Fredagsbrev, arkiv

24 maj 2013

Så var det dags igen…

b1 (1)

Årets stora travhelg står för dörren men vi börjar med händelserna i våra förorter den senaste tiden. Överallt får vi läsa och höra allt dravel om att “bygga broar” och skapa ett förtroende. Myndigheter och “samhället” skall med alla medel se till att tillvaron för de boende ute i dessa Ghetton skall vara dräglig, men till vilken nytta? Invandrarungdomarna i aktuella områden har en totalt skev bild av hur ett samhälle uppe i norden skall fungera. De skiter fullständigt i sunda värderingar, ödmjukhet osv. Vänsterkrafterna mumlar om “klassklyftor”, arbetslöshet m, m. men allt detta är bara dimridåer. Sedan en massa år har Sverige varit ett perfekt land att komma till om man INTE har för avsikt att assimileras utan istället vill leva “sitt eget liv” helt utan förpliktelser och krav. När man pekar på den höga arbetslösheten (ovilja till att arbeta) så blir det än löjligare. Denna höga arbetsskygghet innebär ju att det finns en vuxenvärld i överflöd kring dessa ungdomar som borde kunna vara ett stöd och en förutsättning för att det ska kunna bli hyggligt folk av dessa ynglingar. Men eftersom det ALDRIG har funnits någon vilja eller ambition från ett flertal av de som anlänt till Sverige att försöka bli en del av ett sunt svenskt samhälle så är det så att säga kört redan från början.

De styrande i vårt land har under en mycket lång tid aktivt arbetat för att underlätta för de invandrare som INTE vill dela vårt samhälle på VÅRA villkor. Man tillåter allt mer galna friskolor att verka mer eller mindre fritt med att sprida galenskaper till skolbarnen. Man har alltid varit livrädd för att stå upp för det sunda om det på något som helst sätt kan innebära en inskränkning i invandrarnas synsätt och deras “rättigheter”. De här gangsterungarna som nu springer runt och kastar sten på ambulanser, brandkår och polis har fått hållas under lång tid. Att det nu har eskalerat är egentligen en tillfällighet. Tramset kring att man vill demonstrera pga. polisens dödsskjutning när man var tvungen att stoppa en våldsverkare med vapen är bara en ursäkt för att få springa runt och leka. De här invandrargrabbarna var knappt födda när den där galningen som gick och slog ihjäl människor med ett järnrör ute vid Åkeshov blev omhändertagen av polisen så de har ingen aning om hur situationen var när man blev tvungen att skjuta mot mannen nyligen.

En sak är i alla fall 100 % glasklar. Vi har fått det samhälle som vi röstat fram genom åren. Landets styrande har, ofta påhejade av vänstermedia, systematiskt monterat ner landet Sverige, bit för bit. Finns det något att göra åt situationen? I det stora hela så tror jag att det är ganska kört men på kort sikt finns bara en väg att gå och det är INTE en massa tramsiga “demokratidemonstrationer” eller annat tjafs som hjälper. Nej, ut med MASSOR av poliser till Ghettoförorterna, se till att plocka in så många som möjligt. 99 % av de här ungdomarna har redan begått brott tidigare och det är bara att anhålla, lagföra och sätta i fängelse. Men inte ens här törs man tro på någon aktivitet. Vi har redan fått höra hur flata åklagare släpper ungdomar som varit med i upploppen istället för att häkta dem.

Husby

Fina killar det här som verkligen visar sin tacksamhet mot landet som tog emot deras föräldrar och och morföräldrar när det flydde från krig, terror och elände. Men det är tydligen så här de trivs bäst…

jjj

I Svt:s “Debatt” satt låtsasjournalisten Anders Lindberg och blundade för upploppen och svamlade om hur samhället får större klyftor där fler och fler blir utanför pga. hög arbetslöshet m, m. Alliansen fick mycket skit för sin politik och Sosse-Lindberg hade en poäng. Att minska invandringen drastiskt skulle naturligtvis även minska dessa klyftor per automatik men att det var en “journalist” på Aftonbladet som tog upp detta var ju en aning förvånande (nej lösningen är min, men problembilden var hans). Så fort man började fråga vad vi skall göra med de snorungar som nu lever helt utanför lagen så kom bara ett hagel av offerkoftor där man skulle ha förståelse för ungarnas beteende bara för att de kände sig utanför och inte hade någon fritidsgård osv. Kom att tänka på Lorrygängets gamla sketch med Johan Ulveson i spetsen. “-Men va faan, vi har ju ingen lokal ju”. 

Som sagt, vi har fått det samhälle som vi röstat fram. Grattis Svenne Banan…

tand

Hua. Nu ruskar vi av oss eländet och går över till kommande Elitloppshelg. Tyvärr så har mitt intresse svalnat rätt ordentligt kring detta evenemang då jag tycker att Tore Fyrand gjort att uselt och oseriöst jobb när han arbetat fram årets startfält. Jag har snackat några tränare som är inbjudna till söndagens lopp och även några som “ramlade bort” och från båda sidor kan jag skönja en del kritik kan jag säga. Fast oavsett detta så har jag mina högst egna uppfattningar kring spektaklet kring Elitloppet och de senaste veckorna när startlistorna vuxit fram. Maharajah är struken och jag tycker det var bra. Att hästen nu tagit ytterligare några kliv mot sin absoluta topp (det är en bit kvar än) är ju tydligt men en häst med Maharajahs enorma styrka kommer inte till sin rätt i ett kortlopp där alla springer 1, 10 runt om. Dessutom tror jag inte att Maharajah skulle må så toppen av två stenhårda lopp samma dag på Solvallas betongbana. Jag inbillar mig att det varit ganska stora påtryckningar från ägarkollektivet kring hästen men nu “löste” det sig ändå på bästa sätt. I och med att man nu tog det säkra före det osäkra så är den stora revanschen nere på Vincennes kommande vinter ett självklart mål!

Jag har ju tidigare sagt att det var vansinne att lämna I Saw You ute från Elitloppet och istället bjuda in Friction. Att Solvalla sedan är så flata att man bjuder in knarkarHolger med sin medicinväska gör mig än mer irriterad. Sverige behöver inte den sortens “tränare” i vårt största travlopp. Att hästen, Nesta Effe dessutom är totalt chanslös gör ju det hela ännu värre.

Som det ser ut nu så är årets upplaga av Elitloppet en klen variant typ, Gum Ball eller Billyjojimbob. När ett Elitlopp innehåller 3 hästar som tillsammans gjort 15 starter och bara fått ihop en enda seger på slutet så ÄR det inget bra Elitlopp. Här kommer en genomgång av heaten och jag avslutar med att plocka fram vinnaren.

-------------------------------------------------------------------------

Heat 1:

1: Nesta Effe. En häst som mest har 13 och 14 tider i raden är totalt chanslös att vinna ett Elitlopp, det spelar ingen roll om han ser ut som en nåldyna i defileringen. Kanske 4 i försöket från läget.

2: Take My Picture. Som vanligt när det gäller hästarna som kommer över Atlanten så räcker de inte längre till här i Sverige. Mycket skrammel och lite resultat. Ingen final…

3: Timoko. Det här är en bra häst i ljusa stunder och skulle Jos lyckas komma till ledningen så vinner han försöket pisslätt.

4: Formula One. Den här hästen var Stig H mycket rädd om och han var tveksam till om han skulle palla för två hårda lopp samma dag. Nu i Reijos regi så var det naturligtvis inget snack, men inbjudan kom väl lite VÄL tidigt Tore? Redan i andra loppet efter vila så såg han sämre ut när han lite hängande på en töm blev trea, en bra bit efter I Saw You som ratades. I försöket kan han nog vara bland de tre och i en final så rasar det ihop. Tänk Sahara Dynamite, 2009.

5: Raja Mirchi. Om Ludde bommar från start så hästen får ett lite snällare lopp och även går felfritt så är han sämst trea i försöket.

6: Shaq Is Back. Den här hästen hade ALDRIG fått en inbjudan om han var tränad på t. ex. Rommetravet. Här var det Tores gulligull som fällde avgörandet. Om det nu är någon som hävdar att hästens senaste lopp på Solvalla var det ruggigaste vi sett i år skall vi komma ihåg att I Saw You var knappt slagen som tvåa! Skulle han komma förbi Timoko kan han få bestämma och kanske vinna sitt försök men jag tror på dödens och jordankare 300m kvar.

7: STRUKEN.

8: Friction. Nej, jag tycket inte att han borde fått en plats och när jag snackade med Tarzan förra lördagseftermiddagen och undrade vad han tyckte så svarade han, “-Vilka hästar tycker DU är bra i årets Elitlopp då?”. Jag fick mig en liten tankeställare och i sanningens namn så har han kanske rätt? Att hästen kommer vara väl förberedd på söndag är jag övertygad om och med rätt lopp så är han sämst tvåa i försöket.

Tips:

1: Timoko.

2: Friction.

3: Raja Mirchi.

4: Formula One.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Heat 2:

1: Arch Madness. Läget är kalas och skulle man svara ut Sebastian K och att denne ger upp så blir det enkel seger. Annars ger ett rygglopp garanterat en finalplats.

2: Commander Crowe. Det finns ingen medicin i världen (tillåten eller inte) som kan hjälpa pållen. Han är tömd, bränd, tillplattad och förbrukad. Jag tror han är sist i mål, 40 meter fram till näst sista häst.

3: Sebastian K. Under förra sommaren var han ruggigt formtoppad och vann flera lopp på sin höga grundkapacitet fast redan då kunde hans blöta läggning skönjas. I år har han vunnit ett skitlopp, vikit ner sig efter tuffare upplägg för att avsluta med seger i nytt blufflopp. Skulle de komma till ledning så får de bestämma och då vinner han försöket på kapacitet och form, inte på skalle. Blir det svar innanför så blir det ingen final.

4: Brad de Veluwe. Hästen var ruskigt fin förra året och årsdebuten på vinterbana med långa brodd var av bästa märke. Tyvärr så tror jag att det fattas lite tempo i pållen och att han riskerar då att blir över. Trea, fyra i försöket kanske?

5: Mack Grace S.M. Det här är bara en flagghäst som är helt utan chans över huvud taget.

6: Nahar: Stackars Nahar står för dagen med stora sår i halsen efter att ha fått ett helt travlopp nedtryckt med våld ända ner till lungsäckarna senast. Ok, Utah Bulwark lyckades ju men nu är det 2013 och om jag inte trodde att Maharajah skulle greja det här så är Nahar naturligtvis chanslös att vara med där framme. Fuxarna på läktarplats får köpa varsin läskeblask att dränka sorgen med efter försöket. Ingen final för Bergh.

7: Panne de Moteur. Här blev man ju spårtorsk och allt hänger på hur Svanstedt gör med Sebastian K och hur blödig Smedshammer är. Jag vill se tokkörning hela vägen och sedan får vi avnjuta ett sånt där elegant upplopp som Sobrilström ibland levererar. Det blir sol eller pannkaka och med tanke på alla glutenallergiker så hoppas vi på det förstnämnda.

8: Amaru Boko. Den här fina hästen fick ju loppet senast när de kunde smyga med i rygg på hårddragande I Saw You och sedan vika ut och vinna på foto. Med toktempo där framme så skall vi komma ihåg hur pappa, Coktail Jet såg ut när han flög fram till seger i Elitloppet 1996.

 

Tips:

1: Panne de Moteur.

2: Amaru Boko.

3: Arch Madness.

4: Brad de Veluwe.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Årets Elitlopp står mellan Timoko och Panne de Moteur (Sebastian K om de får ledningen). Skall jag då välja så blir det Panne de Moteur. Inte bara för att Stefan är min granne och vän utanför att han genom alla år visat sig vara fullständigt överlägsen på att ställa hästarna i ordning när det gäller…

Foto: Martin Langels ALN Pressbild AB Solvalla 12-10-24

En lagerkrans till här ute på Ekerö tack!

Så var det med årets Elitlopp. Nu måste jag lämna mina rosa vänner och skulle ni få en stund av dötid under helgen när ni är i Stockholm så rekommenderar jag er ett studiebesök ute i förorten, nästa år är det val. Ta blå linje och välj en vagn med mycket pistagenötsskal på golvet, kliv av vid valfri station efter “Duvbo”.

Oracle fick ju ett mördarlopp igen senast och det gick naturligtvis inte så vi går raskt över till helgen. När Åke Lindblom blev utfrysta av Solvallamaffian inför Elitloppet så var Åke stolt nog att stå över Sweden Cup. Nu valde man istället Harper Hanovers lopp och det är ju ett lopp där hästarna tas ut efter poäng och prestationer och inte “stålar under bordet mentalitet”. Detta borgar ju för att de BÄSTA hästarna tävlar och därför är även årets upplaga av Harper Hanovers ett bra lopp. Jag kan lova er att Åke kommer att le åt alla när han sätter dit I Saw You där istället. 6 gånger pengarna är rena gåvan. Dunka in mina vänner.

P.S. Vill du vara med och lira V75 i helgen så kan du vara med i vårt bolag genom “V75 tillsammans”. 50:- per andel. Mejla mig då!

Så får det bli…

1 kommentar:

  1. Blir lite att förklara i nästa fredagsbrev!
    Bortsett från att du kommer att såga Svanstedt längs fotknölarna, hur skall du förklara allt annat du skrev inför loppen som blev helt fel?
    Blir spännande1
    Med vänlig hälsning SUCK

    SvaraRadera