Fredagsbrev, arkiv

15 april 2011

Kusken som försvann…

Jag återkommer till den här kusken lite senare. Måste bara börja med annat. Efter mer än tio års skrivande av detta Fredagsbrev så har mycket sagts och tyckts här. Ibland haglar det hatmejl i burken men rätt ofta kommer uppskattning och medhåll. Båda typerna är lika viktiga. Den senaste tiden så har en del skuggfigurer börjat lusläsa mina skrifter vilket jag naturligtvis uppskattar. Jag har sedan kunnat se utdrag från mina Fredagsbrev ute på nätet där man vill framsätta mig som väldigt korkad (vilket jag säkert till viss del är), homofob (vilket jag absolut inte är), främlingsfientlig ( vem är det som skapat ordet “främlingsfientlig”, vem är det som ser “främlingar” i sakfrågan) m, m.

En gång så skrev jag att jag ville “förbjuda” Islam. Jag minns att jag var fruktansvärt arg och väldigt ledsen när jag skrev det. Anledningen till detta var att jag precis sett ett klipp där man visar hur kor och tjurar möter döden i en plåttunna med uppspända huvuden vid Halalslakt. Den, i mina ögon, sjuka och fullständigt vidriga behandling av dessa stackars djur gjorde att jag skrev som jag skrev. Om det nu är så att det skall tillåtas att djur plågas så fruktansvärt pga t.ex. Islam så har jag inte mycket till övers för den.

Vid ett annat tillfälle så namngav jag de ungdomar som tejpat ihop benen på en stackars kanin för att sedan hälla tändvätska över det försvarslösa djuret och därefter tända eld! Kaninen eldades alltså till döds av dessa killar. Behöver jag säga att jag var fruktansvärt arg och frustrerad när jag skrev om dem?!

5,0% Sveriges högsta sparränta - Akelius Spar
www.akelius.se

En annan gång skrev jag om “inavlade Letter”! Kan man verkligen skriva så? Kanske inte, rätt korkat faktiskt, men varför gjorde jag då det? Jo, här fanns en filmsnutt från en mobilkamera där 2 Lettiska killar går upp på en hög bro med en Bordercollie i famnen. Väl där uppe kastar de helt enkelt ut den försvarslösa hunden som med stora ögon tittar på killen som precis kastar honom. Hunden faller 60m ner mot marken. Nu zoomar man in in med mobilkameran och kan se en förvriden hund i en blodpöl som gnyr en stund innan den dör. Som avslutning ser man killen som kastat, hånle in i kameran! Kan man skriva “inavlade Letter” då? Nej kanske inte, men det gjorde jag och det får jag väl stå för även om jag naturligtvis VET att det inte är lämpligt. Jag var bara så fruktansvärt arg och ledsen.

djurenslogga

Jag har även “hatat” kineser som slår ihjäl hundar med käppar innan de äter dem, spanjorer som fortfarande arrangerar den fullständigt sjuka tjurfäktningen. Jag har säkert dömt ut Holländare som föder upp kalvar på ett vidrigt sätt. Jag kommer antagligen även i framtiden att formulera mig på ett “olämpligt sätt” när jag ser att djur far illa, sådan är jag, men jag SKA försöka nyansera mig.

Till sist. Tror ni att NÅGON av dem som plockat ut citat ur mina Fredagsbrev tagit med det som det faktiskt handlar om?! Inte med ett enda ord! Inga bilder finns med, inga länkar osv. Bara urklippta citat ur mina Fredagsbrev. Nu är ju detta naturligtvis ett medvetet val av de som sitter i “skuggan” och skriver. Jag hoppas bara att de som läser artiklar om mina inlägg går in och läser HELA Fredagsbrevet så kanske man får en något mer nyanserad uppfattning om mig…

obj40geo15pg1p57

Nog om detta, nu går vi raskt över till “kusken som försvann”. På onsdag skall Tiptop starta på Solvalla. Som liten amatörtränare så är ju det här med kuskval en knepig historia. De etablerade hyrkuskarna är ju allt som oftast förbokade av “elefanterna”. Under förra veckans sändning från Solvalla med bl.a. Jan Hellstedt i studion diskuterade man tillvaron för landets amatörtränare. Per Wetterholm kom och mumlade om “förbättringar” för travets stomme och grund (amatörer och småtränare). Tillbaka till “kusken som försvann”.

Jag hade som vanligt chansat med Adielsson och Lill-Goop som 1:a och 2:a val. Som 3:e provade jag med Johnny Takter. När jag sedan tittar på anmälningslistan så ser jag att både Lill-Goop och Adielsson är “tingade”. Till min stora glädje ser jag sedan att INGEN har önskat Johnny Takter förutom jag! Tja, en Elitloppsvinnare i jollen är ju aldrig fel tänkte jag. Lite senare på dagen blev det då dags att kolla om Tip top fick ett skitspår igen (det fick han, spår4). Med stor förvåning ser jag då att Roger Malmqvist är uppsatt på Mellby Tiptop medan Takter nu skall köra åt Janne Hellstedt! Hur i hela friden har nu detta gått till? Vid en granskning av anmälningslistan ser man att Hellstedt har 4 kuskförslag där ingen är tillgänglig. När jag kollar med Solvalla så visar det sig att man då ringt till Hellstedt och förklarat att hans önskade kuskar inte är tillgängliga. När Janne Hellstedt då frågar vilka som är lediga så plockar man helt sonika bort Takter från Mellby Tiptop och erbjuder Hellstedt! Alltså, vad ska man säga? Jag orkar snart inte strida längre, jag kan bara konstatera att fotfolket även i framtiden kommer att skuffas undan medan eliten bjuds på smörgåsar. En sak skall tilläggas. Roger Malmqvist är absolut topp 10 bland landets kuskar så jag är mer än nöjd med honom som kusk på onsdag. Jag ser en liten kamp mellan Malmqvist och Takter på om fem dagar…

anm

Mina vänner, jag ber att få tacka för den här gången. Förra helgens stenklara var minst sagt “klar”. Säker dödensseger för Cools Caviar visade att man var helt rätt ute. Tyvärr hade Raffe “snott” min vinnare och sedan brisat ut i media under lördagen så oddset blev tyärr lite tillplattat men det kan jag inte riktigt rå över. Olympiatravet i helgen och Commander Crowe (hästen utan löphuvud) kommer att plocka ner hela gänget på ett förnedrande sätt, detta utan att pållen fattar att han gör det. Av Stallchefen kommer en helt annan stenklar till mumsigare odds. I första avdelningen så har Åke Strömstedt antagligen givna körorder åt Peter Ingves med Ågårds Ludde men det spelar ingen roll. Lillfinnen slår av bossen på ett förnedrande sätt. Vi får 14 gånger direkt! Varsågoda.

sulkysam84

Så får det bli…

3 kommentarer:

 1. Martina olsson15 april 2011 19:54

  Hej Dennis. Jag har läst dina Fredagsbrev i flera år. Ibland uttrycker du dig väldigt starkt och kanske olämpligt man jag har sett klippet när man kaster ner den stackars hunden från bron och Halalslakten är fruktansvärd. Jag stöttar dig till 100 %

  SvaraRadera
 2. BRA DENNIS,
  Jag håller med dig till fullo. När jag ser djur behandlas illa, blir jag så fruktansvärt arg. Försvarslösa barn och djur skall inte behandlas illa, finns det religioner som kan försvara detta finns ingen gud. STÅ PÅ DIG; BLI ARG, det blir varje tänkande människa.
  TACK FÖR ALLA SUVERÄNA FREDAGSBREV.

  SvaraRadera
 3. morgan höglund16 april 2011 00:50

  uttrycka sig olämpligt?det ligger ju som i betraktarens öga.Det är din sida och ditt forum och fredagsbrevet är din krönika eller ledare (hur man vill se det) du ska skriva det du känner för,det är ju frivilligt att läsa.jag tror att många är självplågare,de går in på den här sidan och vet att de kommer bli upprörda och förbannade men de kan inte låta bli(misstänker att du gillar det).Jag håller långt ifrån med om allt du skriver men det är alltid ett sant nöje att gå in på stall rosa,alltid rolig läsning,so keep up the good work!

  SvaraRadera