Fredagsbrev, arkiv

07 december 2012

Snön kom och landet stannade…

Efter lite beräkningar har jag kommit fram till att jag är ungefär 5 år före Per Wetterholm på ST i det mesta. Jag har ingen aning om orsaken, kan det vara att han bara är väldigt trögtänkt eller är det så att han aktivt jobbar långsamt och åt fel håll? För någon månad sedan diskuterades om att ha speciella lopp på rikstoton för endast B-tränade hästar. En morot till alla amatörer och svarttränare ute i landet som fortfarande orkar kämpa på trots den monumentala motvind de jobbar i. “-Något lopp i månaden” tyckte Lennart Forsgren. “-Kanske ett lopp om året” kontrade Wetterholm. För fem år sedan började jag tjata om ett nytt system med ambulerande måldomare på V75 för att höja kvalitén och dessutom få en mer likvärdig bedömning vecka från vecka. Nu, fem år senare babblar Wetterholm om att detta nu är “på gång”. “-Varför inte tidigare”? frågar programledaren, “-det undrar jag med, men nu är det ju i alla fall på gång”. Att travet behöver en mer kompetent domarkår blir ännu självklarare nu när man bestämt sig för att börja tillämpa möjligheten att kunna diska redan efter 100m körda. Med bättre domare hade man kanske kunnat diska Sobrilström förra helgen uppe på Bergsåker när han tryckte sig rakt ut med Digital Ink efter att ha bommat spets som favorit från innerspår. Då hade dessutom Stallchefens lir suttit klockrent igen (Not Invited hann nu bara fram och bli 2a).

strumpa

För några år sedan lade jag ut alla kommentarer kring Svanstedts starthästar som en liten protest mot hans korkade beteende att vägra denna information till hans kunder (spelare och hästägare). Eftersom det mest var analfabeten Glenn H Persson (han som skulle bussa Hells Angels på de som tänkt vittna emot honom då de använde grisfösare i stallet) som läste in tipsen så var de ofta ganska diffusa och sluddriga. Jag trodde att intresset inte skulle vara så stort men det var det. Efter att Svanstedt sedan lade in sina tips på en betalsajt så släppte jag det hela. Nu när sporten väntar på att tjurskallen Åke skall ta sitt förnuft till fånga och börja bete sig som en vuxen människa så gör han precis tvärs om! Nu är även atglive bortkopplade. Jag är så otroligt trött på den där muppen. När han blev fälld i Tingsrätten för grisfösarträning så är jag övertygad om att expressflytt till USA var nära förestående men när SillyBilly lyckades vrida bort allt sunt förnuft ur en vimsig Hovrätt så fick Svanstedt plötsligt luft under vingarna igen. Lika trulig och muppig som han var uppe i Sörens fikarum är han idag. Det skall krånglas vid grindar på stallbackar så att polisutredningar startar, det skall köras i 200 blås för att sedan tramsas med trafikpolisen och nu skall man undan hålla viktig sportinformation från alla de som försörjer Svanstedt. Snälla Åke, packa ihop era grejer och far över till “Drömmarnas land”. Vi kommer nog att klara tomrummet ganska bra trots allt…

Vi hoppar raskt över till Adventskalendrar. I min ålder har man ju gått igenom 2 omgångar kalendrar från Svt både som barn och som pappa och om man får ha hälsan i behåll så hinner man väl med ett tredje varv med barnbarn. Svt har alltid jobbat på ordentligt med sina produktioner och jag minns speciellt ett år då det handlade om en pojke i ett höghus. Adventskalendern bestod av ett höghus med luckor. I år är det lite läskigt och spökigt när det utspelar sig på “Greveholm”. Fast ÄNNU läskigare var det 1971 då Claire Wikholm och Carl-Gustaf Lindstedt spelade äkta par i “Broster Broster”. Det här var ruggig kommunist-tv när den är som obehagligast. Jag minns att jag satt livrädd i soffan på Vattugatan i Sundbyberg och satte citronkubben i halsen när Claire Wikholm kom stånkande, höggravid i en röd plyschoverall! Jag har för mig att man ville pracka på de små barnen lite “Genus” redan då för hon skulle ju föda ett barn och ett nyfiket storasyskon fick ju inte veta om det skulle bli en bror eller syster, därav “Broster”. Det var mycket kladdande på Wikholms kalaskula och det hela var ganska ruggigt. Kay Pollaks inledningsscen i “Barnens Ö” med en naken Tomas Fryk i ett badkar var ingenting mot det vämjeliga vi fick utstå med den lilla knatten, Claire Wikholm och Lindstedt. Här nedan finner du ett smakprov på Broster, Broster. Tyvärr är det vinter i detta avsnitt så Wikholms plyschoverall finns inte med men Carl-Gustaf har i alla fall “textilsäck” på sig. Håll till godo.

 

Varsågod, en gratiskryssning med Birka Cruises!

Vi går vidare till snön. Här i Stockholm stannade allt som vanligt när det kom lite snö över oss. Bussarna ligger i diken och står på tvären. Detta beror på att chaufförerna idag håller en ruskigt låg kvalité. Här i Stockholm är det en rolig sport att leta bussar som INTE är krockade ute i trafiken. Ute på Mälaröarna så är ALLA bussar buckliga runt om, så såg de ljusblå bussarna inte ut förr i tiden. Att tågen står beror i sin tur på att de är av betydligt sämre kvalité avseende driftsäkerhet än tidigare. Kanske dags att plocka fram de gamla dieselloken igen så att det kan börja rulla som vanligt. Nej, vi får nog vänja oss vid att det står “snökaos” på löpsedlarna varje gång som 18 cm snö sakta faller mot marken…

bussis

Dagens busschaufförer håller inte måttet…

Det är ruggigt hur snabbt tiden går, snart är det bara en månad kvar till Pda! Visst, vi skall ha Jul och nyår först men som sagt, det rullar på. Ni som redan bokat era platser till kommande Pda har varit kloka för nu har ju priserna gått upp lite men det går att finna flyg och hotell till riktigt bra priser fortfarande. Till denna Jul har jag hittat något ganska coolt. Personligen är jag ingen större diggare av apelsiner eller mandariner men det är tydligen ett måste under Julen. Det var då jag hittade en härlig chokladfontän till kanonpris! Jag tänkte alltså att man kan doppa ner apelsinklyftor i fontänen och på så sätt få en betydligt lyxigare smakupplevelse! Nej mina vänner, det är hög tid för mig att dra vidare. Ha en trevlig vinterhelg så hörs vi igen nästa fredag. Innan jag stänger ner så skall jag överlämna en riktigt fin vinnare igen. I första avdelningen nere på Åby skall Svanstedt kriga med Sobrilström. Vi låter dem hållas och kliver istället in på en tredje. Victoria Fame fick ni av mig då hon vann till 11 gånger degen. Efter det så har det krånglat en del men nu skall hon visst vara i ruggig form igen. Johnny Takter upp och vi kan får nästan 20 gånger om han styr rätt. Från ett andraspår får Johnny hålla i och blunda men går hon iväg så blir det smörlopp och öppen motorväg till slut. Sug på den.

Så får det bli…

3 kommentarer:

 1. I förra fredagsbrevet kunde man nästan ana att du tyckte Ulf Ohlsson gjorde rätt. Du kallade vissa för mikrofonmuppar.
  I detta fredagsbrev så dömer du ut Svanstedt och kallar honom mupp för han gör samma sak som Ohlsson. Många muppar nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, nu har du nog trasslat till det lite grann. Jag skrev förra veckan att det var BRA att Ohlsson nu är tillbaka igen. Men nu struntar vi i det, låt den gröna "spjuvern" vara...

   Radera
 2. Jo Dennis, jag såg att du skrev det. Men jag uppfattade texten som följde att mikrofonmupparna varit väl envisa och att du då hade viss förståelse för Ohlssons agerande. En tolkningsfråga.
  Annars har du en bra blogg i mycket.

  SvaraRadera