Fredagsbrev, arkiv

30 juli 2010

Bytt e bytt, kommer aldrig tillbaka…

Nu är de i full gång. Lallande, trallande människor som klär sig “skojigt” och spexar runt och har trevligt. Prideveckan går mot sitt slut. Det är väldigt viktigt för politiker att hänga med i gaysvängen en sådan här vecka, speciellt då det är valår. Men nu verkar det som att de styrande tappat förståndet fullständigt. Vi har ju läst om förvirrade kvinnor som levt med män och sedan plötsligt kommit på att det är kvinnor de vill ha. Niklas Strömstedt blev ju så totalförnedrad av sin Efva Attling när hon gjorde en “180” mitt i livet och bytte ut mannen i sitt liv för en flatsmälla. Strömstedt har ända sedan dess varit tvungen att dejta unga tv-hallåor på löpande band för att stärka självkänslan (Kattis Ahlström, Agneta Sjödin samt Jenny Östergren är bara toppen på ett isberg).

Men ok. Naturligtvis måste vi ta hänsyn till dessa förvirrade personer och låta de “leva ut” sina lustar i fred, trots att det oftast innebär att de förminskar sig ytterligare som människa. Titta bara på en sådan som Jonas Gardell. I tisdags var han under Prideveckan traditionsenligt med i “Allsång på Skansen”. Jag tittade och undrade hur många sekunder han skulle kunna roa oss innan han började rapa ur sig sina “bögskämt”. Det tog 6 sekunder! Sedan fick vi, i vanlig ordning, höra svamlet om Gardells “underbare” pojkvän Mark! Det var jättegulligt men som vanligt ställer man sig frågan. Vem är den där Gardell EGENTLIGEN? Eftersom hela hans personlighet är genomsyrad av hans läggning så blir det inte plats över för andra dimensioner. Men som varumärke har han ju verkligen lyckats. Precis som lille Mark Levengood (orkar inte kolla stavningen). Visste ni förresten att Mark bara talar “Mumin-svenska” i offentliga sammanhang?! Till vardags, bland vänner och bekanta så talar han rikssvenska flytande! Det gäller att putsa på varumärket…

Vinn 10.000 SEK varje månad!

Tillbaka till politikernas hjärnsläpp. Vi har nu både kvinnor och män som är så förvirrade att de även vill göra ett könsbyte! Något som skattebetalarna får stå för samtidigt som kön till höftledsoperationerna blivit längre. Pojke vill bli flicka och flicka vill bli pojke. Detta skapar ju en del förvirring (inte minst i huvudpersonernas små huvuden). Riktigt förvirrande blir det om vi ser följande scenario:

“Bosse” är pojke och han tycker om pojkar (han är då homosexuell). Pia är flicka och tycker om flickor (hon är då homosexuell). Efter ett tag så känner “Bosse” att han inte vill vara pojke längre, han vill vara flicka! Skattebetalarna öppnar plånboken och skär bort “Bosses” snorre och bygger sedan om till muff. “Bosse” är nu jättenöjd och heter plötsligt “Lena”. Efter ett litet tag så känner även “Pia” att det nog är roligare att vara pojke så hon vill också byta! Skattebetalarna öppnar lädret igen och syr igen muffen på “Pia”. Skulle man titta ekonomiskt så vore det ju smart om “Pia” kunde ta “Bosses” gamla snorre (som ju ligger i papperskorgen i operationsrummet). Men nej, det blir kanske bäst om läkaren bygger en “ny” snorre till “Pia. Sagt och gjort. “Pia” är nu så in i norden glad och byter även namn till “Knut”.

Nu börjar det bli rörigt. “Lena” (fd. “Bosse”) tycker ju om pojkar och är nu plötsligt heterosexuell! “Knut” (fd. “Pia”) tycker ju om tjejer och blir således heterosexuell! Nu träffas “Lena” (fd. “Bosse”) och “Knut” (fd. “Pia”) och blir jättekära. Nu vill de skaffa barn (galningarna). Om operationerna gått som de ska så blir det “Knut” (fd. “Pia”) som blir gravid! En spermadonation är allt som behövs, om man nu sparat lite av “underredet” bakom den nya snorren på “Knut” (fd. “Pia”).

Tror ni inte att dessa galenskaper sker?! Sanningen är tyvärr sådan.

3447786819

Thomas Beaetie blev tvungen att raka sig före förlossningen…

Har sambon tappat lusten? Klicka här

Nu till våra politikers gigantiska klavertramp. För många år sedan var det några kloka personer som tyckte att förvirrade människor som de i exemplet ovan skulle sterilsera sig innan cirkusen kunde sätta igång. Även adoptionsmöjligheten försvann. Detta var naturligtvis för att “skydda” barn från vuxnas tokigheter. Alla som har haft, eller har egna barn vet hur smal balansgången är för de små, för att kunna parera mobbing och utanförskap. De som hävdar att det inte skulle innebära några problem för ett barn till “Knut” (fd. “Pia”) och “Lena” (fd. “Bosse”) ljuger eller förstår inte bättre. Hur som helst. Nu vill man ta bort kravet på sterilisering för dessa förvirrade personer och detta kommer i praktiken innebära fullständigt sinnessjuka och förvirrande föräldramöten och familjeaktiviteter…

Snälla makthavare. Låt tokarna leka om de vill men låt barnen slippa vara med i cirkusen.

Stanna hemma! Nu kan du köpa parfym billigare än tax-free och dessutom få det hemskickat. Handla tryggt mot faktura!

Lite trav. I tisdags lurade Ludde hela gänget nere på Jägersro! Svanen presterade en klassisk blystyrning när han fegbackade och gav bort loppet åt Ludde. Lavec Kronos var bra men nog var väl Juggle Face ÄNNU bättre på Solvalla på onsdagskvällen?! Daniel Olsson hade fått ducka ordentligt under kvällen då publiken varvet kvar rullade ner tomatlådor till staketet om inte Juggle Face varit så snuskigt bra och lyckades kriga sig tillbaka till seger! Nu blev det handklapp och ryggdunkningar i stället. Det är en tunn linje mellan succé och fiasko.

Vi fortsätter med Viola Silas. Hennes uppvisning i Stochampionatet i söndags var ruggig. Hon var slagen i 2 630 meter men slet åt sig segern till slut! Det är bara att skrika grattis till Fredrik Persson. Fast i en intervju i torsdags så avslöjade sig Fredrik lite och visade att han har en bit kvar till de stora tränarna. Vi fick höra att Viola Silas varit “si sådär” efter Kalmarstarten. Att då välja start i Stochampionatet tyder på ett visst mått av “mycket vill ha mer”. Stig H hade inte startat henne. Sedan kan man ju förstå att Fredrik antagligen bara får en chans i karriären men jag undrar om Viola inte fått sig en liten knäck nu? Så här står det på aftonbladet.se. Det skall bli intressant att se om Fredrik väljer Derbyt eller Stoderbyt? Är han klok så väljer han det sistnämnda. Är det så att ni skall ner till Jägersro under Derbyhelgen så gäller det att boka hotell i god tid. Vill ni vara säkra på rum så kan ni prelboka nu och betala rummet när ni kommer ner. Skulle ni ångra er så är det bara att avboka. Hotell till derbyhelgen bokar ni här!

Reven dÀmour. Nu kastar man superlativ över pållen som vunnit 2 lopp i år och då slagit Master Växus och Midsummer King. Visst gick han helt ok som 3:a i mål senast i Kanada (jo, jag vet att man bjöd honom andraplatsen) men jag tycker inte att detta är någon direkt värdemätare. En snabb tid på betongbana är ointressant och jag är övertygad om att han är chanslös till någon seger i Guld här hemma i år. Dessutom så tror jag att det blir rast och vila när de plockar hem pållen.

Lite då och då brukar Hans Adielsson slå en signal. Det blir lite snack kring “Fredagsbrev” och annat. Vid ett tillfälle för några månader sedan så berättade han att han hade planer på att sadla om flytta till England. Jag tyckte då att det var lite tråkigt och tycker så fortfarande. Hans Adielsson tillhör nämligen kategorin travtränare som jobbar “enbart” på skicklighet! Såna tränare är det ont om i Sverige. Travsverige behöver sådana som Hans Adielsson. Vi har ett fåtal travtränare som håller toppklass men flera av dem har även haft en enorm hjälp på vägen genom att vara “utåtriktade” mediasugna. Det här älskar våra inskränkta produktionsbolag som bygger halva travprogrammen på just dessa profiler. Lutfi Kolgjini, Roger Walmann, SurTimo, Kari och några till ligger högst upp på listan! En del av dem är ju kloka och använder detta till ren och skär marknadsföring medan andra mest gillar att vara med i glansen och kanske få ta en öl ihop med Per Skoglund på någon travfest ute i landet någon gång. Hans Adielsson tillhör den “andra” kategorin. En tränare som jobbat i det tysta och låtit resultaten tala i stället för att grilla korv i tv med Göran Borgås! Heder och Adielsson och det är bara att önska honom lycka till där borta. Fast det e klart, han har ju haft enorma framgångar inom galoppen tidigare så det lär nog flyta på bra där med…

adielssons

Hans Adielsson tillbaka till Galoppen.

Det är dags för mig att dra vidare. Först måste vi ta det här med Triton Sund. Det har ju krånglat efter Elitloppshelgen men i jobben innan förra starten så var Stefan jättenöjd med Triton. På Axevalla var han då plötsligt i bedrövligt skick. Visst borde man ha strukit men med Triton Sund så är det ju svårt att avgöra hur han egentligen är. I olika forum har Hultman fått skit för att han startar en “ofräsch” häst och frågan kan absolut vara befogad (tänk Fredrik Persson och Viola Silas). Hade Triton bara varit LITE bättre så hade han hållit ihop travet över upploppet och då passerat de framförvarande bromsklossarna i god tid före mål. Då hade det varit annat ljud i skällan. Som sagt, det är en tunn linje mellan fiasko och succé. Vi ska även komma ihåg att Triton ägs av kloka ägare som fått lädret proppfullt genom åren så inte hade Hultman någon anledning att starta om han inte tyckte att allt var ok. Hur som helst. Det liret gick inte bra och då är det skönt att kunna erbjuda er en riktigt skön degbunke i helgen på Bollnäs. Det har ju skrällt en del i Guldloppen den senaste tiden och det blir samma visa igen! Jodas Julia får Johnny Takter i vagnen och efter hennes krocklopp i Norge så är det precis den handen hon behöver för att känna lugnet. Julia tackar för körhanden genom att flyga förbi de trötta springarna framför till slut. Vi kan få 20 gånger degen om vi har tur.

Så får det bli…

CoolStuff.se

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar