Fredagsbrev, arkiv

29 april 2011

Mer värme önskas…

Nu har det blivit vår här ute på Munsö. Det slår ut div. okända blomster lite överallt runt huset. Sambon brukar damma runt med fröpåsar, jordsäckar, spadar och slangar vid den här tiden på året men resultatet brukar variera högst betänkligt. Igår kväll stod jag och grillade kyckling i den fantastiska lokomotivgrillen när jag plötsligt fick se härlig purjolök stå och vaja i en torr jordhög! Inte för att jag vet om det skall fungera så men det visade sig vara förra årets punktinsats från sambon som NU visar all sin prakt. Märkligt, minst sagt. Hur som helst, så fort solen försvann bakom huset så blev det kallt. Det skall således bli rätt skönt att i morgon dra iväg till Phuket. En grupp seniorer skall tas omhand och jag är väl förberedd. Förresten, min fantastiska lokomotivgrill som jag haft i flera år har nu fått en “lillebror” som jag verkligen kan rekommendera till alla grillmasters! Grillen har en separat koltunna som gör att man kan grilla under lång tid och man får en underbar grillsmak. Med den långa grillkammaren kan man reglera temperaturen perfekt. Korv, mindre köttbitar och grönsaker kör man lite närmare glöden medan man kan lägga in en hel stek lite längre bort och rökgrilla under flera timmar. resultatet blir perfekt. Har du sedan tur och hittar träflis från Jack Daniels fat så kan du prestera en grillning som slår ut allt! Du kan se den mindre lokomotivgrillen här!

Girlpower! Olle uppe på Sysifos verkar vara en brudmagnet eller så är det anläggningen som lockar. Jeanette Prah, Anna-Karin Rundqvist och Ullis Wällstedt har väl sina hästar där uppe om jag inte har helt fel. Nu skall det tydligen fyllas på med en Norrlandsbrud. Malin Löfgren tar med sig pållarna från Östersund. Kanske skulle Kolgjini fundera på denna anläggning nu när Julmyra tydligen inte höll måttet?!

4 veckor kvar till Elitloppet och det har börjat surrats. De senaste åren har jag tyckt att de svenska pållarna inte hållit tillräcklig klass. När man sedan summerar så visar det sig ofta att det faktiskt inte funnits så många fler hästar som skulle varit bättre. I år tycker jag nog att det ser knepigare ut än på flera år. De hästar som vi vill se från Sverige har många frågetecken kring sig.

Iceland. Att något varit fel med hästen är ju självklart och frågan är huruvida Tarzan hittat rätt? Jag tycker att Iceland sett knepigare ut än vanligt i sina senaste starter, dessutom har har varit lite tunn, revbenen kommer fram och det är väl inte riktigt så som Tarzans hästar brukar se ut? När han nu väljer att ta en omväg till Finland  som förberedelse inför ett ev. Elitlopp så blir jag än mer tveksam. Jag ser inte Iceland som något hett bud i årets Elitlopp.

Commander Crowe (jag vet att han är skriven i Frankrike för dagen). Även han har tappat sin stora starka kropp och verkar i det närmaste ihjältränad där nere. Även han skall tömmas i Finland som uppladdning. Hmmm.

Prince Tagg. Ja, jag vet att han sprang fort som bara den på Färjestads 980meters bana men kan det verkligen räcka i ett Elitlopp? Att Ralf Karlstedt skulle vinna ett Elitlopp känns ungefär som att Kjelle Brandt, Anders L Lundin, Jan Åke Hoas eller Purjo Andersson skulle kunna göra detsamma! Inget ont alls om dessa småtränare men tyvärr så kan det bara inte gå. Även om ingen skulle bli gladare än jag om Ralf Karlstedt som jag sålt häst till för tusen år sedan skulle knäppa upp hjälmen och kliva in i Solvalla vinnarcirkel…

Reven dÀmour. Senast fick han inte fritt och detta har nog lurat Bröderna Djup att deras häst har form. Jag kan inte se alls hur det skulle gå till när Reven sliter till sig en finalplats.

Brioni. Mer talang än skalle har jag tidigare tyckt men nu verkar han ha hittat kepsen. Skulle de få spår 1-4 i sitt försök så är det spets och slut. Detta innebär att Brioni kan gå ut i årets Elitloppsfinal från ett vettigt läge och då tror jag att Jocke står som segrare med sin springare.

Maharajah. Om jag känner Hultman rätt så tror jag nog att han innerst inne hoppas på en förkylningssläng på Maharajah någon vecka före Elitloppet. Stefan har redan vunnit detta fina lopp och han är medveten om att det måste stämma till 99 % för att vinna Elitloppet och med Maharajah på den distansen så måste det stämma till 100 % och det brukar det aldrig göra. Det finns ETT lopp kvar för Stefan Hultman att plocka hem och satsningen mot Pda 2012 har nog redan börjat. Jag skulle inte blir förvånad om det redan nu finns en liten anteckningsbok i Hultmans handskfack och där är INTE Elitloppet nämnt med en enda rad…

Mer Elitlopp. Tarzan tyckte att Johanssons Formula One borde vara med i Elitloppet, då skall väl även Kadett C.D. som slog Formula senast också vara med?! Eftersom One Too Many har krossat Kadetten flera gånger så borde även han vara stenklar i årets Elitlopp.

En muppig 32årig kvinna som i dessa Genustider ville ta till bössan för att få lite hår på bröstet är nu åtalad för att ha vådaskjutit en skidåkare till döds när hon var ute på jakt och pangade på allt som rörde sig. Jag e så trött på alla dessa hobbyjägare som går runt i skogarna med sina nyinköpta militärjackor och leker “viltvårdare”. Om kärringen nu sköt ihjäl en skidåkare “av misstag” så kan man ju undra hur många stackars djur som hon skadeskjutit. Det skall tilläggas att klantskallen haft jaktlicens i tio år! Undrar hur hon sköt det första året?!

Knäcken. Här tänkte jag ta upp historiska knäckarlopp där fina hästar körts i botten och där de aldrig kommit tillbaka. Vem har väl glömt Vaggeryds slaktaren Kent Knutssons klassiska slakt av Max Flukt. Hästen hade endast gjort 13 starter när Knutsson valde att ta ut lille Flukten mot Pda vinnaren Jag De Bellouet. För att vara säker på total kollaps så valde man en långresa med båt till Finland och för att kunna vrida ur de sista dropparna så sattes Jorma Kontio upp. Allt gick enligt planerna och Max Flukt fick dessutom tugga i dödens på Jaggen! Efter detta lopp blev det 2 plattmatcher på hemmaplan innan stackars Flukten fick lägga skorna på hyllan. Här nedan kan ni se det lopp som tog knäcken på Max Flukt!

Max Flukt får smaka syra…

Nej mina vänner. Nu måsta jag börja rota med packningen men först skall jag lämna en riktigt fin vinnare till helgens V75a från Umåker. Thomas Lönn har fått ordning på Bachelores Dream och då är det lätt seger till 7 gånger solen som gäller. Hoppas ni får en skön helg så hörs vi nästa fredag, då från en palmskuggad solstol i Thailand.

sulkysam30

 

Så får det bli…

Återkommer väl senare i ärendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar