriös i sin tes om den oändliga barmhärtigheten. Sverige är bevisligen det land i Europa som drar det överlägset största lasset i arbetet att hjälpa människor. Att det då skall vara HÄR som det kacklas mest om "främlingsfientlighet" och annat nonsens blir bara patetiskt. I Norge säger man sig vara villiga att hjälpa till med flyktingmottagande bara det inte "-tär på den norska ekonomin". Så säger de där och ändå är det här i Sverige som tramset fortgår. Alla ni svenskar som är på väg att gå på denna fint, ni kan sova gott. Sverige kommer även i framtiden att vara ett land som tar ansvar och vill vara behjälpliga, skillnaden är bara den att det kommer att ske inom rimliga gränser och på ett betydligt konstruktivare sätt än den Cirkus som nu är på väg att ta över...

Hur gick det då med Twitterkampanjen som gick ut på att “alla” skulle rösta EMOT? Tja SD dubblade sina mandat från 7 till 15…

Kom igen nu. Ös in usch och fy kommentarerna. Färre och färre kommer att by sig…

Vi lämnar detta och hoppar raskt över till Sören Nordin. “Gubben” skrev bl. a. boken “Mitt liv i sulkyn” men en betydligt intressantare bok är han gamla klassiker “Spänn banden”. Här finns chansen att lära sig allt om olika utrustningar, balanseringar, foder och mycket mer. Kim Eriksson och gänget får här en unik möjlighet att förkovra sig kring Alun/blysocker, tåvikter, lactosat, Blyboots och mycket, mycket mer. Boken är nästan omöjlig att få tag på men nu har den kommit upp på auktion och idag ligger budet på superlåga 19 spänn! Var med och lägg bud här!

I veckan var jag nere och rekade i Berlin inför vår kommande Trav-Weekend där i höst. Ett tidigt morgonflyg från Arlanda med EMD-Erik med ombord tog mig till Berlin Tegel Airport. Det är alltid lika kul att besöka Mariendorf trabrennbahn. Banan är 100 år gammal och byggnaderna är från dåtid via 60tals betong fram till ett fåtal nyare byggnader. Eftersom det är Breeders Crown den helg vi är nere så kommer tävlingarna att hålla riktigt bra kvalité.

20130917_054637 

Tidig morgon uppe på Arlanda.

 

20130917_110533

Mariendorf stallbacke.

 

20130917_110756

Trappan upp till “en gammal” läktare på stallbacken.

 

20130917_110832

Här såg man bra över travbanan för sisådär 30 år sedan.

 

20130917_133807

“Liten” köttlunch.

 

Väl på plats i Berlin så gäller det att kolla upp utbudet av Currywurst och då fann jag ett guldkorn där köerna var långa och där man inte bara serverade den godaste wursten, där fanns även möjlighet att få äta den STARKASTE, om man nu vågade. 10 olika såser i olika “Scoville-styrka” fanns att välja på och jag som är rätt van med mycket stark mat “fegade” och valde nummer 4. Jag har ALDRIG tidigare tuggat så hysteriskt på vitt bröd i förhoppning om att den dödande smärtan ska avta!

20130917_183709

Bomber och granater kan jag lova…

 

Berlins godaste och STARKASTE Currywurst.

Efter en hektisk dag i Berlin så blev det till slut dags att sätta sig på flyget hem till Stockholm igen. Allt klart inför vår Trav-Weekend. Det finns fortfarande några platser kvar för den som vill hänga med.

 

20130917_193951

Adjö för den här gången Berlin.

 

Att Yarra Boko skulle vinna senast fick ni ju klart här i Fredagsbrevet men oddset blev lite klent. Denna helg är det ju Åby som står som värd när Åby Stora pris skall avgöras. Med två Elitloppshästar med i startlistan så borde det ju anses vara ett superlopp. Fast nu är det ju kraftig nedförsbacke på både Commander Crowe och Nahar så jag säger Nja. Annan kusk på The Best Madrik så hade det varit plättlätt men med Aluhjärnan Dubois i vagnen så burkar det “bara” räcka till platsresultat. Om Untersteiner J:r släpper till Sebastian K så får han antagligen bluffa bort det första heatet och i det andra så har han dessutom ett bra spår. Lutar åt en ”jaså?” upplaga i år. Det är då roligare att få ge er en fin vinnare att avsluta det hela med. Orfeus Brodde kan ge 7 gånger och då är det bara att trycka in. Med dessa ord ber jag att få tacka för den här gången och jag hoppas och tror att vi hörs igen, senast om en vecka.

 

P.S. Du vet väl att du med RIKTIG smartphone (inte en Sovjetbunden) kan ladda ner Stall Rosas app och läsa Fredagsbrevet och mycket mer via mobilen. Gå bara in på googleplay med din smartphone och sök på “stallrosa”.

Så får det bli…

2 kommentarer:

 1. Dennis,det behövs inte ens miniräknare,det räcker med kulram för att begripa att våra pengar inte kommer att räcka till! Boden med ca 20000 inv. i innerstan tar emot lika många "lyxturister" som Malmö,Stockholm,Göteborg??Vart skall det sluta?

  SvaraRadera
 2. Man kan få fram mycket med en miniräknare... Om vi nu tar Boden som exempel så delar staten ut bidrag till kommunen, så pass mycket att kommunen tjänar på att ta emot flyktingar från andra länder. För kommunens del blir det en extra inkomstkälla och naturligtvis också ett sätt att minska befolkningsminskningen (nu har jag inga siffror på just Boden men jag kan tänka mig att det inte är rusning på trafiken in). Myten att alla invandrare är bidragstagare stämmer inte heller vilket du kan läsa mer om längre ner,

  Flyktingar hjälper också till att fylla upp kvoten som ska betala för de sk. 40-talisterna som kn***at för lite och därmed är det för få yngre som arbetar för att försörja de äldre. På så sätt behöver kommande regeringar inte blicka mot 80 strecket när det kikar på pensionåldrar utan snarare 70-75.

  Invandrare betalar mer till stat och kommun än vad de får tillbaka i form av till exempel socialbidrag och pensioner. (ja, det står så på miniräknaren)

  Att invandrare kostar pengar är alltså en myt som tyvärr är svår att förstå och förespråkare för Sverigedemokrater hjälper till att sprida denna myt.

  Det här är naturligtvis ingenting som dykt upp ur tomma intet, historien är full av myter som lett till tro om en viss grupp människor. Att det fanns häxor på 1400-talet, förföljelse av judar på 1900-talet och nu invandrare på 2000-talet är några exempel.

  Vi är alla invandrare i någon form (utom Samerna) så låt oss sprida fakta istället för myter i fortsättningen så kommer sanningen så småningom fram.

  SvaraRadera