Fredagsbrev, arkiv

02 mars 2012

Vad e det för fel på folk…

Det är inte lätt att vara jude eller judinna i Sverige. Inte om man skall tro “judinnan” Ingrid Lomfors. Hon är ledsen, ledsen för att hon inte får plåga djur när de skall avlivas. Lomfors säger, “-vi judar måste ha rätt att äta enligt våra traditioner”. Det är väl samma traditioner som de, där man skär sönder sina söners könsorgan och liknande. Kränkande och vansinnigt? Ja visst, men likaväl ett viktigt inslag för människor som fötts med ett kraftigt “empatiläckage” och vuxit upp med alldeles för många religiösa sagoböcker vid sängbordet i hyddan eller var man nu vuxit upp. Jag har försökt titta på en del av alla de videoklipp som finns där vi får se djurens fruktansvärda plågor och ångest de får uppleva vid dessa religiösa slakter. Jag rekommenderar INGEN förespråkare av Halal/Kosher slakt vara i närheten av mig när jag just bevittnat ett videoklipp av ovanstående sort. Det är fullständigt vidrigt och i min värld, galenskaper som ligger bakom dessa sjuka handlingar.

Läs mer hur Ingrid Lomfors resonerar.

Ingrid Lomfors säger sig inte bara vara “judinna” hon anser sig även vara djurvän! Jo, visst, och Anders Breivik är en kanonledare för “Unga Örnar”?! Hon säger att djuren avlider inom några sekunder och det låter nästan som de får en angenäm upplevelse fylld av respekt och kärlek. Om du nu öppnar en “ny flik” i din webb läsare och går in på “youtube.com” eller bara söker på videos på “halalslakt” eller “kosherslakt” så kan du titta på några klipp innan du läser vidare här. Jag vill inte lägga upp dessa videos här i Fredagsbrevet därför att jag knappt kan se det själv!

Jordbruksverket säger, ”-Om djuret är vid medvetande kan smärta och stress utlösa kramp. Obedövad slakt är förenat med smärta för djuren. Det framgår av forskningen. Djuren är medvetna och känner smärtan längre innan de förlorar medvetandet än vad man tidigare trott.”  Det står fullständigt klart att det inte alls är några “få sekunder” vi snackar om. Nej, det är en lång dödskamp som djuren får genomlida innan de till slut befrias av medvetslöshet. Allt detta elände bara för att tokskallar som “judinnan” Lomfors skall få leva ut sina perversiteter. Jag är väl medveten om att det finns stora brister inom djurhållning och slakt även i civiliserade Sverige. Där skall vi naturligtvis jobba stenhårt för att det är en schysst väg ändå från födsel till slakt för våra djur. Jag hörde senast idag om “Skånefågel” som slarvat och avlivat kycklingar på ett felaktigt sätt. Skyhöga vitesbelopp direkt till företaget så får vi slut på liknande missförhållanden. Vi har hört om grisar som skållats levande, slaktpistoler som skjutits felaktigt och personal som begått stora fel. Allt detta skall vi vara stenhårda mot men vi skall komma ihåg att liknande händelser INTE försvaras eller uppmuntras av Sverige. Lomfors och hennes gelikar vill däremot gå precis åt andra hållet Hon KRÄVER att få plåga djur för att kunna leva ut sin fetisch, det är en stor skillnad.

Som du känner väl till så har jag mycket svårt att se och höra när djur far illa. Jag vill gärna förändra och förbättra och hoppas att vi i Sverige någon gång äntligen kan skippa dubbelmoralen och flatheten. Vi kan FÖRBJUDA ICA att ta in Irländsk köttfärs, i och med detta så slipper vi ett stort antal salmonellafall i Sverige och vi undviker samtidigt att gynna en djurindustri som är ovärdig. Dansk fläskfilé någon? Nej jag hoppas verkligen att du inte tillhör de som river i butikernas kyldiskar och slänger ner en dansk fläskfilé i kundvagnen istället för svensk och helst ekologisk. Gör du det så är du både dum och snål. Tänk ett steg till och välj kött med lite mer kurage. Kom även ihåg att du dessutom bara får vad du betalar för. Dansk fläskfilé och dansk skinka är av usel kvalité och det vill du väl inte köra hem i din dyra fina bil till din dyra fina familj? Nej, jag litar på att Fredagsbrevets läsare är förnuftigare och friare i sinnet än den empatiläckande “judinnan” Ingrid Lomfors!

Vi går över till lite trav. I onsdags kväll var jag inne på Solvalla för att starta Mellby Tiptop. Vi var förpassade till lopp 11 och Tiptop hade spår 5 på 20. När loppet väl gick iväg så körde Roger Malmqvist en säkerhetsstart vilket innebar att de stod “40”. 700m kvar så fick de backa loss för att få fritt. Tiptop var sist i mitten av sista sväng och en stark avslutning resulterade i en trivsam 5e plats på ny rekord tid. Kanske är det så att Munsöträning faktiskt är mer kvalitativ än finsk gruvträning?! Framtiden får utvisa…

När klockan närmade halv tolv på onsdagskvällen så hade jag precis slagit på framskorna på Tiptop, spolat av vagn och utrustning. Bredvid mig i stallet höll man på med samma procedur med favoriten i Tiptops lopp (körd av Erik Adielsson). När vi började lasta ut grejer i våra hästtransporter så frågade de mig om jag hade långt hem. Med tanke på att deras häst hade blivit påkörd och diskad i loppet kände jag mig lite “taskig” när jag svarade att jag bara hade dryga 3 mil hem när jag visste att de skulle tillbringa onsdagsnatten i en bil på väg ner till Kalmar! Det sista jag hörde från dem innan de lastade på sin häst var, “-hon fick i alla fall böter”. De syftade på Jennifer Tillman som var den kom kapade benen på deras häst och som sedan även vann loppet! En klen tröst i sammanhanget…

Polisen behöver inte kunna svenska språket flytande och nu skall man ta bort kravet om lokalkännedom för blivande taxichaufförer. Det rullar på bra för Svedala…

Miljonlotteriet

Nej, mina rosa vänner, nu är det dags att gå vidare. I morgon är det “andra chansen” i Melodifestivalen. Mitt tips är att “Sean Banan” och “Timoteij” går till Globen. En vinnare till Axevallas V75a, kan det vara något? Erik Adielsson går bara och myser när han tänker på lördagens uppsittning i form av, Jacky Glide i 3e avdelningen. 8 gånger degen att lägga på Sean Banan! Vassegoe.

Jag avslutar med "Fredagsmackan". “Beefmaster”. Du behöver följande till 4 mackor.

 • 4 mjuka pitabröd
 • 1 liten burk med syltlök
 • 1 röd lök
 • 1 burk potatissallad
 • 8 skivor rostbiff (ekologisk)
 • 16 skivor färsk gurka
 • 8 cocktailtomater
 • Salt
 • Svartpeppar
 • 1 färsk chili
 • 1 isbergssallad
 • 8 skivor gul paprika

Lägg i 3 matskedar potatissallad i pitabrödet

Dela rostbiffskivorna mitt itu så du får 16 bitar. Lägg i 4 bitar i pitabrödet.

Håll pitabrödet “öppet” och krydda med lite salt, svartpeppar.

Pilla ner några tunna skivor färsk chili, några syltlökar samt 4 gurkskivor

Kläm ihop pitabrödet något och mumsa i dig.

Till denna macka “Beef Master” dricker du:

Pasqua Passimento (nr 2323) 69:-

Vill du ha en bok och en kockkniv för en krona? Klicka här!

4 kommentarer:

 1. Du skriver så jävla bra! Fortsätt att stå på dig och jättegrattis till Mellby Tiptop! Nu har han sprungit fortare för dig än för Timo Nurmos!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig Dennis,
  Självklart skall vi INTE ha halalslakt i Sverige. Alla har ett ansvar att avlivning av djur, skall ske på skonsammaste sätt. Vi tillsammans får föra djurens talan.
  Fortsätt med dina kritiska fredagsbrev.
  Lycka till med Mellby Tiptop framöver.
  mvh
  gunnar h

  SvaraRadera
 3. jag är känd som väldigt cynisk och köpte alltid danskt! en ny tjej på jobbet har dock öppnat ögonen på mig! vackra kvinnor kan göra mycket för världen! (jävligt mycket hemskt också om de vill);)

  SvaraRadera
 4. Vill ni veta ytterligare en orsak till att INTE köpa dansk fläskfile? I Danmark skryter man om att deras grisar minsann får vara ute,få frisk luft...på asfalt! Man sätter en ring i trynet på dom så att det ska göra ont när de försöker böka,varför? Jo,de får för mycket muskler av att böka med nosen/trynet.Elakt och definitivt djurplågeri. /anki

  SvaraRadera