Fredagsbrev, arkiv

07 oktober 2011

Det är inte svart eller vitt…

Kriteriehelgen är över och det blir aldrig som man tänkt sig. Jag var inne på att Nurmos skulle ta en dubbel med både Oaks och Kriterieseger men borde dragit öronen åt mig när jag såg hans starthästar under fredagens lunchtävlingar. Att Timos hästar ofta ser knackiga ut är ju ingen hemlighet, den finska gruv-träningen sätter ju sina spår men nu verkar det som att han tappat konceptet en aning. Precis som några andra stortränare i landet så gäller, “gasar till det rasar”.

2 av Nurmos starthästar på fredagen var kraftigt halta från defilering tills de staplade av banan efter sina galopper. Kacke och banans veterinär satt med kolsvarta solglasögon och blundade.

Det spekuleras i termer som “tillväxthormoner”, “specialknark” (intaget av ingifta tränarveterinärer) samt en massa andra “suspekta” vätskor. Med tanke på att en simpel Djurparkslallare kan dunka in anabola i pållarna så har en stortränare som Kari Kähdekorpi naturligtvis oändliga möjligheter till “trolleri” när han dessutom är gift med en veterinär som får “Kemiske Al” att framstå som Professor Baltzar…

Är det verkligen så enkelt? Vad säger du, Peter Forsberg? Hur mycket preparat tror du att det förekommer inom travsporten som ni ännu inte lyckats spåra? Naj, det kanske bara är så enkelt att de är “duktiga” på att träna?! I onsdagskväll beskrev Lennart Forsgren det hela som att finnar i allmänhet var riktiga “hästkarlar” och därför skördade så stora framgångar. Själv tycker jag det är en smula cyniskt, ungefär som att finnarna super sönder sina skallar, spöar sina ungar och är allmänt grisiga (Populärmusik från Vittula). Jag vet inte, kanske har Forsgren rätt. En sak är i alla fall säker, har hästarna varit på Holm eller Fituna så är det skramliga pållar man får.

Nurmos kör som en tok med sina hästar i träning, det kan många vittna om. Ett fåtal hästar pallar för denna påfrestning men de flesta “ramlar ihop” på vägen. När Mellby Tiptop kom till oss efter att ha varit i fabriksträning hos Nurmos så måste jag säga att det var ett apatiskt djur jag hämtade. “Döda” ögon, dålig päls samt ett allmäntillstånd som hade mycket att önska. Idag är det en helt annan häst! Visst, han var antagligen en sekund “bättre” hos Nurmos men det spelar ju mindre roll när han var i sådan psykisk balans att han nästan  var hästrädd och i princip alltid galopperade bort sig.

Som sagt, det kanske inte alls är “godis” som hästarna får i våra finska travfabriker men en helvetes massa stenhård “bonnträning” får de i alla fall. Kan man ifrågasätta en tränare som har sådant fantastiskt resultat på verksamheten? Nej, inte som spelare eller ägare kanske men jag tycker att våra banveterinärer skulle vara betydligt mer uppmärksamma vid tävlingarna och inte släppa igenom Nurmos och de andras hästar när de är FÖR halta. Till Ludde och de andra som tycker att en “Hästombudsman” skulle vara en onödig post, tänk om, och tänk på djuren. De kan ALDRIG få för stor uppmärksamhet i detta elitsatsande travsamhälle…

berre11annons

Nu byter vi spår och går över till att försvara “våldtäktsmän”, vad säger ni om det?! Vi börjar med Tito Beltran. I februari 2008 dömdes Tito Beltran för våldtäkt. Detta skall ha skett under en turné med “Rapsody in Rock” 1999. Med på turnén var Maria Lundqvist som dessutom hade med sig en “barnflicka”. Tito var och är en ganska sliskig typ och det fanns ofta en hel del “brudar” i barerna kring turnésällskapet som skulle ge ganska mycket för att få krypa ner under lakanet tillsammans med en mumsig tenor på 1,54. Efter en “blöt kväll” på ett hotell kommer då “barnflickan”in på Titos rum, tar av sig på överkroppen och lägger sig i hans säng och frågar om han vill ha massage. Sedan blev det då “bom-bom”. Efteråt kan jag förstå att “barnflickan” känner en viss ånger och när den maniska haggan, Maria Lundqvist skäller ut sin barnflicka så tar det skruv. Denna natt resulterar således till att Tito Beltran döms till 2 års fängelse!

Gene Simmons i Kiss säger sig ha fotograferat “muffen” på alla 7 000 brudar han smällt på genom åren och där snackar vi “status”, “cool gubbe” osv. Men för Titos del blev det kåken.

Ett annat exempel är Billy Butt. Här har vi en skivbolagsgubbe (fulare än Bert) som har sina glansdagar på 80 och 90talet. 1993 dömdes Billy Butt till 5 års fängelse för 9 fall av våldtäkt! Det här hade kunna varit en fruktansvärd handling som väcker avsky hos alla om det inte vore så att allt är totalt vansinnigt och dessutom helt fel. Tjejerna hade blivit lovade jobb inom musikbranschen och nu var de korkade brudarna mer än villiga att vara med. Kanske kunde de få vara dansare bakom E-Type eller ännu bättre, köra åt Dr. Alban. Hur som helst, brudarna flög över till England och Billy för möten och där blev det “dunka dunka”. Då skivkontrakt och videojobb uteblev så tjurade brudarna till och smidde sin plan. En av tjejerna flög visst över tre gånger till Butt och blev “våldtagen” varje gång, den stackarn…

Det är många som har idiotförklarat domen mot Billy Butt några av dem är Jan Guillou, Gudrun Schyman, Bert Karlsson och Ann-Britt Grünewall. Läs mer här och här. När män befinner sig i en gråzon som ovanstående personer gjort så är det nästan alltid ett totalt snedvridet etablissemang som hamrar på. Vem har väl glömt den livsfarliga Rödstrumpan som, med alla medel, försökte pressa ut sagor ur ett 2 årigt barn i sin iver att sätta dit “allmänläkaren” och “obducenten”. Där har vi återigen en helt galen dom där “männen” ligger i skottgluggen.

Det senaste exemplet är “radioprofilen” som döms för “våldtäkt”. När man läser detta så får man en känsla av någon vidrig “gubbe” i regnrock som sliter åt sig ett litet dagisbarn för att utöva sina sjuka lustar. När krutröken nu lagt sig så har man gått från “våldtäkt” till “sexuellt övergrepp mot barn”.  När det nu visar sig att det bara var Lotta Bromé som “tafsat lite” på en brud som såg ut som 20 men som var yngre så blev läget ett annat. Som sagt, det är inte svart eller vitt, det är oftast en gråzon.

Vinn en lyxresa till Thailand!

Ska vi gå vidare till något trevligare? Ja, det gör vi! Ikväll drar Idol igång på riktigt. De är nu 11 som skall tävla och redan ikväll åker en av dem ut ur Idol. Jag har ju för länge sedan sagt att “Molly” kommer stå i Globen och nu verkar de flesta gänga på. En annan som kommer att gå mycket långt är “Andre”. Men som sagt, en skall ju lämna redan ikväll och det står mellan “Rushana” och “Amanda-F”. Kom ihåg var ni läste det först.

Fredrik Lindström är en vaken kille och det var en mycket intressant analys han gjorde den gång då han försökte se “Orup” som en travhäst.

Orup som travhäst…

Nej mina vänner nu får det vara för den här gången. I helgen uppe på Gävle litar vi INTE på Nurmos, nu måste deg in. Redan i första avdelningen har vi mumma på gång. 11 gånger degen på Quicksilver känns skönt.

P.S. Jag blandade ihop det igen. Det var INTE Lotta Bromé som “gosat” det var Pontus Enhörning.

Pontus_204698l

Aj, aj, aj farbror Pontus.

Så får det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar